torsdag, desember 20, 2018

Glamourbibliotekarens adventskalender: Luke 20


Husk å henge ut kornbånd og meiseboller til fuglene! (Hos oss begynte spurvene og kjøttmeisene å hinte allerede i slutten av oktober. De spratt omkring på verandaen og lette etter mat. Jeg fikk umiddelbart dårlig samvittighet.) Nek kan man kjøpe bl.a. hos de som selger juletre. Eller på julemarkeder. Og sikkert mange andre steder. Vi hadde et fuglebrett i noen år, helt til det ble sittet ihjel av store måker som brukte det som karusell eller noe. Vi satte det nemlig på en påle laget av en gammel piasava-kost for at nabokatta, Fyrst Mysjkin, ikke skulle bruke fuglebrettet som sitt personlige matfat. Og dermed ble det i stedet lekeplass for albatrosser og havørner.. eller i alle fall måker. De siktet, og de landet, og fuglebrettet vaiet og taket på det lille huset ramla av. For fire år siden kjøpte vi nytt fuglebrett, fuglene var definitivt klare, hekken er full av gråspurv og vi føler deres intense blikk de dagene vi er litt sene med å legge ut mat. Etterhvert begynner de å kjefte. Best å huske på dem! Mandag kveld kjøpte vi juletre også, hos vårt lokale utendørs småeksentriske hagesenter som ligger tre minutters gange unna huset. Det er der vi kjøper stemorsblomster om våren, sommerblomster og stauder og roser og jord (da durer jeg avgårde dit med trillebåra) og jordbær hele sommeren, og altså juletre i desember. Det er så koselig å traske hjemover, jeg med nek i armene mens jeg forsøker å manøvrere barnevogna, han med treet over skuldra. Fin ting å gjøre sammen! Hun i vogna satt med store øyne. Første gang hun var med på juletrehandel var hun fire uker gammel. Nå er hun to år og gleder seg til vi skal pynte det!

Så får det stå i kjelleren par dager, og deretter får det komme inn i stua når det blir ordentlig jul. 

I dagens luke fra Perchs var det en god gammel kjenning: Milky Oolong. En tesort som virkelig smaker forskjellig fra sted til sted! Jeg har falt pladask for Palais sin, den er en av de beste oolongene jeg vet, men Perchs sin er nesten som karamell. Kjempegod den også! Jeg har faktisk ikke skrevet om den før, så da får jeg gjøre det en dag. 

1 kommentar:

Anonym sa...

Takk for koselig julekalender! :)

Jeg har aldri smakt oolong-te, men har nettopp gått til innkjøp av en pose, og lurer på om du har noen gode tips til brygging ( mengde, bryggetid, etc)?

Ønsker deg en finfin jul!

Populære innlegg