torsdag, august 31, 2006

Ingrid Bergman-høst på Cinemateket


Cinemateket slår til i blant og har klassiske temauker - for noen år siden viste de et titalls filmer med Audrey Hepburn (jeg så samtlige), året etter var det Woody Allen, i fjor viste de mange Film Noir, og i år er det Ingrid Bergman som står for tur. Det begynner den 12. september med Gaslight, og videre kommer de som perler på en snor: Juninatten, Intermezzo, Spellbound, Reise i Italia, Klokkene ringer for deg, Høstsonaten - og selvfølgelig Casablanca. Jeg gleder meg!

Gjett:

Gjett hva jeg gjorde da brannalarmen gikk tidligere i dag, og alle måtte løpe ut:

a) Rasket med meg veska med alt jeg eier; mobiltelefon, penger, filofax osv og stormet avgårde, trygt vitende at jeg hadde alle viktige ting med meg

b) Tok på et nytt strøk leppestift, plukket med meg solbrillene, forlot alt annet og stormet avgårde, uten å tenke på at jeg burde ta med viktige ting - men med glamouren i behold!


Billig & Bra

I dag tenkte jeg vi kunne slå et slag for billige produkter som gjør nytta si og som i enkelte tilfeller til og med kan være å foretrekke foran mer eksklusive saker. Her trenger jeg hjelp fra dere lesere. Jeg vil gjerne vite hva slags lowend-produkter dere liker? Når det gjelder hudpleie og shampoo&balsam, er jeg ikke begeistret for supermarkedmerkene - jeg merker klar forskjell på hud og hår hvis jeg bruker billigvarer. Jeg går helst for litt høyere kvalitet når det gjelder makeup og parfyme også. Men det er nok individuelt.



Jeg synes Nivea øyensminkefjerner er bra. Den koster rundt 35-40 kroner på Ica og er ganske drøy. Og ikke oljete i det hele tatt - jeg liker ikke altfor oljete sminkefjernere; jeg får alltid olje på øynene og må blunke som en gal lenge etterpå.

Body Shop sin kamillesminkefjerner er også veldig bra. Jeg har testet både den som er vannaktig på flaske og denne på tube. Spørsmålet er vel om Body Shop kan kalles Low-end - de er jo temmelig dyre etterhvert. Jeg tror denne sminkefjerneren koster rundt en hundrings, altså bare noen tiere mindre enn f.eks. Biotherm eller Lancome sin. På den annen side synes jeg den er bedre enn de to, så det spiller forsåvidt ingen rolle.


Denne deodoranten fra Vaseline Intensive Care dufter mildt og fint. Om den er veldig BRA vet jeg ikke. Men jeg liker uansett å bruke den. En ulempe er jo at den i høyeste grad setter hvite flekker på klærne, så man må liksom ta den på etter at man har kledt på seg. Eller bare gå i hvitt..




Over til makeup:
Disse øyenskyggene fra Max Factor, "Earth spirits", er veldig bra. Kjempefine farger, pigmenterte og holdbare. Og ikke veldig dyre. Min favoritt er grønngråskimrende og heter "angel eyes". Koster kanskje rundt 70 kroner? husker ikke.



Det var det jeg husket så langt - må tenke litt til. Hva med dere; noen billige produkter å anbefale?

onsdag, august 30, 2006

Bøker for den som vil forbli glamorøs

Det finnes nok av bøker om fashion & beauty. Jeg har kjøpt noen på loppis; noen tynne blekker fra 80-tallet som delvis ble utgitt av KK tror jeg - med makeup-tips, knallrød lipliner, korallrød rouge langs kinnbena, og sterk blå kajal om du hadde blå øyne. Videre; asymmetriske halvlange og glatte frisyrer med pigg, puddelpermanenter, og sololje med faktor to. En gang var jeg med i en bokklubb som muligens het "Dagens kvinne". Der fikk man bøker om hvilke farger man skulle kle seg i hvis man var vår, sommer, høst eller vinter. Det er liksom litt ut nå, føler jeg... Nå er det bøkene til de store makeupartistene som selger best. Kevin Aucoins bøker er meget populære, det samme med Bobbi Brown sine, og boka til Francois Nars er lekker. Veldig arty og ikke alltid så veldig brukervennlig kanskje. Men imponerende.
Her er noen andre alternativer som kanskje kan være litt mer nyttige til daglig:

"How to walk in high heels - the girl's guide to everything". Lovende tittel! Eller denne:


"A girl's guide to glamour". En leser sier "It's all about making yourself feel (and look) confident, stylish and totally ravishing!" - noe som også er denne bloggens hovedmål.

For den som er lat men allikevel ikke vil let herself go:



The Lazy Girl's Guide To Beauty. Slett ikke dumt. Og for den som derimot har dårlig tid, finnes denne:



"The Busy Girl's Guide To Looking Great: Time-Saving Ideas For Fitting Exercise, Diet, Fashion And Beauty Into Every Day."

Her er noe for den med liten veske, men store krav:



"The Handbag Beauty Bible - Your Ultimate Guide To The Best Beauty Products". (Den burde forøvrig funke bra både til den lazy og den busy kvinnen, så slipper de å teste ut alt mulig for å finne det beste)

Den følgende boka har jeg - og den er helt ok:

"InStyle - Getting Gorgeous", utgitt av InStyle magazine, som av og til er bra og interessant - og andre ganger er usedvanlig overfladisk. Men boka er som sagt helt ok med mange gode tips.



Men DENNE boka har navnet mitt på seg... "Things A Woman Should Know About Style". Jeg tror jeg må legge inn en bestilling på den.



Jakten på kåpe/jakke fortsetter

Litt kjølig i dag tidlig - på tide å grave fram den gamle skinnjakka som min søster kjøpte på loppis på åttitallet for å bruke på badtaste-party. Den er hot hot hot i år, i dobbelt forstand - sola stekte i ryggen. Ikke ulik denne fra H&M.

Nå i høst har jeg jo også den fine fine kåpen fra Bruuns Bazaar. Men hva når det blir kaldere? Jeg tror min svarte knelange sak fra H&M fyller seks år i år. Den begynner å bli slitt og loete. Klassisk og fin modell, men altså litt herjet.

Jeg vurderer noe sånt som denne:

Den finnes også i kamelbrun, mørkeblå og svart, men jeg må innrømme at den hvite frister mest. Forøvrig liker jeg den høye kragen. En blanding av Grace Kelly og Inspector Closeau. Men vi får se; bibliotekarlønn strekker som kjent ikke så mye lenger enn til å betale lån og regninger.



tirsdag, august 29, 2006

Fra Anthropologie

Bilde fra Anthropologie.com

Høsten har kommet til Anthropologie, og godt er det. En utømmelig kilde til inspirasjon. Nå gjelder det bare å finne noe lignende i butikkene her i landet, ettersom de hverken sender kataloger eller varer til Norge. (Sist jeg var i butikken på 5th av. ble jeg så perpleks over alt jeg hadde lyst på at jeg endte opp med kun å kjøpe en hatt.)


Reality check

I dag var veska mi altfor tung i forhold til hva jeg egentlig har bruk for på en dag som denne. Jeg gir herved et skriftemål.

I en
mellombrun skinnveske fra Firenze finnes følgende:
  • Adgangskort til jobben
  • Rosa paraply
  • Mobiltelefon
  • Oransje Pluto-pengepung
  • Kortholder for de to vanlige kredittkortene
  • Kortholder for de to jobb-kredittkortene
  • Matpakke & gulrot
  • Filofax
  • Prada parfymetester
  • To kinobilletter og en konsertbillett
  • Stimorol og Dent
  • Starbucks after coffee vanilla mints
  • Johann Sebastian Bach-button
  • Plaster
  • Et brev til en kompis som jeg ikke har sendt ennå
  • Lommebok
  • Nøkler
  • Notisbok
  • Solbriller
  • Liten toalettveske med neglefil, hårstrikk, speil, Rosebud, lavendelbalsam, ibux, parfyme osv i
  • MAC-pudder
  • Bitteliten pilleboks med ibux
  • 7 leppestifter (YSL, MAC, Biotherm, Guerlain)
  • 3 lipglosser (Bobbi Brown, Biotherm)

Ok. Her skal det definitivt ryddes.

