fredag, mars 01, 2019

Glamorøs fredag


God morgen! Det er mars, dere! I går var det skikkelig vårstemning her i hovedstaden, sola varmet i fjeset og jeg hørte svarttrosten tidlig tidlig på morgenen. Det er fordelen med å være a-menneske! Ingen andre lyder ute, bare den vakre sangen fra høyt oppi et tre. Og deretter min fine morgen-rusletur med soloppgang over fjorden. 

Men i dag er det hjemmekontor, og det er den beste fredagsfølelsen! Jeg er klar for nye fargesprakende blomster i lunsjen, flerfoldige kanner te, fine nye plater, og etterhvert boklesing med datter og en rolig kveld når hun har sovna. Dagens duft er min elskede Coco, og smykkene er små, diskrét og fra Tiffany's. Ellers er det meste på halv tolv, hehe. 

Planene for helga er passe sosiale, noen innkjøp må gjøres, men forhåpentligvis blir det en del tid til å slappe av - og kanskje lese ut boka mi!?

Nå er jeg spent på deres første mars-rapporter! Bring them on! Ordet er deres. 

mvh
Glamourbibliotekaren


32 kommentarer:

Frk Frydefull sa...

Det er vååår! Syklet til kontoret ekstra tidlig i dag. Sykkelen ble hentet fra "vårfiks" i går så med 1. mars kom verdens beste følelse. Med vårfølelsen kommer også behovet for en slags oppussing av den ikke-materialistiske sorten. For meg er det å rydde i skuffer og skap, kanskje male en vegg, planlegge noe gøy og få på en ny, fresh negllakk! Helgen skal brukes til litt sosialt, litt kos, og 16 åtte års-jenter på bursdagsfeiring på søndag. Gledings!

Janne sa...

God morgen og god fredag. Beste glamoureffekt i dag vårfølelse, rosa ballonger, rosa champagne og drops fra bolcheriet som møtte meg på kontoret denne morgenen grunnet 40-årsdag :)
God helg!

Ingerid sa...

God fredagsmorgen! Fra kontoret ser jeg ut på en hovedstad i vårsol, dagens andre espresso med melk er drukket opp, og jeg har møtt så mange blide mennesker allerede i dag, både på t-banen og på vei inn på jobben. Antrekket er avslappet i mørkeblå bukser og gammel blå favorittbluse. Dessuten fine øredobber i gull og mintgrønt som jeg har fått av svigerinnen min. Ingen sminke ennå, men det spørs om jeg må finne frem Milan mode fra Mac og ha skikkelig rosa lepper i dag. Helgen får vi se på - familien holder fortsatt på å komme seg etter et virus. Bra blir det uansett. God helg til alle, ønsker dere en riktig fin start på mars i dag!

Alene sa...

Hei fredagsvenner!

Ja, sånn føles det. Som en litt hemmelig klubb, der positivitet dyrkes.
At sola gjør sitt ytterste for å lyse opp dagen, kan jeg leve med og tanken på helg får det til å krible litt i magen.
Livets berg- og dalbane gjør at denne dagen skal ytre glamour bestå av litt vårlig kjole i grønt fra Indiska. Store øreringer og vårlige skoletter er stas før kulda setter inn igjen til uka.
Indre glamour er takknemlighet for de jeg har li livet. I dag har jeg to lunchdater med mange fine folk og jeg rekker begge! Helga er det ingen store planer for, men den skal nytes.

Ønsker alle en god helg og gode, varme tanker til de som trenger det litt ekstra for tiden!

S sa...

Fin fredag!
Så deilig å kunne skrive mars måned. Selv om snøen laver ned utenfor akkurat nå, så har jeg de siste dagene kjent på vårfølelsen med sol, plussgrader og fuglekvitter. Det gir påfyll av energi. Vi er nå så godt som ferdige med mini-oppussing av stua og det nye (og fine) skapet er på plass. Nå gjenstår det bare å rydde det vi skal beholde tilbake på plass. Men det får vente til i neste uke, for planen er å dra på hytta i helga. Der skal det soves og hviles, for jeg er nokså sliten.

