onsdag, desember 05, 2018

Glamourbibliotekarens adventskalender: Luke 5

I førjulstiden må man ta seg tid til å krølle seg sammen i sofaen for å se julefilmer! Det skal jeg gjøre denne helga! (Vi pleier å samle noen venner her av og til også, spise pepperkaker og drikke gløgg og se film sammen. For noen år siden måtte en av dem dra hjem før filmen var ferdig, så jeg lovte henne å sende sms og fortelle om hvorvidt Bing og Rosemary fikk hverandre til slutt!)

For eksempel "Holiday Inn" (1942) med Bing Crosby og Fred Astaire - den er et årlig must, og vi har allerede sett den i år (og omtale kommer litt senere i dag). Det er der melodien "White Christmas" er fra! Irving Berlin skrev den, og Bing sitter ved pianoet og synger den for sin etterhvert utkårede. Andre klassiske julefilmer jeg pleier å se: "It happened on fifth avenue" (1947) (som kanskje burde hatt bittelitt mer julehandling for å kunne bli kalt julefilm). "Holiday affair" (1949), hvor leketøysbutikkansatt Robert Mitchum fersker Janet Leigh i å være konkurrerende varehus-spion i julestria. "It's a wonderful life" går alltid på en eller annen tv-kanal i jula. "White Christmas" (1954) er naturligvis en av de viktigste og beste, med Bing, Danny Kaye, Vera Ellen og den alltid like skjønne Rosemary Clooney. "Christmas in Connecticut" (1945) er koselig. Jeg foretrekker i grunnen julefilmer som er minst femti år. Og Bings stemme får man jo julestemning av samme hva han synger egentlig. 

"I'll capture her heaaaaaaaaaaart si-i-ingi-iiiing....." (tappeti-tappeti-boom-tripp-tripp-boom) "Just wait until she gets a load of my dancing...."

I min egen kalender var det grønn jasminte i dag. Jeg er glad i jasminte, pleier alltid å ha det i hus, og jeg synes Perchs sin har en fin balanse. Ikke bitter, ikke for blomstrete. 

1 kommentar:

Anonym sa...

Takk for tips! Er det noen som vet om noen av disse filmene sendes på vanlig TV i julen?

Populære innlegg