fredag, januar 20, 2017

Glamorøs fredag - med forslag!


God morgen!
O salige fredag! Her brenner det lystig i ovnen, jeg hører på P2 og drikker Twinings English Breakfast. Sitrusdilla er så absolutt tilstede slik som den pleier på denne tiden av året: appelsiner og sitroner ligger parat på kjøkkenbenken, jeg tenker på min gode sitron- og valmuefrøkake som jeg burde bake snart igjen, jeg drømmer om Spaghetti al Limone fra yndlingsrestauranten min på Manhattan, og jeg tror nok at aftenens fredagsdrink blir en San Pellegrino Aranciata Rossa. (Altså blodappelsin-limonade, men nå heter det jo ikke blodappelsin lenger)

Nå skal jeg straks skrive innbydelser til et forestående teselskap mens mann og baby sover i 2. etasje, og etterpå skal vi på utflukt! 

Jeg lurer på om det er tid for "Ta i bruk de fine tingene du har istedet for at de ligger ubrukt og bortgjemt i et skap"-uke igjen? En fin ting å gjøre i januar, eller hva? Og helt i tråd med reprisepostene om forbruk og det å være glad i det man allerede har i stedet for hele tiden å kjøpe nye ting, som jeg legger ut her for tiden. Evig aktuelt! Det går altså ut på å finne fram noe som man har liggende litt bortgjemt, noe man kanskje er litt ekstra redd for og derfor aldri bruker, og rett og slett ta det i bruk og se hva det gjør med en. Én ting for hver dag, hele uka. Det kan være smykker eller annet tilbehør, klær, noen parfymedråper man har spart på i mange år fordi akkurat den parfymen ikke er å oppdrive lenger, et porselensservise man ikke tør å bruke, pene glass, et par sko, hva som helst. Vi starter mandag - jeg skal minne dere på det kvelden før. Det er alltids mange som glemmer det mandag morgen, og i så fall er det bare å bli med på kvelden - eller på tirsdag - eller onsdag for den del. Man kan være med hele uka eller bare noen dager. Noen pleier å falle fra, men det viktigste er jo å delta i det minste litt, om ikke hele tiden! Dette har vi gjort mange ganger, år etter år, og det er like morsomt hver gang synes jeg. 

Er dere med? Fint!

God helg alle sammen!

mvh
Glamourbibliotekaren

23 kommentarer:

S sa...

God morgen!
En hilsen fra vindfulle nord - her er det friskt for tiden! :-) Januar er ikke min favoritt-måned, og den tar seg ikke opp med det dårlige været vi har hatt i det siste. Men i dag er det fredag, oppgavene på jobb er rimelig oversiktlige og det ser ut til å bli en ok dag uten alt for mye stress. Helga er herlig fri for planer, og jeg behøver å sove, strikke og lese.

Glamourfølelsen er inne med nyvasket hår og en cardigan med et litt morsomt snitt. Et møte er alt gjennomført, og da gjenstår det bare tre til så er arbeidsdagen over.

Jeg blir gjerne med på å ta i bruk gamle/bortgjemte ting, de gangene jeg har klart å henge på har det vært utrolig morsomt. Og det gjør at jeg finner mer ut av hva som fungerer og ikke fungerer i forhold til klær og tilbehør, som igjen gir meg noe ideer til hvordan jeg kan gjøre garderoben mer komplett (og hva den absolutt ikke skal fylles med). Over tid har jeg fått en garderobe hvor de aller fleste klærne er i bruk med en viss regelmessighet og jeg har lite klær som aldri blir brukt. Veldig inspirerende!

Nå må jeg rushe videre med dagens oppgaver. Ha ei fin helg, alle sammen!

S

Anaruh sa...

God formiddag! I dag har jeg hjemmekontor, tulipaner fra forrige helg i vasen, tente lys i vinduet, og utenfor er det plussgrader og en fugl som synger noe helt vannvittig. Føles plutselig som vårvinter ...

Mine planer for dagen er særs glamorøse; jeg har en massasjetime sånn mot slutten av arbeidsdagen, så jeg skal avspasere, besøke biblioteket, kjøpe inn til sashimi og nyte den avslappende stunden på massasjebenken.

