onsdag, desember 05, 2007

Svar på alle spørsmål kommer her:


En liten pause i Mendelssohns salmer for å svare på alle de rare spørsmålene:

*Gunnhild: Når lærte du å sykle? Og hva var din første sykkel?
Jeg kan ikke huske helt når, men jeg tror jeg var 7. Min første "sykkel" var en oransje og grønn trehjulstraktor... Når det gjelder tohjulinger var den aller første en liten grønn arvet Diamant. Min første egne var en lilla Crescent med tre gir da jeg var 9.

*Anonym: Hva spiser du på julaften? Kan du spille et instrument (eller fler), hvis ja, hvilke(t)?Hva spiser du til frokost? Hvilke aviser leser du hver dag?
På julaften spiser jeg som regel julegrøt. Der jeg kommer fra, er den en forrett til alt det andre. Jeg har alltid blitt mett av den og hoppet over resten, også før jeg ble veggis. Jeg spiller piano, spilte klassisk gitar i mange år, kan traktere en ukulele, el-bass og litt kontrabass, kan noen grunnleggende beats på et trommesett selv om timingen ikke er det den en gang var, og drømmer om å spille cello. Til frokost spiser jeg knekkebrød eller speltfrokostblanding. Jeg leser Aftenposten hver dag, og bruker en uke på å lese hele Morgenbladet, så det blir også en daglig ting.

*Anonym: Hvor lang tid bruker du på badet hver morgen, hva gjør du da?
Fire-fem minutter i dusjen, hår og sminke og bodylotion og sånn tar maks ti. Et kvarter tilsammen. Jeg er temmelig low-maintenance.

*Anonym: Spiller du selv noe instrument? Og hva spiller mannen din?Masse lykke til i konkurransen - heier og stemmer på deg!
Se spørsmål to. Mannen min spiller saksofon (alle typer), og trakterer også fløyte, klarinetter, gitar, bass og trommer bra nok til å spille alle instrumenter selv når han lager morsomme groovy tullelåter og spiller inn i studioet sitt.

*Tehme Melck: Gå til denne siden: http://www.evamariahux.com/Avalon_sv.htm, og fortell meg hva jeg hører.
Jeg er på saken! Det er nok ikke et veldig kjent stykke, men jeg skal klare å finne det ut hvis jeg får litt tid på meg!

*Wannabe: Hvilken interiørstil har du hjemme? (Hvis du har en blanding av flere stiler, hvilke har du blandet?)
Jeg har loppemarked-og-arvegods-stil. Eklektisk, om du vil. Ikke noen konkret gjennomført og planlagt stil, vi har samlet med oss ting og møbler oppgjennom årene, men jeg synes det er veldig koselig og lunt. Vegger fulle av bøker, piano osv - det ser i allefall bebodd ut! (og nå vil jeg vite hvem du er, du min stalker fra gamle dager som hinter om mintgrønn debbyøyenskygge og gjør meg fryktelig nysgjerrig!! Gi et lite hint!!)

*lalala: Hvem beundrer du (annet enn Audrey Hepburn)? Når ble du interessert i glamour, mote, kunst osv? Hva slags stiler/trender liker du best? Hva er ditt verste moteøyeblikk?
Jeg beundrer mange, først og fremst fredsarbeidere og leger uten grenser; de som vier livet sitt til å hjelpe andre. Hvis du mener stilmessig, har jeg ikke så mange konkrete. Men Katharine Hepburn var stilig og tøff. Grace Kelly var elegant og vakker. Av nålevende synes jeg Liv Tyler har fin og avslappet stil. Jeg har egentlig alltid vært opptatt av slike ting du nevner, men samtidig har jeg hatt mine protestperioder (jeg foraktet de rosalilla fjortistrendene da jeg var fjortis), så det har ikke alltid kommet like mye til syne :) Jeg er faktisk ikke så veldig interessert i mote i betydningen trender. Jeg liker en feminin retrostil, 1800tallet, 1920-30-40-50-tallet, mye fra 70-tallet, ikke fullt så mye fra 80- og 90-tallet.. Også liker jeg en slags androgyn David Bowie-aktig stil også. Vanskelig å forklare. Verste moteøyeblikk: Konfirmasjonen, kanskje? Rosa dress med kort dressjakke. Jeg visste allerede i det øyeblikket jeg kjøpte den at dette skulle jeg aldri ha gjort. Men der jeg bodde, var det få alternativer. Og bunad ville jeg ikke ha. Den dressen ble brukt én gang.