Og nå når jeg har avslørt mine dypeste hemmeligheter til dere, er det jammen på sin plass at dere også rapporterer veskeinnholdet deres. Værsågod!

mandag, august 28, 2006

Runway beauty


Gå inn her, klikk på bildet og se på slideshow fra Oscar de la Rentas høstvisning tidligere i år. Lekker makeup og oppsatt hår. (Men MAC-liplineren Spice er bare en gammel hype og slett ikke så universell som de vil ha det til, bare så det er sagt. Terracotta-farge kler ikke alle...)

Og her er makeup og hår for 2007 sånn som Chanel vil ha det. I den forbindelse kan jeg anbefale en artikkel i svenske Elle nr. 9 om makeupartister og hvordan de lar seg inspirere. (Chanel, Guerlain, Helena Rubinstein og Shiseido)

En artikkel fra Svenska Dagbladet inneholder en del om samme tema. Les og bli inspirert.

fredag, august 25, 2006

Helten


Måtte bare legge ut et bilde av min aller aller største helt:
Johann Sebastian Bach. Den største kunstneren som noensinne har levd, etter min mening.

(For å gjøre det litt mer relevant for denne bloggen: Han er glamorøs på sin måte, velkledd og med velstelt parykk..)

Glamourspørsmål fra leser: Hva skal man henge på veggen?

Kjære Glamourbibliotekaren,

Som du vet har jeg nylig (ok, det er snart et år siden...) flyttet inn i ny leilighet. Veldig fornøyd med det, trives veldig godt. Det som imidlertid fremdeles mangler er noe på veggene. Jeg er ingen tilhenger av å ha masse krimskrams av ymse slag hengende rundt, men jeg skjønner at jeg må ha noe over sofaen. En venninne av meg fikk assosiasjoner til garasjeporter; hun bare ventet på at hele veggen skulle åpne seg.
Problemet mitt er at jeg er livredd for å henge opp noe! Hva hvis jeg blir lei etter måned, og så er det skruer og spiker og hvem vet hva i veggen? Spørsmålet til deg er hva bør jeg ta hensyn til når jeg nå skal gå til anskaffelse av... et eller annet? Mange små eller ett/to store? Maleri, fotografi? Må det være kunst? Det bør vel holde at det er fint?

Tips mottas med stor takk :)

Vennlig hilsen Hege


Kjære Hege,
Det er et hav av muligheter, bare så det er sagt. Aller først vil jeg berolige deg med at hvis du skulle angre deg eller bli lei, er det ikke verre enn at du sparkler skruehullene og legger på litt maling etterpå. Jeg gjorde det selv senest denne uken. Jeg malte ikke hele veggen, bare akkurat der noe hadde hengt, og det synes ikke en gang. Så vær ikke redd! Det verste som kan skje er at du må male hele veggen, men ettersom du uansett ikke har noe særlig på den, burde vel ikke det være noe problem.

Deretter vil jeg råde deg til å ikke henge opp noe før du virkelig finner noe du har lyst til å ha der. Å ha bilder kun for å ha bilder virker meningsløst. Men du kan jo gå aktivt inn for å se og finne noe du liker; være litt bevisst på hva du liker og ikke liker av det du ser omkring deg. Kjøp et par interiørblader (jeg anbefaler Living Etc og britiske Elle interior) og få idéer.

Jeg tror det beste for deg er å ha ett stort bilde, eller to halvstore. Nå vet jeg ikke hva slags farger du har i stuen, men svart-hvitt-bilder passer stort sett overalt. To store svart-hvitt-fotografier rammet inn i svarte rammer ved siden av eller over hverandre kan bli kjempefint, særlig hvis bildene er litt tematisk/kunstnerisk like. Det kan være hva som helst - bilder du tar selv og forstørrer, plakater du har kjøpt - hva som helst som kan rammes inn. Og har du ett eller to bilder på veggen, er det ikke mye som må sparkles heller (hvis du skulle få hetta).

Det morsomste er jo å ta et bilde selv og få det forstørret. Naturbilde, bybilde, detalj av et eller annet, nærbilde av noe. Da får du i allefall noe som ingen andre har. Prøv deg fram!

Eller du kan f.eks. kjøpe en popart-plakat, et eller annet portrett av Andy Warhol, og ramme det inn. Enkelt og greit.

Jeg har til og med sett noen som kjøpte en meter med et fint stoff og rammet det inn. Mulighetene er mange!

lykke til!

mvh Glamourbibliotekaren.

Glamourspørsmål fra leser: Hårfrisyrer

Hei! Takk for en fantastisk bra blog, du er virkelig flink på glæm og glitter og trender! Jeg har et hårspørsmål til deg, nærmere bestemt et frisyrespørsmål. Jeg har typisk nordisk, glatt hår, tynt, men med maaange hårstrå. Er egentlig mellomblond, men har stripet/bleket håret mitt lys askeblondt. Har ikke vært hos frisøren siden påske, jeg har latt lokkene gro det siste året nemlig. Over til spørsmålet mitt: håret har blitt for langt (rett ned forbi skuldrene)! Hvilke fine frisyrer finnes det der ute, for de av oss med glatt, tynt hår, kombinert med et lite ansikt med høye kinnbein og markert kjeve? Har absolutt ikke lyst til å ha kortere hår enn kjevelengde, og jeg har tenkt å beholde den blonde fargen. Er student, kler meg i en blanding av prinsessestil, streetstil og trendystil, og jeg liker ikke å bruke hundre år på badet om morgenen. Har du, o store glamorakel, noen forslag til meg?
Vennlig hilsen Kristine :)

Hei og takk for hyggelige ord!
Det første som slo meg var at en frisyre som er kort i nakken med lengde oppå hodet ville vært fint - noe ala Lise Karlsnes kanskje - men ettersom du ikke vil ha kort, kan jeg foreslå noe annet. Jeg tror fint du kan ha det i skulderlengde, men hvis du har veldig markert kjeve, kan det være fint med layers foran for å myke det opp litt. Kanskje en skrå lugg også; den vil trekke oppmerksomheten mot øynene dine. Og du kan sette det kjapt opp i hestehale og fremdeles ha hår som rammer inn ansiktet - pass bare på at ansiktet ikke "forsvinner" bak håret. Av erfaring vet jeg at det er smart å gå for slike tidløse klassiske frisyrer om man ikke vil bruke mye tid på håret om morgenen. Det er mange fine trendy frisyrer også, men a) de vokser fort ut og man må klippe seg hele tiden, og b) de krever ofte en del styling.

Her er to eksempler på frisyrer som kunne passe - en litt kortere med lugg (J. Elfman) og en litt lengre uten lugg, men med layers (J. Aniston)

Håper du finner noe du liker!

mvh Glamourbibliotekaren.

Glamorøs fredag


I dag følte jeg for å motbevise gårsdagens test der det stod at jeg alltid går i svart, så jeg stiller i knallrød topp og rød leppestift. HAH! (+ svarte bukser..) Ellers: Oppsatt hår, bryllupsgavesmykker, og min elskede Coco Chanel eau de parfum.

Planer for dagen: Fikse litt mer i leiligheten, deretter te hos venner på Løkka i aften.
Planer for helgen: Kino med venninne i morgen, bursdag hos annen venninne på søndag.

Ha en fin dag alle sammen!

torsdag, august 24, 2006

Hvilken bibliotekartype er du?

Her er en test for bibliotekarer.

Her er mitt resultat... og jeg føler meg litt truffet; i dag er jeg nemlig iført svart lang trøye, svart topp og svart cardigan. Og svart kajal... oops. Men det var et relativt uglamorøst bilde de hadde funnet fram.

Ta testen og rapporter!

Zaraåpning

Noen som har vært på Zara i dag? Jeg står over - er pengelens og blir generelt fort lei av trengsel. Zarabutikkene har for vane å få inn nye varer hver uke, så da gjør det vel ikke så mye om man ikke får med seg åpningsdagen... Men jeg er spent på hvordan butikken ser ut, så kom gjerne med rapport, dere som var der.

Extreme kjøkken-makeover


Det har vært litt færre oppdateringer disse dagene - for det første er jeg flink og flittig på jobben, for det andre bruker jeg all min fritid på å fikse opp Glamourkjøkkenet. Med alt det fine nye Jasper Conran-serviset måtte vi jo ha et kjøkken som matchet... Men jeg er her, så bare send inn glamourspørsmål eller hva som helst!