Forøvrig lyses dagen opp av et lyseblått skjerf jeg er veldig glad i og en sølvring jeg kjøpte i Stockholm for noen år siden.

Fortsatt fin fredag og god helg til alle!

Anaruh sa...

Gratulerer med dagen til Janne!

Det føles så deilig å våkne til lyse morgener nå! Etter en uke med omgangssyke og en stor deadline på jobb er helgen velkommen, og jeg begynte dagen med en stor kopp Assam, som min mann hadde med hjem fra Harrods i går. Foreløpig sitter jeg ved spisebordet og jobber i pysjen, men om noen timer tenkte jeg å avspasere litt, og stikke en tur på biblioteket og kanskje drikke en kopp te på utekafé, hvis de har dukket opp ennå, da.

På søndag er det jo fastelavn, så det skal bakes boller og pyntes med fjær, og jeg er helt sikker på at jeg lese ut en bok eller to. God helg alle sammen!

HildeSofie sa...

Hurra for fredag!
Jeg har en seig forkjølelse som virkelig ikke er interessert i å forlate kroppen, men har da kommet meg på kontoret i det minste (to jobbmøter som ikke lot seg flytte - da er det bare å hive innpå noen piller og ta en ekstra klunk nesespray!).
Men så fort møtene er unnagjort blir det en liten tur på kafe med en venninne for å snakke gjennom ukens begivenheter - vi har begge i overkant mye på gang i livene våre nå. På vei hjem i dag blir det innkjøp av blomster og bobler, for i morgen kommer tre fine damer på besøk for Afternoon Tea, denne gang med fastelavnsboller i stedet for scones. Nam!
Søndag skal det slappes av til den store gullmedaljer, så kanskje jeg blir frisk.
God helg til alle!

Inger sa...

En uvanlig tidlig fredagskommentar til meg å være - i dag avspaserer jeg, og kan nyte en rolig morgen hjemme med lang frokost og aviser. Det er nydelig solskinn ute, må ta en tur ut litt senere. Snøklokker og juleroser blomstrer i hagen. Forøvrig skal dagen brukes til de siste forberedelser til lørdagens bursdagsfest, min kjære fyller rundt år, og da må det feires! Jeg håper alle kan finne noe å glede seg over, god helg og ta vare på hverandre!

Susanne sa...

God fredagsmorgen. Å være på jobb på den internasjonale klem en bibliotekar-dagen er alltid trivelig. Ellers er glamouren epler og te på kontoret og oppvarming til helg.

God helg alle og varme klemmer til alle medbibliotekarer i dag :)

Dahlia sa...

Solen skinner inn på hjemmekontoret her også. Litt småsyk i dag, men ikke mer enn at jeg holder det noenlunde i gang. En liten tur ut i sola blir det, og friske blomster.

I helga blir det stell av bunader. De to jentene mine er snart konfirmanter og har arvet hver sin bunad fra begynnelsen av sekstitallet. Jammen visste de å lage kvalitet i gamle dager! Litt omsying, litt pussing og gnikking på sølvet og noen supplementer så er vi i havn. Ellers er jeg veldig i lesemodus for tida, og skal nok dykke ned i Jan Grues Nordisk råd-nominerte bok, tenker jeg. Og spille musikk.

Ai. sa...

Deilig og lett følelse av å fly når man man bytter fra vintersko til lette sneakers. Straks på vei til trening med solbriller på nesen. Livet er bra.

Stine Arkeologine sa...

Byen var hvitkledd da vi våknet, og det føltes egentlig litt godt og normalt i forhold til den alarmerende tidlige våren i år. Men vårfølelse har vi likevel, det er jo offisielt den første vårdagen i dag! Jeg har vært ute og kostet snøen av meisebollene, og koser meg nå med å se på aktiviteten rundt dem gjennom kontorvinduet mitt. Dagens glamour er den friske duften av Biotherms "Eau D'Energie" og et gammelt emaljearmbånd som jeg har arvet, til svart kjole og hårtopp. En slags 40-talls bibliotekarstil, ser jeg for meg, det passer godt her jeg sitter og grubler mellom bokstablene mine. Riktig god helg til dere, alle sammen! :-)

Lektor Tørrdal sa...

