torsdag, desember 06, 2018

Glamourbibliotekarens adventskalender: Luke 6

I disse elektronisk kommunikasjon-tider kan man ikke regne med at man får personlige brev i posten lenger. På den tiden det tar å skrive et brev og sende det, har man hatt muligheten til å fortelle mottageren det samme budskapet hundre ganger via et dusin andre kanaler. MEN: Julekort! Julekortet består, det blir man glad for å få, man legger det kanskje i en liten kurv som står på en kommode eller henger det opp på en tråd over peisen, og det er litt allemannseie. Andres julekort er stort sett lov å lese når de ligger framme.

Det er koselig å skrive kort, det er koselig å få kort, og hvis man tenker på det som en fin ting og ikke et stressmoment, er det ingen grunn til å la være å sende noen. Derfor nevner jeg det allerede nå, så finner dere kanskje tid til det i løpet av de neste ti-tolv dagene? Kjøp fine kort av veldedige organisasjoner (Unicefs julekort er kjempefine, og selges på Posten og hos alle bokhandlerkjedene), eller lag dem selv. Sett på en fin plate (eller Radio Glamourbibliotekars julesending), slå deg ned ved bordet med en kopp kakao og skriv til senebetennelsen tar deg. Ingenting kan erstatte et håndskrevet julekort! 

Jeg pleier å kjøpe gamle julekort i antikvitetshandelen når jeg kommer over noen, og av og til på nett-bruktbutikker. For noen år siden hadde jeg f.eks. en bunke med fine kort fra gamle Sovjetunionen med tegnede figurer på. For to år skrev jeg nærmere hundre julekort (kombinert med takkekort, vi fikk jo så mye fint da hun ble født)... limte og klistret og skrev så blekket sprutet mens babyen sov i vogga. I fjor ble det nok en del færre, og jeg tipper det blir noe sånt i år også. Men jeg vet om ei som kommer til å bli henrykt over julekortene som kommer til oss! Hun elsker å få post, og leker at hun skriver og sender brev i sin lille skoeske-postkasse som vi har laga til henne. 

Og husk: Skal man sende kort til utlandet, haster det med å få dem avgårde. Det er sikkert noen av dere som har fadderbarn, jeg har tre, og er som alltid seint ute. Fikk sendt dem i dag tidlig før jobb!

Dagens kalenderte fra Perchs: "Luxus Earl Grey"! Perfekt. Den er blant mine Perchs-favoritter. En helt nydelig Earl Grey basert på keemun, bergamot og lychee. Som vanlig er det en raus porsjon!

Ingen kommentarer:

Populære innlegg