lørdag, desember 08, 2007

Flere spørsmål


Det kom inn noen spørsmål på mail som jeg glemte å ta med i forrige runde av "spør glamourbibliotekaren". Jeg tar dem i full fart nå:

*Agnes: Jeg har tenkt å søke på bibliotekarhøgskolen, vet du om det er lett å få jobb etterpå?
Bra valg! Jobbmarkedet svinger, og det kommer helt an på hvor du bor eller hva du har lyst til å jobbe med, men det er helt klart at det er bruk for bibliotekarer overalt. Ikke minst i forbindelse med utvikling av verktøy for søking og gjenfinning og andre ting som krever ordning & reda. Systematiske researchere trengs overalt. Kulturformidlere trengs. Spør du meg, burde et års utdanning innen sånt være obligatorisk på lik linje med militærtjeneste.. :)

*Karin M: Jeg er også glad i te, og lurer på når du begynte å drikke te? Er det noen typer du ikke liker? Drikker du kaffe?
Jeg begynte da jeg var fem. Jeg er ikke så glad i nypete og andre sterke fruktteer som blir veldig røde på farge. Jeg drikker ikke noe særlig kaffe, kanskje en latte annenhver måned eller noe.

*Anonym: Du skriver mye om musikk, og det ser ut som om Bach er din favorittkomponist, men hvilke andre komponister liker du? Hva vil du anbefale for en som skal begynne å bygge opp en samling? Og hva slags musikk liker du bortsett fra klassisk?
Åh, det er omfattende. Jeg er veldig glad i Brahms og Schumann, og liker også Chopin, Schubert, Mozart, Ravel, Palestrina, Beethoven ikke minst.. det er så mange. Her er noen Bach-tips, og her er noen generelle tips til hva man starte med. Annen musikk.. jeg er glad i jazz - Coltrane, Miles, Ella, Billie, Dexter Gordon, Keith Jarrett, Joe Henderson, Pat Metheny, Sonny Rollins, Bud Powell, Paul Motian.. Monk.. Mingus... den slags. Og mye annet: Crosby,Stills&Nash. James Taylor. Stevie Wonder. Saint Etienne. Beatles. The Police. k.d.Lang. Listen er uendelig, og jeg kommer til å få dårlig samvittighet for hver og en jeg ikke har nevnt nå, etterhvert som jeg kommer på dem.


1 kommentar:

Anonym sa...

Hei Agnes! Jeg skulle ønske jeg hadde søkt på bibliotekhøgskolen. Har jobbet som vikar på bibliotek i over et år nå, og trives kjempegodt, men får ikke fast fordi jeg ikke har bibliotekhøgskolen. Det virker som om man kan bruke utdannelsen til så mye også.
Hilsen Ingvill

Populære innlegg