fredag, august 18, 2006

Glamourspørsmål fra leser: Empireliv og store mager

Kjære glamourbibliotekaren: Har du noen gode tips til en jobb-garderobe som ikke er for pyntet - og som funker pent på ei lita og rund dame? Nå er det jo høst, og jeg er veldig glad i tweed. Men det kan kanskje lett bli et for tungt og stivt stoff for en kropp som går litt mye inn og ut? Og hvilken høstjakke bør jeg satse på? Jeg har nok praktiske, vindtette og vanntette jakker, men jeg ønsker meg en litt finere jakke som jeg kan bruke til hverdags. Hvor lang bør den være? Min erfaring er at jeg kler jakker med litt lengde på bedre enn de korte,innsvingede - men at det gjerne blir vanskelig med kneppingen på de litt lengre jakkene/kåpene, særlig over mage og evt. rompe. En ting til: Støvletter som er vide nok i leggen - hvor finner jeg det?Finnes det noen nettside med kjente skomerker i ulike legg-størrelser? Jeg kunne jo gå på en skobutikk og prøve om støvletten passer på foten, og så evt. bestille en større legg-størrelse via nettet. Syns det er så stilig med skjørt og støvletter!Kanskje dette også kunne være en ide til en collage? Lita, rund og glamourøs? :-)
PS: jeg bruker (nesten) alltid flate sko og/eller støvletter.
Vennlig hilsen Bolla Pinnsvin

Hei og takk for dine spørsmål!
Aller først: Tweed funker ypperlig for de fleste fasonger! Invester i en tweeddrakt; et skjørt som går omtrent til knærne og en jakke til. Under kan du f.eks. ha en høyhalset tynn genser i en mørk farge, lilla eller mørkegrønt kanskje, en v-genser om du liker det, eller en skjorte. Se om du finner en bukse som kan passe til jakken også - den kan være i et annet stoff, f.eks. noe svart eller grått (hvis tweedjakken er grå da). En draktjakke må ikke nødvendigvis kneppes igjen - det går fint an å ha den åpen, og det er ofte mye mer behagelig også. Dermed får du markert midja (jakken er gjerne litt innsvinget) uten at noe sitter stramt over magen og føles ubekvemt. Da er du i gang med den glamorøse høstgarderoben!

Når det gjelder ytterjakke, synes jeg alltid det er fint med noen som er litt innsvingede i midja. Du kan gjerne gå med blazer i høst, f.eks. i cord, det er fint og litt oppdresset uten å være for pyntet. Jeg synes de normalt lange blazerne er finest, altså de som går sånn halvveis over rompa. Det finnes forøvrig flere typer vinterjakker i blazerlignende fasonger også, hvis du ikke vil ha lang kåpe. H&M har som regel ganske bra utvalg. PopIn pleier å ha fine kåper; give it a try. Jeg bruker gjerne svarte ytterjakker, men frisker dem opp med skjerf og andre fargerike assessoirer.

Jeg har sjekket litt rundt angående støvletter med litt videre legger - dette er svaret jeg fikk fra skobutikken på Steen&Strøm:

"Denne sesongen finnes foreløpig følgende alternativer hos S&S Sko,med ekstra vide skaft på støvlettene:
Gabor, 2 modeller med ekstra vidde, en sort og en brun modell. Klassiske støvletter.
Via Vai, 2 modeller med ekstra vidde i skaftet, en sort og en brun modell, litt tøffere enn Gabor, med spenne på.

Skal hilse fra skobutikken og fortelle at de får inn flere støvletter med ekstra vide skaft fremover, for etterspørselen er stor. Du er selvfølgelig velkommen til å kontakte S&S Sko direkte på telefon 22 00 41 75."


Så da kan du enten ringe dem og høre hvilke forhandlere i Trondheim som selger disse merkene, se litt rundt på egen hånd, eller ta en Oslotur. Jeg anbefaler å trene på å gå i hæler forresten; gjør som meg! Jeg mener ikke at man bare skal gå i hæler, men det er fint å ha erfaring med det til man plutselig en dag blir invitert til Nobelgallaen eller noe sånt...

I tillegg vil jeg bare si at damer med kurver ikke behøver å skjule dem - ikke vær redd for kvinnelige former! Bruk innsvingede klær og unngå telt-looken. Har du midje, fremhev den. Har du slanke bein, gå i korte skjørt. Flaunt your best parts!



Oppsummering / handleliste:

  • Grå tweeddrakt (jakke&skjørt)
  • Bukse man kan bruke sammen med jakken
  • Gensere for å ha under, helst i mørke farger
  • Skjorter for å ha under, f.eks. hvit
  • Blazer i cord
  • Evt. vinterjakke i blazerfasong eller kåpe
  • Friske skjerf, luer og votter
  • Støvletter som passer sammen med alt dette

Nå begynner jeg virkelig å glede meg til høsten! Lykke til med dine innkjøp!

mvh Glamourbibliotekaren

p.s. takk for bra tips om glamourcollage!

1 kommentar:

Sigrid sa...

Vil anbefale DUOboots.com

Aller beste er selvsagt å besøke butikken som ligger i en sidegate til Regent Street i London, MEN, du får kun prøvd støvlettene der. De har kun en av hver størrelse, og den er kun for prøving. Da kan du i etterkant bestille over nett, eller kjøpe der, men måtte betale for tollen når pakkene kommer til Norge. Har du mange dager i London, drar du til butikken første dag, så de rekker å få varen tilsendt dit før du reiser. Eller kanskje du kjenner noen som skal dit som kan hente bestilling for deg... :)

Populære innlegg