Ellers ligger helgen ren og ubrukt foran meg, og jeg har lyst til å ta med barna i svømmehallen, drikke te og lese aviser. Tipper f. eks Morgenbladet har noen interessante ord i dag som Trump settes inn. Jeg har også planer om å begynne på en ny bok, og hvis jeg finner garnet jeg trenger, tenkte jeg at jeg skulle gjøre et forsøk på å lære meg å hekle (jeg trenger nye grytekluter, og nød lærer naken kvinne osv).

God helg til alle sammen som leser og skriver her inne, og god tur til dere som skal på utflukt.

frk Frydefull sa...

God fredag! Dagens glamour var åpenbart å ta seg litt ekstra tid på gåturen til jobb. Fin himmel og god kaffe på veien. Eneste planen i helgen er en 40-årsfeiring lørdag kveld. Ellers håper jeg på bytr, kinotur og og god mat. Og hurra for å sparke i gang gamle/bortgjemte ting-uke - jeg er med! God helg!

koristen sa...

Fredag igjen! Her må det jobbes hardt og lenge, men det er helt i orden - særlig fordi mye av det kan gjøres med musikk eller radioteater i ørene. ISBN-tasting er så mye morsommere når Julia Tinnberg løser mysterier i bakgrunnen ;-)

Antrekket består av jeans, rutete skjorte og en svart topp, så det er ikke mye ytre glamour, men øynene er sminket for å matche skjorta. Til uka, når skattene skal finnes frem, blir det bedre. Det passet godt inn i helgeplanene mine også, ryddeaksjon er på gang, og da finner jeg ting jeg hadde glemt at jeg hadde!

Planer i helgen utenom ryddeaksjonen er å gå kvinnemarsj i morgen og å gå søndagstur ved østensjøvannet på søndag!

God fredag og helg til Glamourbibliotekaren og alle andre glamorøse!

HildeSofie sa...

God fredag!
Denne uken har bare rast av gårde, men helgen er like etterlengtet uansett!
Antrekket er jeans og sort genser, neglelakken i sølv er fortsatt noenlunde intakt, og duften er YSL Homme. I koppen akkurat nå har jeg Kusmis Boost-te, passer fint når gjørelisten er lang som et vondt år :)
Ikveld blir det hjemmealenekveld, det blir godt for hode og sjel. Kanskje får jeg besøk av en fin fyr først, og det blir enda bedre.
Resten av helgen må nok brukes til litt jobbing, men jeg skal sikre tid til meg selv også. Om jeg orker tar jeg en tur til en liten fest i morgen kveld.

God helg til alle!

Stine sa...

Endeleg fredag! Dagens glamoureffekt nr. 1 er ein tynn, grå lammeull- og angora-genser, med påsydde sølvperler og paljettar for ekstra glam. Falt pladask for den då eg fann den på den vesle bruktbutikken Tante Isabell i Trondheim (som dessverre stenger dørene for godt i løpet av våren). Den er så fin, varm og god! Andre små glamoureffektar er perleøyredobbar, raud neglelakk og nyrydda kontorkrok.

Synest ei ny runde med å "ta i bruk fine ting" er ein kjempegod idé, forresten!

God glamorøs fredag og helg til alle!

Julia sa...

God fredag! Dagen startet grytidlig med litt roing i kulda, og nedrigging av båten. Det er kuldegrader og frost og pasteller og en sjelden perfekt vintermorgen her i spirebygda, den rufsete vofsen til båtmannen holdt oss i godt selskap, så alt i alt en fin start på dagen. Nå har jeg heldigvis fått følelsen tilbake i fingre og tær, gleder meg til fancy lunsj og skal prøve å faktisk få gjort unna litt jobb innen dagen avsluttes med enda mer trening. Helgen fortsetter i samme stil, dagens glamoureffekter er ringer jeg burde begynne å bruke hver dag igjen, skal jaggu huske litt lebestift også. Ønsker alle en riktig god helg, og gleder meg til neste ukes utfordringer!

Anonym sa...

Ferdig festpyntet til kveldens arrangement, pent skjørt og lekker overdel. Men hva har skjedd? Juletillegget har gjort at skjørtet har gått fra trangt til "pølseskinn". Føler meg plutselig ikke så fjong, som jeg hadde sett for meg å være. Men jeg mener fremdeles det oppfyller kriteriet for glamorøst :-)

God helg!