*Johanne: Hvor er ditt favorittsted i Oslo? Hvilken bok synes du er årets beste? Og hvilken plate?
Oi. Jeg er veldig glad i Ekebergrestauranten. Sankthanshaugen, Sagene, Grünerløkka også. Og enkelte gater på Frogner. Og botanisk hage.. klarer ikke å velge bare ett sted. Når det gjelder bøker, tror jeg ikke jeg har lest en eneste nykommer i år, bare "gamle". Shame on me. Beste plate... Vanskelig spørsmål. Jeg hører på nye plater hver dag... Jeg tror det må bli "My foolish heart" med Keith Jarrett, Jack DeJohnette og Gary Peacock. Dessuten er jeg veldig glad i Beethoven-innspillingene til pianisten András Schiff.

*Anonym: Kva er dine favorittfilmar? Bøker?
Dette svarte jeg vel på sist, men jeg kan jo gjenta meg selv + legge til litt mer. Den filmen jeg har sett flest ganger, er "Arthur" med Dudley Moore. (New York og Burt Bacharach... perfekt kombinasjon.) Alle filmene til Woody Allen. Alt av Robert Altman. Jeg synes de har mye til felles; litt oppstykkede hverdagsgreier, nærmest dokumentarisk til tider, og dialogene fascinerer meg. Også liker jeg mange gamle klassikere - "Breakfast at Tiffany's" naturligvis, Casablanca, en haug med film noir-filmer fra 40tallet som f.eks. Gaslight med Ingrid Bergman - skummel stemning, tåke og skygger og orkestrale crescendoer gjennom hele filmen.
Bøker: Ganske mainstream vil jeg tro - Hundre års ensomhet (Gabriel G. Marquez), Bildet av Dorian Gray (Oscar Wilde), Syndere i sommersol (Sigurd Hoel), En egen musikk (Vikram Seth)... det meste av Jane Austen... og Woody Allens noveller; jeg ler så jeg gråter av dem. Paul Auster liker jeg godt. Ole Lund Kirkegaard også.

*Vinterprincipesa: 1. Hvor høy er du? 2. Er du opptatt av ernæring, kosthold og helse? 3. Har du en bra herreduft å anbefale? 4. Kjenner du til en bra indisk restaurant i Oslo - med ikke altfor stive priser?
1. Jeg er 1.67. I utgangspunktet opptatt av kosthold osv, men ikke alltid like flink til å leve opp til mine mål. Prøver å ikke spise for mye søtsaker + spise mer proteiner. Passer litt på blodsukkeret. 3. Jeg har snust litt på Burberry-duftene i det siste - de er ikke dumme! Og Acqua di Parma, som min glamourgemal bruker. 4. Mother India på Bislett kanskje? Og den lille i Maridalsveien ved Rostedgate, Delhi Tandoori heter den vel.

*Guro: 1. Hva er den viktigste julepynten din? (og hvorfor er den viktigst?)2. Hva er verdens beste kake?
1. Jeg har arvet noen fine gamle gamle juletrekuler av min farmor - de passer jeg godt på. Jeg hjalp henne alltid med å pynte treet, så jeg husker dem godt fra jeg var liten. Ellers pynter jeg mest med lys og granbar og lyng og sånt. 2. Åttitallets hjemmelagede daim-iskake var en suksess, husker jeg. Tror ikke noe har overgått den.

