onsdag, desember 05, 2018

Holiday Inn (1942)


"Holiday Inn" er en av julefilmklassikerne jeg pleier å se hvert år. Jeg digger den! Mye humor og flotte sangnumre, og det er alltid morsomt å se Fred Astaire danse. Musikken er av Irving Berlin, og det var jo i denne filmen at "White Christmas" dukket opp for første gang - og ble en MEGAsuksess. LPen fra filmen er vanskelig å få tak i, men jeg gir ikke opp. 

Bing, Fred og Virginia Dale er en trio som danser og synger og opptrer. Bing tror han skal gifte seg med Virginia, men plutselig skal hun gifte seg med Fred istedenfor. Bing orker ikke kjempe, han kaster inn håndkleet, og drar heller til Connecticut og kjøper seg en gård. Etterhvert kommer han fram til at dette skal bli et slags høytids-feriested. Hit kan man komme i jula, i påska, på alle presidentbursdager, thanksgiving, valentine's day (i alt 16 høytider pr år) og spise, danse og more seg. 
2 kommentarer:

Nattsvartur sa...

Ja, denne må jeg se hvert år :-) Jeg foretrekker faktisk denne fremfor White Christmas, men begge står selvsagt på sendeplanen, sammen med An affair to remember, Christmas in Connecticut, the bishops wife og flere andre klassikere. Det er litt morsomt, tanken var visst at den skulle filmes med Ringer Rogers og Rita Hayworth, men de bestemte seg for å spare penger ved å bruke to relativt ukjendte til de kvinnelige hovedrollene... Jeg prøver alltid å se for meg hvordan den ville vært med Ginger og Rita.

Glamourbibliotekaren sa...

Ja tenk det, om Ginger og Rita hadde vært med! Synes i grunnen de gjør en bra jobb de to ukjente :) An affair to remember, ja. Den er det flere år siden jeg har sett.

Populære innlegg