Forresten... over 30 vegetarkokebøker, og jeg klarer ikke å kvitte meg med en eneste en. Nå MÅ jeg lage mat oftere.

tirsdag, august 22, 2006

25000!


En Holly Golightly i festlig lag i sin lille toroms på Upper East - til ære for dere kjære lesere, som i dag bidro til at bloggen passerte det magiske tallet 25000. Det er altså antallet sidevisninger etter at jeg la inn teller i fjor høst. Antallet faste lesere vokser stadig; nå er det rundt 100 av dere som leser bloggen hver dag, og gjennomsnittlig er det 150 unike lesere daglig. Sidevisninger ligger på rundt 250 pr dag. Takk alle sammen for at dere er trofaste!

Armani Cosmetics i Stockholm


Makeup fra Armani er endelig å få tak i i Skandinavia. NK i Stockholm lanserte merket den 17. august. Armani satser på klassisk, naturlig glamorøs makeup istedet for å være supertrendy. Spesielt leppestiftene er fine, synes jeg. God kvalitet har de også.

mandag, august 21, 2006

Glamourspørsmål fra leser: Jentetur til New York

Kjære glamourbibliotekaren!
Først og fremst tusen takk for en inspirerende og morsom blog! I oktober er jeg så heldig at jeg skal jeg på ferie med 3 veninner til New York. Selvfølgelig kommer det til å bli litt shopping, og derfor håper jeg glamourbibliotekaren kan foreslå noen bra butikker. Tusen takk!
Hilsen reisebibliotekaren 



Oh, do I... Spørsmålet er vel heller om jeg kan klare å begrense meg! Men jeg skal prøve:

Klær:

  • Anthropologie. Min favorittbutikk uten tvil. Den finner du på 5th av., langt nede, nesten helt ved Washington Square Park. De har både klær og litt interiørgreier.
  • Det aller beste er selvfølgelig secondhand-butikkene. I Greenwich Village og Soho ligger de overalt. Jeg kjøpte min fine rosa cocktailkjole på The Stella Dallas Look i Thompson str. Ellers kan jeg nevne f.eks. Screaming Mimi på Lafayette st. og Helena Christensens egen butikk i West Village (den heter "Butik")
  • Urban Outfitters, masse fint. De har en stor butikk på Broadway på Upper West, og en litt mindre men desto mer sjarmerende i Soho.
  • De store varehusene må sjekkes ut om du vil opp i prisklasse og design: Saks, Barney's, Bloomingdales, og om du tør: Bergdorf Goodman. Dra til Macy's også, de er litt billigere.
  • The Gap - litt som H&M, mye fint, finnes overalt.
  • Banana Republic, litt dyrere enn H&M, finnes på 5th ved ca 50. str.
  • American Apparel - ensfargede gensere, t-skjorter, hettejakker osv. Veldig myke og fine klær, mix&match. Butikk f.eks. i Soho.
  • Brooklyn Industries, en av mine favoritter. Liten indiesjappe i Bedford av., Williamsburg, Brooklyn. Tror de har åpnet butikk på Manhattan også nå.
  • Old Navy, fin til basicplagg, kanskje ikke superspennende, men veldig billig. Ligger rett ved Macy's på 34. str.
Om du er glad i parfyme og den slags:
  • Sephora har kjempeutvalg på kosmetikk, og den på Times Square er den beste.
  • Henri Bendel's på 5th av har mye kult; det har også de store varehusene jeg nevnte over her.
  • Crabtree&Evelyn har mye mer i USA enn de har i Norge. Fin butikk ved Rockefeller Center.
  • L'Artisan Parfumeur har åpnet egen butikk i Thompson str i Soho. De har også en velfylt disk på Bergdorf Goodman.
  • Bigelow er et gammeldags småstøvete apotek som selger mye spennende. Ligger på 6th av.
  • Aedes de Venustas er en bitteliten eksklusiv parfymebutikk som ligger i Christopher street i West Village. De har Carthusia, L’Artisan Parfumeur, Serge Lutens m.m.
  • Takashimaya er et slags japansk varehus som ligger på 5th. Parfymeavdelingen er i en av de øverste etasjene. Anbefales!
  • Kiehl's, så klart. Produkter for hud og hår. Ligger i East Village i 3rd av. En av mine personlige favoritter. God service, og man får masse samples når man handler der.
Andre ting:
  • Barnes&Noble - bokhandelkjeden over alle kjeder. Ofte finnes det kaféer der så man kan sitte og bla i bøker mens man drikker kaffe. Hva som skjer om man søler, vet jeg ikke. Finnes overalt.
  • Crate&Barrel - der man ville registrert ønskeliste om man skulle gifte seg i New York. Masse fine møbler og greier til hus og hjem. Jeg har kjøpt bryllupsgaver til andre der.
  • Agatha - fransk smykkekjede som har butikk på Madison av.
  • Fossil - vesker, solbriller, klokker. 5th av. eller Soho.
  • Dean&Deluca - ikke bare kaféer, men også stort delikatessemarked på Prince Str. i Soho. Anbefales!
  • Prøv for all del White Chocolate Mocca på Starbucks om du har behov for noen ekstra kalorier..
Det er så uendelig mye mer jeg skulle ha tipset om. Denne listen blir antagelig oppdatert etterhvert!
Jeg vil forøvrig anbefale å komme seg litt unna hovedgatene etterhvert - det er så mange fine små butikker i Soho og Greenwich/East/West Village. Også på Upper West Side. Og Brooklyn / Williamsburg - virkelig verdt et besøk!
God tur! Hils mitt elskede New York og si at jeg gleder meg til vi skal feire påske sammen.
mvh Glamourbibliotekaren.
Update:
  • Tiffany's - hvordan kunne jeg glemme det? Goes without saying... 5th. av.
  • Century 21 - for designerklær/vesker/sko/solbriller til en brøkdel av prisen. Crowded, rotete, men man kan gjøre en bargain der. Ligger rett ved Ground Zero.
  • Museumsbutikken til MoMA er verdt et besøk (i tillegg til hele museet, naturligvis).
  • Klesbutikken Flying A, vanligvis kjent fra København, finnes også i Soho.
  • Krispy Kreme doughnuts. Verdens beste! Kombiner gjerne med limonade, som de selger på f.eks. Au Bon Pain. Det var vel disse Miranda hadde cravings på i SATC da hun var på slankekur.

Ny frisk!

Nå er det på tide å komme i form igjen etter sommerens late dager. Det italienske kostholdet med hvitt brød, pasta og is ble hengende igjen lenge etter hjemkomsten, og det kjennes jammen. De ekstra kiloene er ikke spesielt velkomne! Men nå er høsten snart her, man kommer i rutiner på jobben, kanskje også i matveien - og ikke minst mht trening.

Belønningssystemer kan virke for noen, muligens også for meg - jeg har en Paristur i vente, og det er noen parfymeflasker jeg gjerne skulle hatt kloa i... I mellomtiden finner du meg på Sats.
Bordtennis er også trening.

The Devil Wears Prada


Filmen er basert på boka med samme navn, skrevet av Anne Weisberger. Meryl Streep spiller redaktøren fra helvete som driver sine ansatte til vanvidd. Vogues beryktede redaktør Anna Wintour er helt klart forbilde for denne rollen. Jeg synes det var en helt ok film, ganske morsom, og kanskje kommer jeg til å se den igjen når den settes opp på kinoene i oktober.

(og det satte strek for moteuka for min del; prioriterte heller å besøke gode venner på Vallø ved Tjøme istedetfor å gå på festen om kvelden.)

lørdag, august 19, 2006

Glamourbibliotekarens favoritter: Hårpleie


Etter at jeg skrev litt om hvilke hudpleieprodukter jeg likte, var det noen som etterlyste en lignende sak om hårprodukter. Jeg tar oppfordringen:

Shampooen jeg bruker nå, og som jeg er veldig fornøyd med, er Creme de Coco fra Bumble&Bumble. Balsam fra samme merke; Alojoba.

