torsdag, april 27, 2017

April-favoritter

Disse månedsfavorittene har blitt mer sporadisk enn planlagt - jeg tror jeg glemte det helt i mars. Og i hele fjor høst. Osv. Bear with me! Men her er i alle fall noen av de tingene jeg har brukt mest nå i denne måneden som snart er over. 

Vi begynner øverst fra venstre og går med klokka: 

*Tsjajkovskijs fiolinkonsert. Lisa Batiashvilis innspilling fra i fjor er den jeg hører mest på, og Janine Jansen sin naturligvis, men det er hyggelig å sette på en gammel LP med Oistrakh også. Det blir den akkurat nå!

*Piment Brûlant, snust på og falt pladask for i Paris i 2006, omsider kjøpt i New York i april året etter, brukt hyppig hver april siden den gang. Jeg bruker ikke særlig mye parfyme for tiden pga baby, men snuser på den og tar på en dråpe diskret bak øret en og annen dag. Den er så frisk og fin og minner meg om rabarbra selv om det ikke er noe rabarbra i den. En av mine aller, aller beste vårparfymer. 

*Små tusenfryd-øredobber. Minner meg om plenen utenfor Le Corbusiers Villa Savoye (et av mine drømmehus på denne jord) hvor jeg en gang plukket en liten tusenfryd og festet i håret. Eller i Paris når vi kjøper med oss limonade og noe fersk bakst fra bakeren og tar med oss i parken og slenger oss ned i skyggen under et tre og ligger der halve dagen og leser. Tusenfryd overalt. 

*Appelsinblomst-pastiller

*Chanel-leppestift, passende rødfarge til våren. Denne heter 135 Énigmatique. 

*En scrunchie! Tro det eller ei. Denne er gull verdt akkurat nå når man av og til må slenge håret opp i en topp i full fart fordi babyer liker å lugge. Jeg fikk den av ei venninne. Sist jeg brukte en sånn var jeg ikke konfirmert ennå. 

*En økologisk og lett lotion til ansiktet, for tiden brukt som både dag- og nattkrem. Den dufter mildt av jasmin, nærmere bestemt night blooming jasmine. 

*En teboks full av min yndlings-vårte; Orientens Paradis fra Black Cat! (Har jeg virkelig ikke skrevet en teomtale om denne ennå?! Etter alle disse år...) 

Jeg liker åpenbart ting som minner meg om hyggelige opplevelser.  Jeg kan se på det lille eiffeltårnet jeg har stående på nattbordet mitt og bli glad av tanken på Paris og stedene vi pleier å frekventere når vi er der. Jeg kan drikke en kopp te kjøpt i Barcelona og kjenne varmen fra sola. Jeg kan slenge veska mi over skuldra og huske den dagen i Brooklyn da jeg kjøpte den, hvor god pizzaen var, hvor fint det blomstret i gatene mellom brownstonehusene. Bloggen er også en fin måte å minnes sånt på, det blir som en slags dagbok. Jeg drømmer meg helt vekk når jeg lager slike blogginnlegg, blir sittende og se på bildene fra den og den reisa, huske følelsen av å ligge på ryggen i en park og se opp mot himmelen, hvor klissete karamell-éclairen jeg kjøpte hos bakeren var. Hvilket nok en gang forteller meg hvor viktig det er å leve i nuet og oppleve det som er rundt en. Samt å ta bilder...  

Leve, dokumentere og minnes. 

5 kommentarer:

Ine sa...

Å, for et fint innlegg! Begynte å drømme meg bort til diverse reiser og fine øyeblikk selv. Vi sees snart!

Ragnhild sa...

Så fint å lese. Her setter du fingeren på nøyaktig den stemningen jeg liker ved denne bloggen, og som jeg alltid kommer tilbake hit for å få. Ha en fin dag!

Fagbibliotekaren sa...

Hi hi, dette ble en slags trip down the memory lane for meg også, for jeg har lest denne bloggen så lenge og husker mye av det du nevner. Måtte ta meg en tur bakover i arkivet ditt :-D

Anonym sa...

Det er så morsomt at vinyl er trendy igjen. Nesten så man skulle kjøpt seg en platespiller.

Glamourbibliotekaren sa...

Ine: Man må drømme litt i blant! Takk for i dag!

Ragnhild: Så fint å høre! Håper dagen din ble fin!

Fagbibliotekaren: Hyggelig!

Anonym: Platespiller må man ha! Jeg har kjøpt vinyl jevnt og trutt fra jeg var liten jeg, og har snart slitt ut min fjerde platespiller! Morsomt at salget (og produksjonen) har fått en oppsving igjen, helt klart. Trend eller ikke, spiller ingen rolle for meg :)

Populære innlegg