Siste dag i vinterferien har blitt brukt til å vurdere stiler, men jeg begynte tidlig og slutter tidlig også. Ellers skal dagen brukes på å gå på lunsjbesøk og middagsbesøk, og jeg håper på litt kafébesøk i helgen.
Vidunderlig lite glamurøst antrekk når en har ferie, men det er kanskje glamur i seg selv?

Anonym sa...

Sol igår og sol idag og det føles gult og alldeles himmelsk. Glamoureffekten er utslått hår, kort skjørt og solbriller. Ellers skal helgen digges med østers og fastelavensboller. Det er også glamour. Anne :-)

Anonym sa...

Hos oss er det vinterferie denne uka. Det startet hektisk, og så, når freden skulle senke seg ble jeg syk.Nå er jeg på bedringens vei og det er glamorøst så det holder synes jeg. Jeg skal straks gå ut på en liten tur, før jeg starter på middagen. Absolutt ingen planer for helga, annet enn å kose meg sammen med familien.Dagens duft er Timbuktu fra L`Artisan Parfumeur, den er sååå nydelig, et mesterverk fra Betrand Douchafour.

Line sa...

Her i nord starter akkurat vinterferien nå. Det passer bra, for nå kommer det ny snø til erstatning for den som regnet bort i strie strømmer de foregående helgene . Det er ellers meldt sol i helga. Jeg ser frem til en rolig uke på skolebiblioteket, med tid til å gå nøyere inn på noen små prosjekter jeg har på blokka. Glamoureffekten i klesveien er rutete tunika/kjole med sølvstriper i. Helga bringer et utsatt bursdagsselskap for en nevø, og ellers rolige dager hjemme. Søndag ettermiddag skal jeg på besøk til en venninne

T sa...

Dagens glamour var helt klart årets første lunsj i solveggen på nabolagskafeen. Jeg elsker å bo midt i byen, kjenne naboer og eiere av kafeen, sitte ute og få spontant selskap av en forbipasserende nabo. Oslo! Ellers sov babyen seg gjennom lunsjen, nå vasker og støvsuger jeg mens baby driver med favorittaktiviteten som er å rulle rundt og rundt og rundt til hun møter en vegg eller annen hindring. Luftet solbriller og sneakers for første gang i år, så deilig! God helg!

Trude sa...

God fredag fra sør! Her er pollenseongen i full gang noe som gir meg både hodepine og trøtthet. Men, men, det varer jo bare noen uker så er det et år til neste gang :)
Fredag er som vanlig hjemmekontor og nå er det jammen meg lunsjpause. Ute skinner sola og jeg gleder meg til imorgen. Da skal koret jeg synger i i studio å spille inn en sang - det er første gang jeg er med på og jeg kjenner at det kribler. Det føles veldig profesjonelt ut. Og på søndag blir det bollebaking og kanskje vi griller. Velkommen mars!
Ønsker alle en riktig fin helg, god bedring til de som trenger det og grattis med dagen til Janne :)

slikejenter sa...

God fredag! Vårstemning og bå himmel er vel de beste glamoureffektene i dag. Jeg rakk ikke fredagsvaflene på jobb, men hjemme er det noen gode kjeks, såeh... Kjole og parfyme i dag, men rakk ikke å pynte meg med øredobber som jeg hadde tenkt - det hjelper ikke å være a-menneske alltid... I kveld blir det noe godt til middag og The Americans på Netflix :) Ellers skal helga vies maling av gjesterommet. Det skal bli så GODT å bli ferdig med det. Og kanskje jeg vil bake noe. Dessuten: en løpetur og litt yoga, og masse kos med datter og mann.

Håper alle får en riktig fin helg :)

Gry sa...

Herlige vårvinter! Neste uke blir det vel vinter-vinter igjen, men det er greit det også. Jeg har lyst til å få minst en snøhelg til! Glamoreffekt er matchende lebestift (lovetheword) neglelakk. God helg!