En gang i blant bruker jeg hårkur fra Redken, nemlig All Soft Heavy Cream. Sebastian potion 9 er en klassiker og long time favorite, og egner seg bra som en slags leave-in conditioner. Kiehl's creme with silk groom er fin å ha i håret før styling, og er ekstremt drøy. Phyto 7 er en slags fuktighetskrem for håret. Jeg bruker sjelden masse stylingprodukter, men Redkens Traction er fin når man vil ha litt texture i håret. Jeg foretrekker den framfor f.eks. mousse.

fredag, august 18, 2006

Glamourspørsmål fra leser: Empireliv og store mager

Kjære glamourbibliotekaren: Har du noen gode tips til en jobb-garderobe som ikke er for pyntet - og som funker pent på ei lita og rund dame? Nå er det jo høst, og jeg er veldig glad i tweed. Men det kan kanskje lett bli et for tungt og stivt stoff for en kropp som går litt mye inn og ut? Og hvilken høstjakke bør jeg satse på? Jeg har nok praktiske, vindtette og vanntette jakker, men jeg ønsker meg en litt finere jakke som jeg kan bruke til hverdags. Hvor lang bør den være? Min erfaring er at jeg kler jakker med litt lengde på bedre enn de korte,innsvingede - men at det gjerne blir vanskelig med kneppingen på de litt lengre jakkene/kåpene, særlig over mage og evt. rompe. En ting til: Støvletter som er vide nok i leggen - hvor finner jeg det?Finnes det noen nettside med kjente skomerker i ulike legg-størrelser? Jeg kunne jo gå på en skobutikk og prøve om støvletten passer på foten, og så evt. bestille en større legg-størrelse via nettet. Syns det er så stilig med skjørt og støvletter!Kanskje dette også kunne være en ide til en collage? Lita, rund og glamourøs? :-)
PS: jeg bruker (nesten) alltid flate sko og/eller støvletter.
Vennlig hilsen Bolla Pinnsvin

Hei og takk for dine spørsmål!
Aller først: Tweed funker ypperlig for de fleste fasonger! Invester i en tweeddrakt; et skjørt som går omtrent til knærne og en jakke til. Under kan du f.eks. ha en høyhalset tynn genser i en mørk farge, lilla eller mørkegrønt kanskje, en v-genser om du liker det, eller en skjorte. Se om du finner en bukse som kan passe til jakken også - den kan være i et annet stoff, f.eks. noe svart eller grått (hvis tweedjakken er grå da). En draktjakke må ikke nødvendigvis kneppes igjen - det går fint an å ha den åpen, og det er ofte mye mer behagelig også. Dermed får du markert midja (jakken er gjerne litt innsvinget) uten at noe sitter stramt over magen og føles ubekvemt. Da er du i gang med den glamorøse høstgarderoben!

Når det gjelder ytterjakke, synes jeg alltid det er fint med noen som er litt innsvingede i midja. Du kan gjerne gå med blazer i høst, f.eks. i cord, det er fint og litt oppdresset uten å være for pyntet. Jeg synes de normalt lange blazerne er finest, altså de som går sånn halvveis over rompa. Det finnes forøvrig flere typer vinterjakker i blazerlignende fasonger også, hvis du ikke vil ha lang kåpe. H&M har som regel ganske bra utvalg. PopIn pleier å ha fine kåper; give it a try. Jeg bruker gjerne svarte ytterjakker, men frisker dem opp med skjerf og andre fargerike assessoirer.

Jeg har sjekket litt rundt angående støvletter med litt videre legger - dette er svaret jeg fikk fra skobutikken på Steen&Strøm:

"Denne sesongen finnes foreløpig følgende alternativer hos S&S Sko,med ekstra vide skaft på støvlettene:
Gabor, 2 modeller med ekstra vidde, en sort og en brun modell. Klassiske støvletter.
Via Vai, 2 modeller med ekstra vidde i skaftet, en sort og en brun modell, litt tøffere enn Gabor, med spenne på.

Skal hilse fra skobutikken og fortelle at de får inn flere støvletter med ekstra vide skaft fremover, for etterspørselen er stor. Du er selvfølgelig velkommen til å kontakte S&S Sko direkte på telefon 22 00 41 75."


Så da kan du enten ringe dem og høre hvilke forhandlere i Trondheim som selger disse merkene, se litt rundt på egen hånd, eller ta en Oslotur. Jeg anbefaler å trene på å gå i hæler forresten; gjør som meg! Jeg mener ikke at man bare skal gå i hæler, men det er fint å ha erfaring med det til man plutselig en dag blir invitert til Nobelgallaen eller noe sånt...

I tillegg vil jeg bare si at damer med kurver ikke behøver å skjule dem - ikke vær redd for kvinnelige former! Bruk innsvingede klær og unngå telt-looken. Har du midje, fremhev den. Har du slanke bein, gå i korte skjørt. Flaunt your best parts!



Oppsummering / handleliste:

  • Grå tweeddrakt (jakke&skjørt)
  • Bukse man kan bruke sammen med jakken
  • Gensere for å ha under, helst i mørke farger
  • Skjorter for å ha under, f.eks. hvit
  • Blazer i cord
  • Evt. vinterjakke i blazerfasong eller kåpe
  • Friske skjerf, luer og votter
  • Støvletter som passer sammen med alt dette

Nå begynner jeg virkelig å glede meg til høsten! Lykke til med dine innkjøp!

mvh Glamourbibliotekaren

p.s. takk for bra tips om glamourcollage!

Glamourspørsmål fra leser: Hva har man over en tunika?

Har et aldri så lite glamourspørsmål. I kveld skal jeg ut med bibliotekarvenninner og skal ha på meg min nye fine tunika. Den har korte ermer, dvs at det er litt for kaldt å gå med bare den ute på kvelden. Har du forslag til hva man kan ha over den? Evt, hva slags underdel som er tøft også?

Hilsen

http:grombaben.blogspot.com


Hei!
Jeg sverger til cardigan, hver eneste gang. I år er de jo ekstra moderne også, så man får tak i dem overalt. Enten en klassisk liten og tynn, eller en lengre og tykkere kofteaktig sak. H&M har ganske mange fine nå. Ellers, for en litt mer casual vri, en hettejakke (jfr loppis-bildet). Når det gjelder underdel, vil jeg foreslå enten jeans eller shorts, alt etter temperatur. Jeg er ingen fan av leggings, det har jeg vel nevnt før. Men jeans er flott, enten smale eller mer relaxed. Eller cityshorts, for å tyne den mest mulig før den går ut av moten igjen.

Have fun!

mvh
Glamourbibliotekaren

Oslo Fashion Week

Festen etter Maggie Wonka-visningen i går ble holdt på Club Kamikaze, både inne og ute. Klientellet var en salig blanding av beinrangelmodeller med metallisk rosalilla blush og Elnett-hår, og dandyjapper fra åttitallet som forgjeves tviholder på ungdommen. Musikken var meget bra - 70tallsdisco i 2000-talls houseversjon med groovy saxofonimprovisasjoner oppå (spilt av Glamourgemalen). En hyggelig aften med fint vær og god stemning.


Neste prosjekt i denne sammenheng blir førpremiere på "The Devil Wears Prada" i morgen - ryktene sier at det vil være goodiebags der.

Glamorøs fredag


Endelig fredag! Mange happenings denne uka, alt skjer på en gang, Oslo Kammermusikkfestival og Oslo Fashion Week - og det er jo Oslo Jazzfestival også, men den har jeg dessverre måttet stå over i år da det kræsjet med andre planer. Men nå er det endelig fredag, og selv om det er mange events igjen før uka er over, føler man i allefall at det snart er helg.

Glamourbibliotekaren stiller i grønt knelangt cord-skjørt, grønne høyhælte sko, svart enkel topp og diamanter/hvittgull-smykker. Og den nye leppestiften, naturligvis!

Ha en fin dag alle sammen!

update: Glemte jo å nevne dagens viktigste begivenhet: Konsert med mosaïque-kvartetten i gamle logen. En av verdens aller proffeste strykekvartetter som jeg har flere plater med. De spilte en Mozartkvartett (K.158), Schuberts Rosamundekvartett, og en spansk komponist som er ukjent for de fleste; Arriaga. Ekstra glamorøse omgivelser med alle lysekronene og de fløyelskledde brede trappene i logen!

torsdag, august 17, 2006

Den glamorøse vannkoker

Glamourkontoret har fått ny vannkoker! En liten ubetydelig bagatell for menneskeheten, men en big deal og lykkelig sak for meg. Den gamle var fem år gammel og mer eller mindre brannfarlig, og en kollega uttalte i går da jeg gikk for å fylle den med vann: "Den gamle greia der står ikke i stil med deg! Du må ha noe mer glamorøst."

