søndag, mars 18, 2018

3. søndag i påskeadvent: Påsketeselskapet 2018


Det årlige selskapet for nytelse av påskete fant sted i går! Sola flommet inn i stua, og jeg hengte opp de vårlige gulstripete gardinene for en ekstra piff. Påsketeselskapet er en viktig del av påskeadvent! 


Her er de utvalgte. Solberg Hansen, Lille Valkyrien, Black Cat, og A.C. Perchs fra 2016 (med "minst holdbar til mars 2018"-stempel, så vi var innafor). En selvskreven kake i et slikt selskap. 


Man trenger jo ikke å la det gule ta fullstendig over heller. Pastellfargede lys er fint! Våren er nær! 


Jeg valgte dog det gule serviset mitt. Grete fra Figgjo, ekte femtitalls. 


Kaka var også gul, da. 


Serviettene var lysegrønne. De er så fine, skulle ønske jeg huske hvor jeg har kjøpt dem. (Enten i Claude Monets hjem i Giverny eller i en interiørbutikk i nærheten av der jeg bor! Håper på det siste.)


Gjestene imponerte; siste tesort ble inntatt og vurdert ti minutter før bussen deres gikk. 


Selskapets yngste, som i fjor lå og sprellet på et teppe iført en liten gulrutete vintage-sparkebukse med høner på, satt i år og gumlet kapteinkjeks i sin grønne blomstrete vårlige bursdagskjole med min gamle gule babystrikkejakke utenpå. Kjøkkenet vårt er liksom alltid litt påskete. Eller vårlig. Eller sommerlig. Særlig når sola skinner gjennom vinduet. En liten påskeliljejungel på ovnen. 


En av vinnerne. 

Vi diskuterer teene hvert år, jeg noterer meg aldri hva som egentlig blir sagt, men prøver å huske det så jeg får tatt med noen detaljer her i bloggen. Disse rapportene leser jeg imidlertid aldri om igjen året etter når vi skal teste nøyaktig de samme tesortene på nytt. Jeg klarer dermed aldri å huske hvilken jeg egentlig liker best, så jeg må kjøpe alle hvert år. Alle har de noe ved seg som jeg liker, så da trenger jeg jo ikke bare å nøye meg med én! Er man lidenskapelig tedrikker, så er man lidenskapelig tedrikker. 

Juryens noe uklare dom lyder omtrent slik:

Black Cat sin er svartest av de fire, og det er et pluss. Den er også ganske søt, vaniljen kommer godt fram. (Dessuten har de klart å skrive "påskete" riktig i år, ikke særskriving, ikke bindestrek)

Solberg Hansen og Lille Valkyrien sine er alltid ganske like, og veldig fruktige selv om de er svarte i  bunnen. Mye mango og appelsin. Kanskje litt vel mye mango. Begge er imidlertid gode. (S H bruker bindestrek, Lille Valkyrien særskriver nok en gang)

Perchs sin fra 2016 (det kan nok hende årets er omtrent den samme, utav beskrivelsene) har beholdt smaken sin. Den har stått i en tett boks inne i et skap uten å ha blitt åpnet mer enn et par ganger siden påska 2016. Det er en hvit te med morbær og ananas, den minner ganske mye om ananasteen deres, og den minner egentlig om alle de hvite teene deres - de har som regel innslag av morbær. Den ligner også på Teministeriets White Mulberry. Den er virkelig god! Som i fjor ble vi enige om at den smaker litt som godteri. Testens vinner, med Black Cat sin hakk i hæl! 

For nye lesere: Teselskaper er noe av den hyggeligste måten jeg vet å sosialisere på, og jeg har fire faste selskaper hvert år (og en del innimellom) : Oktober, januar, påske, bursdag (da med hageselskap). Her er rapporter fra tidligere selskaper: 

Januar 2017
Oktober 2016
Påske 2016
Januar 2016
Oktober 2015
Januar 2015
Oktober 2014
Januar 2014
Januar 2013
Oktober 2012
Januar 2012
April 2011
Januar 2011 
November 2010
Januar 2010
Januar 2009

Finn stilen: Teselskap 1

Finn stilen: Teselskap 25 kommentarer:

Karianne sa...

Elsker dette. Nå har jeg sett igjennom alle teselskapene dine, og jeg er så inspirert til å ta tak i den sosiale delen av livet mitt og røske opp litt. Derfor skal jeg sette meg ned og invitere til et etter-påskeselskap! Første søndag over påske serverer jeg te og kake ved spisebordet hjemme. Tror småguttene blir henrykte også, de elsker kaker :-) Takk for dytten!

Randi sa...

For en herlig start på uka, å se vårlige fargerike bilder fra en hyggelig sammenkomst. (Den kaka ga meg en idé; hva med å bake en og fryse ned i stykker/porsjoner, så kan man tine dem opp én og én når man blir fysen..)

Ha ei god uke, Glamourbibliotekaren!

Randi sa...

P.S. Nudelig liten hånd med kjeks i..

Anonym sa...

For et hyggelig selskap! :) Jeg blir inspirert av bloggen din til å bytte ut kveldskaffen med en god kopp te, og det er mye mer kos med den koppen, om det gir mening.

Hva bruker du forresten til løsvektste da du laget bare en kopp? Vi har noen slike "klyper" med en kule du fyller te i, men ofte ender litt for mye te rundt om i koppen.

Ønsker deg og dine en riktig god uke! :)

Mathilde Nicoline sa...

Herregud så fint!

Populære innlegg