torsdag, februar 28, 2008

Mange gode grunner til å drikke grønn te


Dette er jo slett ikke nytt, men det er allikevel fin lesning for temennesker. Grønn te ROCKS!!

10 kommentarer:

Anonym sa...

... men det smaker jo så kjipt :\ Jeg er skikkelig 'ut' når det gjelder te, drikker helst sitronte med masse sukker :p

Glamourbibliotekaren sa...

Det kommer jo helt an på hva slags te du velger :) Twinings osv smaker jo gress. Men hvis du kjøper ordentlig grønn te, f.eks. på Le Palais eller enda bedre: i de taiwanske fjellene... DA skal du kjenne en ny smaksopplevelse!

Anonym sa...

Jeg ba om grønn te til maten på Sushi og Wok en våt og kald februarkveld. Veldig annerledes enn det jeg forbinder med grønn te, jeg syntes først den smakte fælt, blanding av oppvaskvann og misosuppe - så drakk jeg litt til og den ble bedre og bedre. Da jeg hadde drukket opp hadde jeg bare lyst til å be om mer. Merkelig te-opplevelse!

Anonym sa...

Hm, etter å ha lest dette

"It appears that the tea's big dose of antioxidants fights the free-radical damage to brain nerves seen in Alzheimer's and Parkinson's."

så har jeg lyst til å kjøpe 'ordentlig' grønn te til mine foreldre. Min farmor led nemlig av Parkinsons og min mormor av Alzheimers. Har du noen tips om hvor jeg kan kjøpe på nett? Evt i Oslo (bor i liten by, så ikke noe utvalg her).

Anonym sa...

Hadde vært morsomt om du kunne laget et innlegg om dine favoritter. Evnt hvor man kan kjøpe dem? (gjerne andre byer i Norge f.eks Bergen, Stavanger osv.) Virker som du har god peiling på te :) Ellers må jeg bare takke for en super blogg!

Glamourbibliotekaren sa...

Korist: You've been bitten! :)

Peanut: Bra. På nett har jeg aldri kjøpt te, men jeg vet at det er noen som heter teklubben eller tekompaniet eller noe. I Oslo anbefaler jeg Le Palais des Thes, ganske dyrt men SÅ MYE GOD TE!!

Anonym: Kanskje jeg gjør det, men jeg aner jo ikke hva man får tak i rundtom i landet.. men jeg kan sikkert nevne mine favoritter en gang. Hyggelig at du liker bloggen! :)

Anonym sa...

må bare si det altså: jeg har like lite trua på grønn te som på spelt når det gjelder å bringe helse.

at det er godt er en annen ting, og man føler seg kanskje litt bedre når alle sier at det er sunt.

;-)guro

Glamourbibliotekaren sa...

Guro: Tro hva du vil :)

Anonym sa...

Har ikke lest artikkelen enda, men kommenterer likevel. I Japan (og Kina) serverer man ofte kald grønn te i stedet for vann på restauranter. Vet ikke hva de gjør, men det smaker sjeldent bittert, og gjør seg veldig godt til f.eks. sushi, slik Koristen fant ut. Prøvde å lage litt kald grønn te i sommer, men det ble ikke helt schwung over det.

I Oslo finner man grønn te på helsekostbutikker, kan være et sted å prøve seg også på mindre steder. De har også forskjellige grønne teer i tebutikker, f.eks. Black Cat i Grensen. Og Palais des Tees, det er en butikk på Grünerløkka og en på Majorstuen.
Og så har jeg fått sans for de pyramideteene som man får kjøpt i en del dagligvarebutikker nå. Har drukket oss gjennom 2 bokser med Indonesisk te. I dag har vi kjøpt med mynte. Har også kjøpt den hvite pyramideteen, som jeg foretrekker litt sent på kvelden.

Anonym sa...

jeg elsker te og drikker en god del hver dag. men fikk nettopp høre at for mye grønn te kan skade nyrene.. og en skal heller ikke drikke grønn te om en er gravid. men lurer på hvor mye som menes med "for mye"? noen som vet? jeg kan godt drikke en lier grønn te hver dag.:S

Populære innlegg