Resultatet:


Fra Michael Kors' høstkolleksjon



Jeg liker fasongen på denne tweedkjolen fra Michael Kors. Høy markert midje er veldig flatterende. Og både kjolen og jakken har denne halv-quirky svarte rysjekanten, noe som spriter det hele opp litt. Noe for dere glamourbibliotekarer der ute? (bilder fra nordstrom.com)

Ny leppestift


Jeg trodde egentlig jeg hadde det jeg trengte av makeup for en stund, men i går måtte jeg krype til korset og kjøpe en lekker leppestift fra Yves Saint Laurents høstkolleksjon. Den ligner i allefall ikke noe jeg har fra før, og det er et positivt tegn. Den er creamy og ikke glossy, ikke glitrete, ikke noe shimmer. Bare myk. Fargen er en slags kjølig plommerød, perfekt for høsten. Man ser virkelig polished ut med den, selv når man ikke har så mye annen sminke på. Jeg er lei av glitter og shimmer og ønsker leppestifter av denne typen hjertelig velkommen tilbake.


(det er den mørkeste av de fire på bildet over)

Loppis-chic


(fra anthropologie.com)

Snart er det loppemarkedsesong, dere. Og Fretex i Markveien åpner igjen i morgen etter brannen de hadde i februar. Anthropologie er som alltid inspirerende.

onsdag, august 16, 2006

Glamourbibliotekarens favoritter: Hudpleie


Jeg fikk et spørsmål om hud og hvilke hudpleieprodukter jeg liker. Jeg har normal og problemfri hud med litt antydninger til tørrhet om vinteren. Jeg liker naturlig hud best og bruker derfor ikke foundation eller lignende produkter, ergo behøver jeg heller ikke heavy-duty renseprodukter til daglig.
Her kommer svaret (i rekkefølge i forhold til bildet over):

Om kvelden renser jeg med
Cetaphil, en mild parfymefri ansiktsvask som ikke tørker ut huden. Øyensminke fjerner meg med Body Shops kamillesminkefjerner. Min favoritt-fuktighetskrem er Decleors Hydra Floral, eller en av deres hudbalsamer om jeg har tørrere hud. Om sommeren bruker jeg Decleors solkrem med faktor 30 som dagkrem. I tillegg bruker jeg Decleors oljer i blant, særlig Angelique.

Dyprens (annenhver uke eller så): Jeg veksler mellom Decleors Phytopeel, som er en slags peelingmaske uten korn, og
Philosophys "The greatest love" peeling. Masken jeg liker best og bruker mest, er Philosophys "The great mystery".

Nok en skjønnhet




Liv Tyler - alltid vakker, alltid fin på håret, alltid supre klær - uten å være overpyntet. Hun har forøvrig en ting til felles med J Aniston - de kombinerer red carpet-kjoler med utslått naturlig hår og gjør dermed enhvert gallaantrekk mer casual. Just my cup of tea.

(bilde fra lovelylivtyler.com)

Audrey


Et bilde av Audrey i dag, til inspirasjon.

tirsdag, august 15, 2006

Favoritter:


Det er på tide med en liten favoritt-poll igjen. Heng dere på og svar! Ti favoritter:

*Favoritt-klesplagg:
*Favoritt-sko:
*Favoritt-veske:
*Favoritt-parfyme:

*Favoritt-cd:
*Favoritt-bok:
*Favoritt-film:
*Favoritt-drikk:
*Favoritt-tvprogram:
*Favoritt-feriested:

Mine:
*Favoritt-klesplagg: Brudekjolen.. dog ikke så anvendelig til hverdags. Så jeg får gå for den grå cardiganen fra Zara.
*Favoritt-sko: Masai-skoene til hverdags. De svarte høyhælte sandalene ellers.
*Favoritt-veske:
Skinnveska fra Firenze. Passer til alt og har rom for alt.
*Favoritt-parfyme: Coco Chanel er jo den evige favoritt, men bortsett fra den holder jeg en knapp på Serge Lutens' "Vetiver Oriental".
*Favoritt-cd: Bachs franske suiter spilt av Glenn Gould
*Favoritt-bok: Woody Allens små noveller
*Favoritt-film: Breakfast at Tiffany's
*Favoritt-drikk: Te
*Favoritt-tvprogram: Late Show with David Letterman
*Favoritt-feriested:
New York, med Castelvecchio (Toscana) hakk i hæl.

Elsa Peretti


I dag tenkte jeg vi kunne lære litt om Elsa Peretti, designeren som jobbet for Tiffany's og bl.a. har designet ringen og øredobbene mine. Jeg liker stilen hennes. (Klikk på bildet av henne for å få opp en slideshow)

mandag, august 14, 2006

Dagens kåpe


Jakten på høstjakke er i gang. Denne blekblå ullkåpen fra Elie Tahari er ikke dum - jeg liker spesielt godt Audrey-kragen; det er litt klassisk Givenchy-schwung over den. Men budsjettet mitt strekker seg dessverre ikke så langt. (bilde fra bluefly)

lørdag, august 12, 2006

Street style

Å sitte på fortauskafe og glo på mennesker som går forbi er svært underholdende - og for designere er det veldig nyttig også. Det er på gata moten oppstår. Deretter blir den formalisert i de store motehusene. Vil du ta en liten titt på hva folk ifører seg i forskjellige steder på jorden, sjekk ut disse bloggene/nettsidene:
The Sartorialist (New York)
Catwalk City (London
Hel-looks (Helsinki)
Stockholm Street Style
Street Fashion (Moskva)
StilinBerlin
...og nå har det også kommet en norsk moteblogg,Oslostil.

Neste gang er det kanskje DU som inspirerer Karl Lagerfeld...

Finn stilen: Middagsselskap


Hva er bedre enn å feire sensommeren med et riktig glamorøst middagsselskap? Kveldene begynner å bli mørke, men det er fremdeles så varmt at man kan la døren stå oppe til verandaen. Vertinnen stiller da i følgende antrekk:
Brun aftenkjole i sateng fra Michael Kors (via Net-a-porter), og matchende juvelbesatte sko fra Pedro Garcia. Både øreringer og armbånd er fra Lee Angel. Parfymen er så klassisk som den kan bli: Chanel No.5, og leppene males dyprøde med Chanels Lune Rousse. Velkomstdrink er en sprudlende champagne, og John Coltrane akkompagnerer det hele. Let's get the party started!

Glamourspørsmål fra leser: Vesker og Cashmere

Kjære Glamourbibliotekar!
Jeg sendte deg en gang i våres en mail der jeg gratulerte deg med flotte sider. Min beundring for det du gjør er ikke blitt mindre siden sist! Jeg er veldig imponert over alt du kan om moter og smak, hvilken oversikt du har, og over hva du rekker. Gratulerer med å ha blitt nevnt i bladet Woman! Fantastisk at en bibliotekar oppnår det, synes jeg. Ikke vet jeg hva du kan ha av tilleggsutdannelse, men de fleste av oss er opplært til helt andre ting. Du blir snart headhuntet til et moteblad, tipper jeg, så vi får nyte bloggen din så lenge vi kan. Bruker du all fritid på dette?

Vel, det jeg egentlig skulle spørre om var dette. Jeg skal kjøpe meg en ny dagligbruk-veske i høst, sort eller brun, og har tenkt å prøve ut nettet. Jeg vil gjerne at den skal være i ekte skinn eller lær, og av god kvalitet, men for meg betyr det mindre om merket er LV, CC, Versace eller Lindex, HM. Jeg har prøvd meg på søk, men kommer fort inn på dyre merker, og synes det er vanskelig å manøvrere. Har du tips til gode nettsider? Linker?

Spørsmål 2: Du nevner cashmere- cardigans. Jeg selv elsker ullplagg og har mye i dette materialet. Nå kan jeg tenke meg å prøve å gå opp en klasse til cashmere. Hvilke butikker har et godt utvalg i f.eks. jakker? Og ca hva må jeg regne med å betale? Jeg regner med å shoppe både i Oslo og København i nærmeste fremtid.