-lutt

Stine Arkeologine sa...

Etter to uker med sykt barn har jeg, ikke overraskende, blitt syk selv. Lengter ut til hverdag og januarsol og frisk luft, men det er bare å holde seg under dyna til ting går bedre! Hvis hodet føles bedre utover dagen skal jeg se "Little Women" fra 1998 som jeg ikke rakk å se slik jeg hadde planlagt i jula. Glamouren er god te og fin nattkjole. Jeg er klar for å ta i bruk gamle, fine, bortgjemte ting fra mandag! :-)

Riktig god helg til dere alle sammen her inne!

Glamourfilologen sa...

Fredagsglamour på kontoret med grå strikkekjole, perler i ørene og neglelakk i farge Pearly pink fra Max Factor (en absolutt favoritt). Har funnet ut at det hjelper med glamorøs fredag når man føler seg sliten og er lei av vintermørket! Nå er det bare å glede seg til en fredelig helg - god helg glamourbibliotekar og alle dere andre!

P.S. Skal prøve å få tatt i bruk gamle og fine ting til uken, det er en super idé.

Oda sa...

Eg er inne i mi siste helg i Bergen før eg reisen ned att til Danmark. I dag vakna eg til regnvër, og eit slikt bergensregn som gjer at ein ikkje kan sjå ned til sjøen her oppe fra Sandviken, og dette gamle trehuset er rått og kaldt og blir aldri heilt varmt. Så etter ei veke med mykje arbeid og regnvêr, har eg brukt morgonen i senga og lytta til Ekko-sendinga. Eg sit no og et sitronyoghurt, og er heilt eining med Glamorbibliotekaren om å ha sitron-cravings i denne tida. Dagen skal blir brukt på å studere og forhåpentlegvis lese ferdig Winter Journal av Paul Auster. Eg har ei sosial helg i vente med fleire samankomstar og selskapar, noko eg merker skal bli godt; levande lys, musikk og festleg lag må liksom til for ikkje å gå heilt i hi på denne tida.

Eg skulle gjerne ha vore med på "ta i bruk de tingene du har" -uke, men den komande veka har eg både reise og flytting på programmet, så det blir nok vanskeleg.

God helg, alle saman!

namnam sa...

Slaps, regn, vind og is til tross (Trondheim på sitt aller, aller verste!) - fredagen er ikke helt uten glamoureffekter. Skal på konsert med en syngende venninne i kveld og satser på å øke den personlige glamouren et par hakk minst. Dessuten skal jeg kjøpe med blomster på vei hjem noe som alltid er en vinner. Helga byr senere på overnattingsbesøk av en fin, liten fyr (5 år). Vi skal se film og bake kjeks og spise lørdagsgodteri. Søndag kan hende det blir et par timer på jobb.

Ønsker alle en riktig god helg!

Elisabeth sa...

God glamorøs fredag fra Bodøbyen! Dagen startet med å sende en innlånt åtteåring på skolen, etter et kortvarig overnattingsbesøk. Veldig koselig å spise frokost sammen før han dro.

Ellers har jeg hatt noen timer hjemmekontor i dag, og det er godt å gjøre noe til gagns uten å måtte være på kontoret. Antrekket er blå Lee-jeans og en rosa bomullstopp, og negler lakket i en dyprød farge fra Opi, lånt av en kollega tidligere i uka.

Glamorøst også å kunne unne seg en times pause midt på dagen og gå tur med hunden på nydelig vinterføre, og med vind og blæst rundt ørene. Blåtimen er i ferd med å sette inn, så nå skal jeg gjøre litt husarbeid og deretter ta helg. Helga skal brukes på litt ymse, deriblant ei god bok (Hoem), strikking og brevskriving på den gode, gamle måten. Hvis det blir ok vær i morgen, har jeg dessuten planer om en aldri så liten fjelltur med pelsdotten.

God helg!

Elisabeth sa...

Og forresten, jeg er også med på ta-i-bruk-gamle-ting-uke over helga!

Sørlandspige sa...

