søndag, desember 02, 2018

1. søndag i advent


Hei fra oss! Vi stod opp før åtte i dag og hoppet rett uti de beste tradisjonene våre. Ingen tid å miste!

En koselig tradisjon jeg har med meg hjemmefra, som vi gjorde hver adventssøndag da jeg var liten (og etter jeg ble voksen også, om jeg var hjemme), er å tenne adventslys, lese "Jul i Bakkebygrenda" og andre koselige bøker på morgenkvisten mens det er mørkt ute, og spise så klementiner man orker før frokost. I dag drakk vi dagens te fra min adventskalender også. Hun er glad i te, og det er jeg så glad for!


Jul i Bakkebygrenda. Fineste juleboka jeg vet. 

Ilon Wiklands illustrasjoner er enestående (og for meg er de viktigere inspirasjon enn noe interiørblad).


Min egen tradisjon som jeg har hatt i mange mange år, er jo å se "A Charlie Brown Christmas" første søndag i advent. Jeg husker den gikk på tv i romjula da jeg var liten. Min lille datter falt pladask, og ville se den to ganger på rappen. Den er så koselig! Peanuts er noe man absolutt bør vise de små. Så intelligent og morsomt, og så god stemning. Veslevoksent men ikke på en plagsom måte (viktig!). Dessuten var det alltid bra musikk der; Vince Guaraldi var en dyktig pianist og komponist. 
Så bakte vi pepperkaker! Deigen laga vi i går; den har stått ute i natt. Stor suksess. Første gang vi bakte pepperkaker sammen var hun to uker. 


7 kommentarer:

Susanne sa...

Ah, så koselig. Sånne trivelige og tidløse ting som hører med i førjulstida. Supert at hun også er glad i te :)Ha en finfin søndag.

Stine sa...

Blei så julevarm i hjartet av dette!

Randi sa...

Ååååå!
Så koselig dere har det! <3 <3 <3
Takk for deling <3

Anonym sa...

Høres ut som en fantastisk dag:) Vi har vel hatt en ganske lik dag:) husker jeg elsket charlie Brown Christmas når jeg var liten. Helt til tenårene, så gikk det meste i glemmeboksen. Så godt å bli minnet på det man likte før... og barna i bakkebygrenda var også en av mine favoritter som barn. Husker naboen min leste det for meg når hun passet meg også spilte vi bondesjakk. Foreldrene mine leste ikke for meg som barn ,så det har jeg virkelig tatt igjen når jeg fikk barn. Ha en fortsatt fin kveld!
-Y

Anonym sa...

Ikke bondesjakk, men kinasjakk:D

Anonym sa...

Så koselig! Ser dere Knøttene på norsk eller engelsk? Jeg viste den på engelsk til mine barn, men de var dessverre ikke like begeistret som meg...hehe vi prøver igjen til neste år! Snøsøsteren derimot ble veldig populær sånn midt i dagens kapittel for femåringen : )
Spent på om kommentaren kommer med, har prøvd å skrive hver fredag uten at det kommer med. Prøver med iPad i dag.

Glamourbibliotekaren sa...

Susanne: Veldig koselig :)

Stine: Så fint! Vi også! :)

Randi: Koser oss glugg! :)

Y: Bare å finne fram Charlie igjen! :) (og kinasjakk, det er det lenge siden jeg har spilt! Moro!)

Anonym: Engelsk, tror ikke det er hverken teksting eller andre språk på den vi har. Hun protesterte ikke, tror ikke hun tenkte så mye på hva de sa :)
Populære innlegg