*Lisa: Kan du ikke ha en bildepost om hvordan det ser ut hjemme hos deg? Ble skikkelig nysgjerrig!
En "Hjemme hos"-reportasje? Hvor jeg står med forkle ved grytene, glamourgemalen ønsker velkommen inn, og alle mine malplasserte kjendisvenner sitter rundt spisebordet og skåler i flombelysning? Kanskje. Vi får se når alt kommer på plass.

*Sydamen: Det virker som om mange av de som kommenterer kjenner deg. Men hender det at du i hverdagen ( altså ikke bloggen selv om det er en del av hverdagen din) møter mennesker som skjønner at du er Glamourbibliotekaren?
Faktisk, av de som kommenterer fast kjenner jeg kanskje bare tre-fire. Resten er fremmede som jeg aldri har møtt, men som har hengt med her en god stund -og det er veldig hyggelig! Jeg har blitt introdusert som "glamourbibliotekaren" for venners kolleger og sånt, og det synes jeg stort sett er litt pinlig. Jeg nyter mitt anonyme liv!

*Ane Kristine: Hvilke blogger leser du?
Av norske leser jeg
Stylebytes.net fordi hun er meget flink til å gjøre scoop og sette sammen fine antrekk på sin helt spesielle måte, og Bookhouse Girls fordi det er en bra bokblogg. Ellers leser jeg Kulturdelen for å få oversikt over Stockholms kulturliv + lese bokanmeldelser, Underbara Clara fordi hun har samme interesse for fine gamle rammer og kjoler og sånt som meg, Katastrofala Omslag fordi jeg finner igjen mange av mine egne samleobjekter der, + noen utenlandske musikkblogger og populærkulturblogger som jeg ikke husker navnet på i farta (har dem bokmerka på en annen maskin). Også er jeg innom andre blogger nå og da. Ingen nevnt, ingen glemt.

*Ingénue: Har du nokre hudkremar som du anbefaler? Både for kropp og ansikt.
Decleor for ansiktet (få en hudpleier til å finne den riktige for deg), Palmer's cocoa butter lotion til kropp. Evt. Body Shops Africa Spa Body Balm.

*Peanut: 1. Favorittgodis? (ikke ren sjokolade, må være 'snop') 2. Gamer du? I tilfelle, hva? 3. Har du noen gang bedrevet sportslige aktiviteter? 4. Drikker du Guinness? 5. Liker du oppmerksomhet "in real life" eller er du stille/beskjeden?
1. Maltesers og Polly (svensk). Og slike rosa julenisser som får pulsen min til å gå opp i 120 bare jeg ser på dem. Sukker rett i blodet. 2. Hæ? Åpenbart ikke. Vet ikke hva det betyr. 3. Leikarring i fire år, turn i ett år... svaret er vel NEI. 4. Niks. 5. Litt både og, jeg er nok kanskje litt beskjeden. Det kommer helt an på sammenhengen.

*Anonym: Hvordan er ditt morgenrituale?
Jeg står opp litt før halv sju, setter på tevann og radio, dusjer, spiser frokost og leser avisen, kler på meg og litt hår og sminke og parfyme, kysser en sovende glamourgemal farvel og går til jobb halv åtte.

*Anonym: Hva er dine beste tips for en basisgarderobe? Og hva er det aller mest grunnleggende tipset for hverdagsglamour?
Oi.. dette tror jeg jeg har skrevet ganske mye om tidligere, hvis du googler Glamourbibliotekaren og basisgarderobe, burde du finne noe. Det samme med hverdagsglamour tror jeg. Det er så individuelt.. det kan være alt fra en kopp ekstra god te til en lunsj på en bedre restaurant. Hver og en må finne sin greie. Men henger du med her i bloggen, kan du samle opp noen tips! :)

*Kaisa: Hvor mange ting har du fått fra lesere av bloggen? Og har du noen favoritt blant disse?
Jeg har fått bare én ting - Audreyboka fra Tyrol - men til gjengjeld er den kjempefin!!