Rett fra frisøren, nyklipt og fin gikk jeg for å kjøpe konsertbilletter. Og der, på en tørr (!) benk på brygga, satte jeg meg 10 gyldne minutter i lav vintersol og kikket utover sjøen i 10 plussgrader! Glamorøst øyeblikk! God helg til alle!

Anonym sa...

Er med! Allerede i gang, egentlig, i samarbeid med kollega. Vi orker ikke shopping nå etter jul, og leter og finner i skap og skuffer hjemme :) Glamourlektoren

Ingerid sa...

Jeg er med! Fredagen har vært skikkelig vinter-glamorøs. Det er planleggingsdag i barnehagen og jeg tok veslejenta med på ski. Isete løyper gjorde at turen gikk i en helt annen retning enn planlagt, og turen ble strabasiøs, men gikk til et stort anlegg med kunstsnø. Det ble veldig bra! Men vi ble ganske slitne til sist da vi tok oss tilbake til bilen. Dermed ble det også et skikkelig glamorøst kafébesøk med varm lunsj! Dagens høydepunkt! Kakao med ekte krem og utsikt over Oslo.... I kveld skal vi i et lite selskap, helgen blir fin med familien. Det skal gjøre godt etter tre intense uker med mye kveldsarbeid. Så i kveld kommer både leppestift og parfyme på.

.mette sa...

Å fine fredag. Sorte bukser, stripete blå/hvit skjorte, svart genser. Håret i hestehaleflette, foundation og svart cajal. Ørliten bytur m barn og barnebarn, nå hjemme m god kaffe i koppen, vann m lime, stearinlys som dufter og strikketøy. Egentlig bare klar for helg. .mette

Kjersti sa...

Å ja, veldig fint med påminnelser om å lete opp skatter man allerede eier! Jeg opplever stadig oftere at jeg i forbindelse med mine sjeldne besøk i klesbutikker opplever at jeg ser noe jeg synes er fint og tenker "jammen, jeg har da noe som ligner veldig" og bestemmer meg for å gå hjem og finne fram det i stedet. Du skal ikke se bort ifra at "ta-i-bruk"-ukene dine har vært en påvirkning :)

Ellers en fredag jeg så langt er ganske fornøyd med. Glamouren er nå i gang, siden jeg er ferdig med noen må-oppgaver og resten av dagen ligger fri foran meg. Snart innledes helga med avislesing og noe godt å drikke. God helg!

Frøken Desibel sa...

God fredag!

Endelig helg, uten noen planer! Det skal nytes. Har et ønske om å få ryddet litt i garderoben, blir litt inspirert av stemningen som råder her i kommentarfeltet:)

Dagens glamoureffekter er nok søvn, nyvaska hår og kjole. Tenker stikkord for helga blir tulipaner, frisk luft, litt trening og restitusjon.

Ha en fantastisk fin helg:)

Togpiken. sa...

Dagens glamour har vært å lese avisen i fred til en god kopp kaffe, sittende ved spisebordet med en ikke-flekkete duk og tulipaner, mens den lille for en gangs skyld tok en morgenlur uten at mamma måtte trille han eller ligge helt inntil (det er også fint altså, men veldig deilig å ha en time for seg selv i blant...). Ellers har vi hygget oss i svømmehallen og på stuegulvet - hva er vel mer koselig enn en babys smil og latter? Antrekket har vært noe uglamorøst med kosebukse med gulpeflekker, men satser på å være ren og pen i morgen og ta en spasertur i byen og gå på kafé mens lille får kvalitetstid med sin pappa. Kanskje jeg skal benytte invitasjonen til å kikke i skuffer og skap etter ubrukte skatter - bare for å komme ut av kosebuksen... :-) God helg!

Anonym sa...

Min glamorøse fredag var nok å få sjå på Trump i fred og ro, og reflektere over hans "you shall no longer be ignored" - det er store lovnader overfor ei gruppe veljarar og deira utfordringar eg har lite kjennskap til. Kvar er USAs elite om 4 år? Kvar er dei mykje omtalte "White trash" om 4 år? Ser fram til nye dokumentarar der Thomas Selter besøker slekta igjen.

Kultursnobb sa...

Ja! :)

Populære innlegg