Til lykke også med nylig inngått ekteskap! Hyggelig å høre!

Hilsen Mona



Kjære Mona, takk for hyggelig mail og ros! Det er fint å vite at misjonen min blir satt pris på.

Når det gjelder vesker, er jeg personlig mest tilhenger av å se dem med egne øyne og teste dem før jeg kjøper. Jeg har ikke satt meg veldig mye inn i hvilke nettbutikker man kan kjøpe vesker fra, bortsett fra f.eks. La Redoute. Jeg anbefaler nok heller å ta runden, gå innom alle slags butikker, både veskebutikker og klesbutikker. Bak slottet, i Skovveien f.eks., ligger det flere fine klesbutikker (Bruuns Bazaar blant andre) som også selger en og annen veske. Det blir flere og flere slike små butikker her i byen som har litt av hvert, sånne som man finner mange av i København. Ellers har du jo naturligvis den før omtalte tredjeetasjen på Steen&Strøm, med Bruuns Bazaar, Mexx, Burberry, Filippa K osv - ta en tur dit også. En venninne av meg anbefaler forøvrig Steffens i Akersgata. Der ligger jo også Mulberrybutikken, hvis du virkelig tenker å slå på stortromma. Men København bugner jo av flotte butikker, så ikke gjør noe forhastet før du har vært der. Hvis du vil ha noe billig og brukt, kan jeg anbefale å kikke litt på eBay - selgeren Station 85 har mange fine vintage-vesker. Danske Friis er forøvrig kjent for sine vesker - jeg har ikke noen av dem selv, men vet at de selges bl.a. på Byporten.

Cashmere-utvalget er litt uoversiktlig egentlig - jeg kjøpte min cardigan på Mexx, og jeg vet at de har en del på Bennetton. Vil du ha 100% cashmere, kan du prøve Van Mook Cashmere, som holder til på Vika Center. Ellers blir det nok bare å lete - de har ofte et eller annet cashmereplagg i de fleste klesbutikker, og prosenten øker naturligvis proporsjonelt med prisen. Jeg anbefaler som vanlig Steen&Strøm. Og Bogstadveien.

lykke til!

mvh
Glamourbibliotekaren.

Glamourspørsmål fra leser: Krøller?

Heisann:-)
Jeg har eit lite problem, eller jeg trenger vel heller litt tips. Jeg har halvlangt hår, med naturlige krøller (sånn ca til skuldrene). Har hatt den samme sveisen i en god stund, og begynner å bli lei. Hva kan jeg gjøre? Redd for at hvis jeg klipper det kort blir det noe lignende afro, og det vil jeg ikke ha. Har litt lyst på langt krøllete hår, men det blir så fort flisete og svært, så jeg bli bare nødt til å klippe det igjen. Har hjerteformet ansikt, hvis det har noe å si. Håper du kan hjelpe. Takk uansett :-)

Ingrid


Hei! Jeg har ingen personlige erfaringer med krøller, med unntak av noen permanent-forsøk i tenårene, men jeg har hørt flere med krøllete hår si det samme som deg - klipper man det kortere, blir det afro, og sparer man det langt blir det aldri langt fordi det fliser seg opp. Skal du klippe det kort, bør du nok klippe det veldig kort også - sånn som the pixie cut som var moderne for noen år siden, som bl.a. Halle Berry hadde. Eller som Natalie Portman.

Krøllete langt hår er jo kjempefint, og blir misunt av alle oss med glatt hår - så du bør absolutt gi det en sjanse. Du kan oppsøke frisørsalonger som spesialiserer seg på afrohår - det finnes flere av dem i Oslo. De selger produkter som er spesielt tilpasset krøllete og tørt hår. Bobbys i Skippergata har nettbutikk også, som du kan bestille produkter fra. Det finnes f.eks. serum som fremhever hver enkel krøll og veier håret litt ned, så det ikke blir stort og brusete. Ellers kan jeg anbefale følgende nettside for gode tips til krøllete hår: Naturally curly.com. Her er det et nettforum, "curlmunity", hvor du sikkert kan få gode råd.

Lykke til!

MVH Glamourbibliotekaren.

Litt parfymeinfo


I går var jeg på en liten parfymerunde i Skovveien og deromkring. Jeg har lenge fundert på å investere i Diptyques Tam Dao, men etter å ha prøvd den for n'te gang kom jeg fram til at den er nesten identisk med en annen parfyme jeg har. De selger Diptyque på Shabby, men har et ganske lite utvalg. Bare tre parfymer (Philosykos og L'Ombre dans l'eau) og tre-fire lys. Derimot har de en fransk-marokkansk parfymeserie som heter L'orientaliste, og de var riktig fine. Dog ikke unike. Alle duftet som noe annet jeg har sniffet før. Men absolutt kjøpeverdig.

Til hus og hjem har de også mye fra Durance. Jeg kjøpte et lys som dufter Bergamot-te.

På Spazio selger de parfymer fra Comme des Garcons, men de har ikke komplette serier. Fra den røde serien hadde de bare Harissa, fra den hvite serien hadde et par av kremparfymene (kanel og mint tror jeg), fra den grønne leaves-serien hadde de ingenting (men den er nok dessverre utgått), fra serien "sweet" hadde de alle fem, og fra min favorittserie - Incence - hadde de fire. Ikke min elskede Avignon. Men jeg vet heldigvis om et annet sted hvor jeg kan få tak i den. I tillegg hadde de flere av disse enkeltstående (eller skal jeg si enkeltliggende, de er jo flate og må ligge på bordet) parfymene.

På Carpe Diem har de noen av parfymene fra Reminiscence, deriblant Eau de Rem og min personlige favoritt Patchouli. De har også de ganske dølle parfymene ved navn Clean, som av en eller annen grunn har vært superpopulære lenge i USA og etterhvert her også. Disse blir å få kjøpt i Esthetiquebutikker utover høsten. Svært lite spennende parfymer forøvrig - de lukter som tøymykner og såpe og vaskepulver. Men hver sin smak.

Sist men ikke minst - på Atmosfære har de duftlys fra Tocca. Ganske dyre, men oh so velduftende.

fredag, august 11, 2006

Tips fra eksperten


Superstjernenes makeupartist Pat McGrath gir i denne videoen tips om hvordan man skal sminke seg sånn som de gjør på runway'en. Kanskje ikke direkte hverdagsmakeup, men det er absolutt noen gode idéer å ta med seg her.

Oppdaterte datoer


Urban Outfitters åpner 7. september i København. Butikken i Stockholm har fått åpningstid "winter". Jeg vet ikke om det er før eller etter jul.

Zara i Bogstadveien skal etter hva ryktene sier åpne 24. august, og MAC-disken på Glasmagasinet, som stadig utsettes, åpnes visstnok en gang i september. (Det betyr at de kanskje er i rute med holiday-palettene til jul.... håper jeg.)

Update: Laura Mercier blir å få kjøpt hos Gimle parfymeri fra ca 1. september.

Høstlook fra Anthropologie

Nå blir det nok en del høstfokus her i bloggen, men det er tross alt min favorittårstid. Jeg likte denne looken fra Anthropologie:

Problemet med å shoppe høstklær i New York er at det fremdeles er så varmt og fuktig der når høstklærne kommer i butikkene. Man orker jo ikke å prøve tjukke kåper i 30 plussgrader. Og når høstværet kommer, er alle godbitene borte.

Glamorøs lønningsfredag!


Endelig litt penger på konto igjen. Som vanlig skal det feires med dunder og brak på Pascal. Hva som blir dagens kake vet jeg ennå ikke!

Glamorøse faktorer i dag:
Antrekk: Langt blågrått skjørt, svart topp med Audrey-skjæring, svarte sandaler, stor mintgrønn veske. (Alt er eldre enn fire år og jeg kan ikke huske hvor jeg kjøpte noe av det)
Makeup: Nars øyenskyggeduo "Cleo" (blågrønne nyanser), MAC blush, rosa leppestift
Smykker: Giftering/ forlovelsestiffany'sring/ morgengaveøredobbdiamanter/ bursdagsdiamantsmykke (alt i hvitt gull og sølv)
Parfyme: Diptyque Tam Dao. YUM.
Paraply: Rosa og nett.

