tirsdag, oktober 30, 2018

Skomakerens krydderte fra Te- og Kaffehuset


Der kom snøen! Fram med vinterkoppen! (Det blir  hyppige teomtaler her nå, jeg har så mange som står på vent!)

Jeg har ikke forberedt meg godt nok temessig til denne sesongen ennå, pleier jo å vente til litt nærmere advent og jul med å drikke yndlingene. Snøen kommer alltid brått på! Men da jeg var i Trondheim forleden og besøkte en koselig liten tebutikk i Dronningens gate, hvor jeg fant en bra ferskente som tidligere nevnt, spurte jeg som vanlig om de hadde noen te å anbefale for årstiden vi går inn i. Deres beste tips (foruten husets egen juleblanding) var skomakerens krydderte, og den luktet godt, så jeg slo til. I dag ble den mitt følge både ute på verandaen da jeg stod og snuste inn snøværet, og på vei til jobb i vind og blæst.

Det er en koselig te, mild og god til tross for at den inneholder både kanel og nellik. Denne kan jeg fint ha som adventste på jobben nå i år. Den føles dog som en litt svakere/tammere variant av Cachemire fra Palais, som jo er min evige yndling i november-desember. Den blir nok dermed ingen utfordrer til Cachemire for min del, Cachemire er fyldigere og spenstigere, men det er jo alltid moro å teste ut teer som personalet anbefaler. Jeg vet ikke om de blander denne selv, det glemte jeg å spørre om. 

(Nå kom jeg på en "husets Earl Grey" fra en tebutikk i Barcelona som var noe av det beste jeg har smakt av svart te! Må prøve å finne ut av om de er online)

Så; skal man si at vintertesesongen er i gang? Morgenens snø er regnet bort forlengst her, og i morgen skal det bli varmere igjen, så jeg er litt usikker. Tror nok jeg har litt tid på meg til å skaffe alle favorittene mine før neste snøfall!6 kommentarer:

Ragnhild sa...

Å, den har jeg hørt mye om! Har en venninne som bestiller på nett og som har skrytt mye av den. Tror den butikken er ganske kjent for denne teen :-) Høres veldig god ut. Jeg skal invitere meg hjem til henne på te en dag snart :-)

Elisabeth sa...

Vintersesongen er i alle fall nesten i gang! :D Jeg hadde en rest av fjorårets julete i en boks, og den er jeg i ferd med å drikke opp nå. Årets julete skal ikke testes før advent, men det var fint med en lun og god te da kulda satte inn.

Glamourbibliotekaren sa...

Ragnhild: Nå måtte jeg google den, og fikk flere treff i egen blogg! :D :D :D Det hender i blant! (I kommentarfeltet altså, jeg har ikke skrevet om den selv og glemt det)

Elisabeth: Der sier du noe! Må lete bakerst i teskapet om jeg finner noe som burde drikkes opp.

Fagbibliotekaren sa...

Elsker at du skriver så mye om te. Så mange gode å oppdage! Var på tebutikken i Bogstadveien i forrige uke og kjøpte Grønn Bellis som du skrev om tidligere. Kjempegod!

Susanne sa...

Ah, skomakerteen en av mine faste vinterteer fra Trondheimstida og frem til i dag. Den er nydelig :)

Susanne sa...

For den som søker en spenstigere krydderte er krydder- chaien deres sterk og god. :)

Populære innlegg