onsdag, april 10, 2019

Påsketeselskap


En av mine beste påsketradisjoner, er teselskapet der vi drikker alle typer påskete som jeg har i hus på det tidspunkt. 


Jeg sørger for å sette stemningen med å fylle stua med fine vårlige blomster. 


Dekker på med et vårlig og gjerne gult servise. 


Og baker kake! Denne gangen ble det min marengskake som vanligvis er stappfull av jordbær, men for å få den mer påskeaktig pyntet jeg denne gangen med hermetiske mandariner. Og drysset på hakket daim!


I vertinnegave fikk jeg sitron-macarooner, lemon curd og klementinmarmelade! Alt måtte naturligvis fram på bordet. 


Selskapets yngste fikk sin egen lille engelske tekanne og provencalske antikke tekopp! Hun får alltid det. 


Hennes favoritt er påsketeen til Perchs. Den er jo også veldig god. Den er 50/50 hvit te med ananas og den som heter White Mulberry, visste dere det? Da kan man jo blande sin egen påskete året rundt om man vil. 

De andre vi drakk, var som vanlig Lille Valkyriens, Black Cats og Majorstuen te og kaffe sin (som er Solberg og Hansen).


Sjokoladeegg må til i slike selskaper. 


Samt så smått begynnende påskepynting. Denne lille hanen, som min datter kaller "hønemoool" for eksempel. For nye lesere: Teselskaper er noe av den hyggeligste måten jeg vet å sosialisere på, og jeg har fire faste selskaper hvert år (og en del innimellom) : Oktober, januar, påske, bursdag (da med hageselskap). 

Dette er også en oppfordring til å skape slike sammenkomster, invitere venner hjem, ha det hyggelig. Det må ikke bli en sjeldenhet at man samles hjemme hos hverandre. Det behøver virkelig ikke å være pent servise, det kan være et knekkebrød på et fat. Poenget er at man omgås, at man inviterer hjem, at man senker terskelen litt. Jeg har inntrykk av at en del tror man må ha det skinnende rent, servere treretters middag (minst tre!) og gjøre alt så perfekt, men den myten kan vi knuse umiddelbart. Det gjelder i alle fall ikke hos meg! Jeg bruker penservisene mine fordi jeg liker dem og fordi jeg vil bruke dem. Jeg hadde invitert hjem til akkurat samme selskap om jeg kun hadde pappkrus. Man må skape anledninger!! Dette har jeg skrevet om før, og det er viktig

Her er rapporter fra tidligere selskaper: 

Januar 2017
Oktober 2016
Påske 2016
Januar 2016
Oktober 2015
Januar 2015
Oktober 2014
Januar 2014
Januar 2013
Oktober 2012
Januar 2012
April 2011
Januar 2011 
November 2010
Januar 2010
Januar 2009

Finn stilen: Teselskap 1

Finn stilen: Teselskap 2Og her er noen bursdagshageselskaper:

2018 (kun et bilde pga bloggpause!)
2017
2016 (innendørs hageselskap pga plutselig styrtregn!)
2015
2014
2013
2012
2011
2010
2009
2 kommentarer:

Susanne sa...

Sånne selskaper er så trivelig. Vennskap målt i tekopper. :) Ellers er den marmeladen fra olivenlunden knallgod. Jeg pleier å kjøpe den de gangene jeg tar båten til Bergen. :)

Yvonne sa...

Åhh så glad jeg er for at bloggpause din er over:)

Populære innlegg