Ha en super fredag alle sammen!

torsdag, august 10, 2006

Glamourbibliotekaren disser trender


En liten liste over høstens trender fra style.com:

*The bubble - altså ballongaktige klær. No way.
*Fur - aldri. Ei heller dyreprint. Jeg er ingen leopard.
*Metallics - nei takk. Jeg er ingen C-3PO
*Oversize - helst ikke. Det kler bare de meget slanke. Har man kurver, ser man stort sett blubbete ut i alt som er for stort.
*Layering - ja. Lag på lag er fint.
*Napoleonic - kanskje, til en viss grad. Jeg liker jakker og kåper osv med rent snitt, bare det ikke blir FOR mye uniform-aktig.

Når det er sagt, synes jeg det er kjempemye fint i butikkene nå - så jeg forstår ikke helt hvorfor style.com har hengt seg opp i akkurat disse halv-ubrukelige trendene. Mer om de fine trendene senere.

Glamourspørsmål fra leser: Sølv vs gull?

Hei..
Jeg har et spm. ang smykker og accessoirer som jeg har tenkt på lenge og diskutert med flere venninner. Vi blir aldri enige, så derfor tenker jeg at du har den perfekte løsningen. Kan gull og sølv kombineres. Jeg foretrekker sølv og har mest sølvsmykker, men samtidig har jeg flere belter, vesker og smykker i gull. Håper virkelig du kan svare meg på dette.

Mvh Golddigger


Kjære Golddigger,
På dette området er jeg ganske klar: Unngå kombinasjon av gull og sølv så langt det lar seg gjøre. I allefall når det gjelder smykker. Om man har en sølvring sammen et gullbelte tror jeg ikke det er så katastrofalt, men har man f.eks. sølvøreringer bør man ikke ha gullsmykke. Da kan selv de flotteste smykker se ut som juggel fra syden. Uansett, jeg prøver å unngå det så mye jeg kan. Jeg er mest glad i sølv og har et armbåndsur i sølv, og forlovelsesringen er i sølv, derfor valgte vi gifteringer i hvitt gull - det ser jo nesten ut som sølv (bare enda litt finere). Skulle vi hatt gifteringer i vanlig gult gull, hadde jeg nok byttet klokke. Det høres kanskje litt vel kategorisk ut, og jeg liker egentlig ikke å være veldig regelrytter, men dette er en av de områdene hvor jeg virkelig ikke har mye slingringsmonn selv. Rett og slett fordi jeg synes det ser rotete ut å kombinere gull- og sølvsmykker. Men nå er jeg ingen bling bling'er heller - Less Is More er mitt motto på smykkefronten.

Mvh
Glamourbibliotekaren

Olsen


Tidligere i sommer satt jeg og en venninne (you know who you are) og pratet om mote og forbilder, hvordan idealene forandrer seg, og hvordan tenåringene har overtatt trendbildet. Og at mange av disse partyjentene i grunnen ikke er gode skuespillere en gang, så alt de er kjent for er å være trendy. Jeg nevnte Olsen twins som et tilfeldig eksempel - at de har vært kjendiser hele livet og nå er de noen av de største forbildene for dagens fjortiser. Min venninne ble stille og så veldig undrende ut. Det viste seg at hun trodde jeg mente Olsen Brothers...


Olsen Twins




Olsen Brothers - knappast noen fjortis-ikoner...

Syvogførrelleve


I dag kom nyheten om at produksjonen av Kölnerwasser, a.k.a Eau de Cologne, a.k.a 4711, muligens går mot slutten. Varemerket skal selges. Det er vel knappast noen bestselger lenger, men det er trist om den forsvinner. Jeg synes den er ganske fin, selv om den fort blir borte etter at man har tatt den på. Farmor hadde den. Jeg har den og bruker den i blant. Men særlig moderne er den nok ikke.

I artikkelen står det forøvrig at det er livsstil og kjendiser som gjelder nå, og at fabrikken heller kunne brukes til å lage Cindy Crawford- og Naomi Campbell-parfymer. Vel.. jeg vet ikke om det er akkurat DER konkurransen ligger.. det er vel snarere at det er et stort mangfold av parfymer i verden, mange spesialiserte klassiske parfymehus, alle designere har parfyme, det finnes mange små nisje-parfymører... og det er selvfølgelig trender her også, som overalt ellers. Den temmelig smale bestselgerlista til monopolet Esthetique har stort sett fruktige Escadadufter eller den evindelige D&G Blue på topp. Ikke veldig originalt kanskje. Kjedelig å få det samme til jul som alle andre, i allefall om man vil prøve å finne sin signaturduft. Men så lenge det ikke finnes nisjebutikker i parfyme her i landet, er det ikke mye å gjøre. Utvalget blir smalt og smaken deretter.

4711 er en slags unisex-duft som passer både for kvinner og menn, akkurat som f.eks. Acqua di Parma, som ikke er så ulik i duft. Jeg håper noen vil kjøpe varemerket og fortsette produksjonen. Så lover jeg, glamourbibliotekaren, å gjøre mitt for å vise verden at de gamle klassikerne stadig lever i beste velgående. Hurra for mangfoldet!

Finn stilen: London i høstferien


Gårsdagens glamourspørsmål om London viste seg egentlig å være et collageforslag, så her kommer følgende antrekk:
Jeans fra Diesel, grå anorakk fra Dorothy Perkins, langermet hvit trøye med v-ringning fra Old Navy, veske fra Dorothy Perkins, skjerf fra Accessorize, tennissko fra Anthropologie, klokke fra Agatha - og Starbucks har de over hele London.

Have a jolly good time!

Glamourspørsmål fra leser: Marc Jacobs-veske - er den verdt prisen?

Kjære Glamourbibliotekar,
Jeg står ovenfor et glamourdilemma og håper du kan hjelpe meg. Saken er nemlig den at jeg har falt pladask for en veske av øverste prisklasse. Vesken, en romslig, men like fullt glamorøs sak i lakkert lær, er tilgjengelig på Net-a-porter, og er faktisk på salg.
Se link: http://www.net-a-porter.com/pws/product/14428

Jeg har tenkt og tenkt, veid for og imot, men fortsatt er jeg i tvil om jeg tør å trykke ”confirm order”. Du som er eksperten på dette feltet, synes du vesken er verdt å bruke fem nystrøkne lapper på? Det skal jo sies at den er noe spesiell, men jeg synes den har noe ved seg som gjør den utrolig stilig. Setter pris på et godt råd fra deg.

Vennlig hilsen, Veskeshopper i dvele

Kjære Veskeshopper,
Jeg vet ikke hvor stort budsjett du har hver måned, så jeg får vurdere saken utifra hva jeg selv hadde gjort. Og jeg er av den oppfatning at så lenge man er i tvil, og det handler om såpass mye penger, så bør man stå over. Og særlig når det gjelder nettshopping. For det første får du ikke sett den, tatt på den, sniffet på den eller prøvd den før du kjøper den, for det andre får du ikke byttet den - og for det tredje må du legge til rundt 1500 kroner ekstra i toll og avgifter. Jeg synes i utgangspunkt ikke at det er galskap å bruke så mye penger på noe om man vet at man kommer til å bruke det veldig mye og i mange år - men personlig foretrekker jeg å tenke på det en stund, gå tilbake til butikken og se litt mer, tenke tenke tenke, før jeg endelig bestemmer meg. Jeg liker å "lengte etter" tingen en liten stund først - det er også en god test for å finne ut om man virkelig vil ha den eller om det bare var et lite blaff. Nå tror jeg ikke en Marc Jacobs-veske er et blaff uansett, altså.

Men var det meg, hadde jeg heller brukt de 6-7000 kronene på en flybillett til New York. Og eventuelt kjøpt en MJ-veske der, litt billigere, men mye større utvalg - og muligheten til å få et virkelig inntrykk av den først.

Håper ikke jeg knuste alle dine drømmer nå - det er bare min ærlige mening.