Tigram sa...

Heimekontor i dag, for meg ein sjeldan luksus. Ser rett på blømande forsythiakvistar i vase. Absolutt vårkjensle og er i ferd med å netthandle min favoritt-påskete frå Crema. Lurar på når det er lov å starte med påskete, kanskje 4 veker før palmesundag, som ein påskeadvent? Mitt ytre tolar enno ikkje dagens ljos og kaos i huset pga oppussing. Men snart vert det trening av typen "best etterpå". Og deretter kjem glamouren sigande. Og så er vi invitert på middag til asiatiske vener der maten og selskapet alltid er i særklasse. God helg alle!

Emma sa...

God fredag alle sammen, og en klem til vertinnen og alle andre bibliotikarer.

Jeg feirer fredagen med nyfarvede øyevipper, pent nappede bryn og verdens yndigste neglelakk : jorbærisfarve med glitter - til vår yngste datters store fryd.

I dag har jeg kjøpt Fastelavensris i glade farver fra Sanitetsforeningen og vi skal ha boller med krem i helgen- det er en fin tradisjon.
Ellers gleder jeg meg til en tur til Frognerseteren med venninne, og tid til dagbok og en liten stabel med bøker som jeg leser litt her og der.

Ha en god helg alle sammen, hilsen fra Emma

Frøken Desibel sa...

God fredag! Og gratulerer til Janne!

Prosjekt komme på jobb i tide har foreløpig gått strålende, hvilket gir en skikkelig godfølelse. Men ukas største glamourfølelse er nok en helt fersk liten nevø som kom til verden på mandag! Gleder meg til å treffe han:)

Ellers har jeg atter en rolig helg foran meg som starter med litt yoga snart.

Håper alle får en fantastisk helg!

Anonym sa...

Hjemme fra Tenerife, men Sola skinner, og klokka er 17! (Avslører behov for vinduspuss, men pytt pytt!) Har halvstekt en pizza som skal nytes når vi har vært på kino. Helgen blir i heimen med en god kombinasjon av litt høyst nødvendig husarbeid, lesing og avslapping. Lyse klær. Nyklipt hår. Ja, det ble en liten ettermiddagsrapport fra
Ellen, som også ønsker god helg!

Ulla-Britt sa...

Vakker vårmorgen med strålende sol, kvitrende fugler og sildring i bekken. Så herlig at det føltes glamorøst å rusle tidlig morgentur opp til containerne ved fylkesveien med papiravfall. Den yngste pusen fulgte med og rullet seg frydefullt på en solvarm helle. Jeg er også a-menneske og nyter de vakre soloppgangene vi har hatt i det siste. Det blir så tidlig lyst nå! Som kjolemenneske har jeg tenkt
å teste ut en kjole hver dag og se om den fortsatt skal få være med i samlingen. Gårsdagens eksemplar var flaskegrønn. Fikk stemplet "kjerring" og ligger nå i pose til Frelsesarmeen. Dagens kjole er mørk sjokoladebrun og ble fin når den ble matchet med en korallrød cardigan - bra hverdagsglamour. Avslappet hjemmekveld i dag. I morgen skal jeg til Oslo og treffe folkeskolevenninnene fra Ruseløkka skole på cafe Pascal. Gleder meg! Gratulerer til Janne og god helg til alle sammen!

DrBok sa...

Fint vær, lang trilletur. God tid til radiolytting, stafett, nybakte boller og rent hus! Planer om og avslutte Leksikon om Lys og Mørke før kvelden (eller helga) er omme! God fredag og god vårstemning.

Marianne sa...

Har hatt en strålende dag på fjellet i «påskesol» og med nydelig føre. Nå er det lammestek i ovnen. 3 venninner som sitter med hver sin bok og skumringstime utenfor. Riktig god fredagskveld og god helg til alle!

Joy sa...

Deilig med fredag og mars! Det er glamour i massevis :-) Har handlet inn ferskengrener til helgen, som blomstrer så fint - ny neglelakk skal påføres i kveld, og koselig lørdag venter med god venninne, shopping, lunsj, god te og koselig skravling! Ønsker alle en god helg!