*Sol: Vet at du er en parfymista også (heter det det?), og sikkert har parfymer på ønskelista di! Hvilke/-n ønsker du deg aller mest?
Jeg tror faktisk jeg har så jeg klarer meg akkurat nå :) Men jeg er veldig glad i L'Artisans parfymer, og Serge Lutens også. Etro-duftene er også fine, så jeg kommer nok til å snuse litt på dem neste gang jeg kommer over dem. Også finnes det mange andre fine merker, Penhaligon og Creed og Carthusia... blir aldri lei av å sniffe.

*Pi: Hvilke julefilmer anbefaler du?Selv vil jeg anbefale "Metropolitan"!

Min favoritt er "Christmas vacation" pga Chevy Chases ukuelige optimisme og juleglede gjennom hele desember, til tross for sure fjortisbarn, kjeftende svigerforeldre og en sjef som ikke ser han. Ellers liker jeg "Karl Bertil Jonssons jul", men den går jo på tv julaften. "A Charlie Brown Christmas" fordi jeg elsker Peanuts. Og South Parks julespesial "Mr Hankey's Christmas Classics" må jeg alltid ha med meg. Eric Cartmans versjon av "O holy night" er den eneste som er verdt å høre på når det gjelder den sangen... Her er fjorårets liste over julefilmer.


*Micha: Hvor mye tid bruker du (i snitt) pr dag på denne bloggen? Er dette din største hobby? Hvilket buksesnitt liker du best?

I snitt: Kanskje tre kvarter foran skjermen. Ellers tenker jeg og planlegger mye når jeg er ute og vandrer. Musikk er min største hobby, ikke blogging. Buksesnitt: Eh... ikke lave i allefall, men ikke høye heller. Passe. Og jeg er ikke så glad i trange bukser!


5 kommentarer:

Anonym sa...

Dette er morsomt å lese, særlig siden jeg kjente deg godt i gamle dager;)
Stalker? Håper ikke du mener det på alvor...? Det er ikke meningen å være noen stalker iallefall. Jeg syns det er utrolig interessant å lese bloggen din, selv om jeg ikke deler absolutt alle interessene dine. Og du skriver veldig bra!
Hint? Arabesque.

Glamourbibliotekaren sa...

AHA!!! :-D Jeg mente stalker i beste forstand, altså at du har hintet før, og at jeg har grublet i ukesvis på hvem du var! Men nå tror jeg jeg vet det... Kan et annet stikkord være at du hadde slike julestrømper med godis som du sparte i månedsvis etter jul, og som jeg var helt besatt av? Jeg var mektig imponert av den standhaftigheten. Et annet stikkord: Tok du hammondorgeltimer hos Kalman? HAH! :-D Du lærte meg "500 miles" husker jeg. og "Top of the world", som faktisk er en låt av Carpenters som ble omtalt i den andre bloggen min i dag. Morsomt at du er her! :)

Glamourbibliotekaren sa...

Her er de! Arabesque!

Anonym sa...

Usj, orgeltimene hos Kalman hadde jeg fortrengt:/
Tenk at jeg var så gnien på godteriet i julestrømpene mine - det endte jo med at jeg måtte kaste halvparten fordi det var blitt for gammelt.
Tradisjonen med julestrømper har jeg faktisk ikke ført videre til mine barn enda, men kanskje jeg skulle innføre den nå? Det var jo egentlig ganske koselig.
Jeg fant forresten en gammel oppskriftsbok her for en stund siden. "Litteranne melk", sier det deg noe? ;)

Glamourbibliotekaren sa...

Haha, det høres kjent ut, men hva i all verden var det... dette må jeg høre mer om. Mail meg!!

Populære innlegg