MVH
Glamourbibliotekaren

p.s. og om du fremdeles skulle være i tvil, ser jeg at vesken er utsolgt fra Net-a-porter...


onsdag, august 09, 2006

Glamourspørsmål fra leser: London og klær

Kjære Glamourbibliotekar,

Skru tiden fram. Det er oktober. Det er høstferie (for lærere og lokførere). Fiinbeck og Fia skal på første fire-overnattingstur til utlandet siden 2000. Fiinbeck og Fia har vært sammen i ti år i oktober. Fiinbeck har dessuten bursdag mens paret er på tur.

Reisemål: London
Hotell: http://www.kensingtonhogarthhotel.co.uk/

Pengene deres er brukt på billetter og hotell, så dagene skal benyttes til museer, landemerker og vindusshopping. Spørsmålet til Glamourbibliotekaren blir dermed: Hva har Fiinbeck og Fia på seg? Selv om London kan være smoggy og grå, kan vel kjæresteparet lyse opp litt?


Hei på deg,
London er et perfekt sted å reise til i oktober. Det er ikke for varmt og ikke for kaldt. Det er fremdeles fine høstfarger i parkene og sola varmer litt. Når det gjelder klær, ville jeg reise i et par grå eller svarte bukser, og ta med et par jeans. De grå/svarte buksene kan brukes hvis dere skal ut en kveld, i kombinasjon med f.eks. en pen enkel topp (som kan brukes under en cardigan en annen dag). En blazer eller lett anorakk burde holde som ytterjakke, så kan dere heller ha med noen tynne gensere ekstra for å ha under om det skulle bli kaldt. Skjerf kan være kjekt å ha i tilfelle det blåser. Husk gode sko å spasere i! Joggesko er det beste. Selv om London er shoppingmekka er det fint å ha en annen type ferie der - ta seg tid til å nyte en kopp te, sitte på en benk i parken, bruke tid i museer. Men vær forsiktig med å baksnakke alle dere ser, for i høstferien er det nesten flere nordmenn i London enn i Norge, hehe.

Altså:
Svarte/grå bukser
Jeans
Pen topp
Cardigan
et par tynne gensere som funker lag på lag, evt. under cardiganen
Ytterjakke

Halvparten av dette kan du ha på når du reiser, så det blir ikke store kofferten du behøver å pakke tror jeg.

God tur!

mvh Glamourbibliotekaren

All PR er god PR

Jeg ble gjort oppmerksom på at The Glamourous Librarian er én av tre anbefalte nettsider i augustnummeret av bladet Woman. Nå er jeg på ingen måte en Woman-leser, men det er jo hyggelig med litt reklame.

tirsdag, august 08, 2006

"Ny" veske


Jeg kom over denne veska på eBay for et par uker siden, og i dag hentet jeg den på posthuset. Fargen er en blanding av grønn og svart, og kvaliteten er herlig slitt. Den er romslig og lekker! Et røverkjøp for omkring 20 dollar. Det minner meg forresten om at jeg burde ta en opprydning i veskeparken. Hvordan oppbevarer dere veskene deres, forresten? Jeg trenger tips!

Glamourbibliotekarens Drømmedessert


Denne kaken har jeg laget et par ganger i det siste. Den heter opprinnelig Pavlova og er en New Zealandsk spesialitet, men jeg har døpt den om til "Glamourbibliotekarens Drømmedessert". Den består av en marengsbunn med hjemmelaget jordbæris over, pyntet med friske jordbær. Her kommer oppskriften:

Marengsbunn:
4 eggehviter
1 ts sitronsaft
200 g sukker
1.5 ts vaniljesukker
1.5 ts maisenna

Jordbæris:
5 dl jordbær
4 eggeplommer
5 ss sukker
3 dl kremfløte

Pynt:
Friske jordbær

Sett stekeovnen på 110 grader. Dekk et ovnsbrett med bakepapir. Stivpisk eggehvitene sammen med sitron. Visp inn halvparten av sukkeret til lett marengs. Bland resten av sukkeret med vaniljesukker og vend dette inn i marengsen. Hell marengsen midt på ovnsbrettet. Bruk baksiden av en skje og fordel massen fra midten og ut, til en skålformet bunn med høy kant (diameter ca 26 cm). Stek den midt i ovnen i knapt 90 minutter. Avkjøl den på papiret, over en rist. Oppbevar marengsen tørt og godt tildekket fram til servering.

Jordbæris: Visp eggeplommer og sukker ganske lenge, til ekstra stiv eggedosis. Mos jordbærene. Visp fløten til krem. Vent inn jordbær og eggedosis. Hell blandingen i en bolle som settes i dypfryser. Bruk slikkepott og vend kremen sammen med 15-20 minutters mellomrom, til kremen er nesten helt stiv. Det tar rundt tre timer.

Montering av kaken: Ta iskremen ut av dypfryseren ca 20 minutter før servering. Gjør klar friske jordbær. Legg marengsbunnen på fat. Bruk stor skje og fordel iskremen på marengsbunnen. Pynt med friske jordbær. Voila!

Bok

Ferdig med Hundre Års Ensomhet. Kaster meg herved over Labyrinten av Kate Mosse (nei, ikke modellen).

søndag, august 06, 2006

Glamourspørsmål fra leser: Brudehår


Hei!

Jeg skal gifte meg om kort tid i en nydelig hvit 50-tallskjole (stroppeløs trang overdel, vidt skjørt til rett under kneet).

Smykker: Perlekjede og øredobber.
Hvordan ville du hatt håret til et slikt antrekk?


mvh Bruden

Kjære Bruden,
Nå vet jeg ikke hva slags hår du har i utgangspunktet, men hvis det er langt, tror jeg jeg ville gå for en ganske enkel og "ren" frisyre. Kanskje en French twist (du finner flere fremgangsmåter hvis du googler det), eller en enkel chignon. De er mest tidsriktig. Det går selvfølgelig an å prøve en høy frisyre med et eller annet hårsmykke, men det kan fort bli litt for mye ettersom skjørtet er relativt kort og vidt. Jeg tror jeg ville balansere looken med en frisyre som ikke var så stor og omfattende. Vil du piffe opp det litt, kan du feste en enkel hvit blomst på bakhodet, litt ned mot nakken kanskje. Sjekk the knot for flere idéer.

Lykke til!

Mvh Glamourbibliotekaren

Kanskje sånn?

(bilde fra theknot.com)

lørdag, august 05, 2006

Urban Outfitters Webshop

Den flere ganger tidligere omtalte Urban Outfitters, som åpner i land etter land nå, har også lansert sin europeiske webshop. Det er foreløbig ikke store utvalget, og det er ikke mye man kan bestille uten å måtte betale toll, men det er da morsomt å titte litt. Jeg er spent på hvordan butikkene i Stockholm og København blir. Og om de kan toppe Soho-butikken. Den er herlig rotete og har møbler og klær om hverandre i et underlig virvar.

fredag, august 04, 2006

Der ingen skulle tru...


Det er noe småabsurd med at omtrent det eneste stedet i Norge som selger varer fra den engelske kosmetikk-kjeden Boots, er SparKjøp-butikken i Malvik. In the middle of nowhere, rett ved E6 og en Lidl-butikk. DER kan man kjøpe alle de fine kremene og hudpleieproduktene som man ellers bare får tak i i England. Det er nok noen få SparKjøp-butikker til i Norge, samt postordremulighet, men allikevel. Midt blant SparKjøp-bunader sydd i Kina, tupperware-kopier og 100-packs med tennissokker, finner man No.7 makeup og Boots Botanics shampoo. Jeg endte opp med en Natural Collection Body Sugar Scrub i duften Vanilla Musk.

torsdag, august 03, 2006

MMU Cosmetics


Dette er et kosmetikkmerke jeg har vært fan av i over fire år. De holder til i Canada og består av en makeupartist med lotiondilla, hennes datakyndige ektemann, samt hennes bror. Når man bestiller hjemmelagde kremer og såper fra dem, kan man velge blant flere hundre forskjellige dufter. Jeg tok for meg duftmenyen og begynte å bestille alfabetisk bakfra fra Z en gang, men måtte gi opp etter et par år ettersom det stadig kom nye dufter. Jeg kom aldri forbi R.

Det finnes hundrevis av slike hjemmelagd kosmetikk-firmaer rundt omkring i verden. Dette er min favoritt, uten at jeg egentlig har testet ut så mange av de andre - kanskje fire eller fem.



Populære innlegg