Ellen sa...

God glamorøs fredagskveld! Jeg er så heldig at jeg tilbringer noen dager i "Syden". Det betyr kjole og sandaler, full sol og 25 grader hver dag! Synes jeg er vanvittig heldig som kan ta en slik time-out. Og så vet jeg at når jeg kommer hjem, er dagene lengre, lysere og det er tid for å kjøpe inn påskeliljer og perleblomster.
Idag har vi hatt tante og onkel til lunsj, det var veldig hyggelig. Nå skal vi snart ut og høre på musikk, blant annet en nydelig fremføring av "Summertime".
Jeg har akkurat lest ut "Alle disse dagene" av Tove Braathen, den var helt fantastisk. Lenge siden en bok har grepet meg slik.
Gratulerer med dagen til Janne, god bursdagsfeiring til Inger med familie, god bedring til alle som er syke, og gratulerer med dagen til alle bibliotekarer, dere skal vite at dere gjør en veldig viktig jobb for veldig mange mennesker. Og til slutt en riktig god helg til dere alle!

Kristin sa...

God fredag alle sammen! Første vårdag - rakk dessverre ikke å nyte den noe særlig utendørs, men det kommer flere muligheter; forhåpentligvis allerede til helgen! Ytre glamour: Guerlain Meteorites pudder i ansiktet og en dæsj Terre de Lumiere fra L'Occitane på halsen. Indre glamour: Å få unna en masse forefallende på jobb mens det var fredagsstille i lokalene, akkompagnert av kaffe og sjokolade - og ikke minst at det fortsatt var lyst da jeg gikk fra jobb kl. 17.30! Helgen består ellers av et teaterbesøk med gode venner, lesing og turgåing. Og masse avslapping! Gratulerer så mye til jubilanten Janne og til tante Desibel! :) En fredagsklem til alle, og en ekstra stor en til alle dem som av en eller annen grunn ikke har en god første marsdag idag. God helg!

Astrid sa...

Den ytre glamouren glimret med sitt fravær denne fredagen. Gjorde opp for det med et spontant besøk fra en venninne som bor langt unna men som var på gjennomreise. Scones og kaffe og lang prat i sofaen, før en spasertur i solen og varm sjokolade på en hyggelig kafé. Rosene fra forrige fredag står fremdeles fint i stuen. Helgen byr på noe så sjeldent og så deilig som ingen planer overhode! Tipper det blir tur i skogen med barna, masse kaffe, kanskje en tur på Plantasjen for å kjøpe noen frø, håper også på litt rødvin og at mannen lager lørdagsmiddag. Fint blir det ihvertfall. Og nå skal jeg legge meg i rent sengetøy, det gir alltid en umiddelbar følelse av luksus og velvære. God helg!

Ida sa...

Her kommer enda en sen fredagsrapport fra kattelivet. Jeg hadde nemlig ikke tid å rapportere i går for da gikk all oppmerksomhet uavkortet til verdens beste lille pus som ble hele 14 år <3 Da var det klø, kos og tunfisk som var i fokus :D Men vi klarte også å snike inn helgevasken og skifting av sengetøy (kattepusen elsker å være med å skifte på senga). Så denne fredagens glamour var å legge seg nydusjet i helt rene sengeklær. Og Ella Fitzgerald sin These Foolish Things på øret til jeg sovnet. SÅ behagelig og rolig. I dag kan vi skilte med nydelig kaldt og klart vintervær med masse sol. I tillegg har jeg begynt å drikke den litt mer sommerlige Mango & Bergamot-teen til Whittard etter et vinteropphold som har vært fylt av mer krydrede teer. Og kombinasjonen av sol og Mango & Bergamot-te satt virkelig sommerlengeselen i gang. Men jeg vet at jeg må vente enda tre fire måneder på det. Jeg får bare være tålmodig ;) Håper dere alle koser dere i helga, enten det er i vårsola, på afternoon tea eller med bursdagsfeiring (gratulerer med dagen til Janne). Klem fra oss i kattelivet!

Populære innlegg