tirsdag, januar 12, 2010

Gilda (1946)

Vår ukentlige filmaften rusler og går uten pause, og etter tre mandager på rad med Chevy Chase-filmer (Christmas vacation, Fletch, Caddyshack) var det på tide med noe helt annet, en film noir: "Gilda" fra 1946 med Rita Hayworth og Glenn Ford i hovedrollene. Et litt underlig plot - kartellvirksomhet i Argentina, en gal mann som arrangerer sitt eget fiktive selvmord, og en rødhåret skjønnhet hvis replikker uten unntak er gåtefulle eller i overført betydning. (Samt med et talent for å spille de vakreste kromatiske harmonirekker på gitaren uten å endre grep!)

4 kommentarer:

Princess of many sorts. sa...

Hei:)
Vi bare si at jeg elsker musikken:)
(i sidebaren)
Utrolig bra å lese fag til:)
Ha en fin dag, SP

Nora Alexa sa...

Gilda er en av mine all time favorites, så vel Rita Hayworth. Dessuten er Glenn Miller ubegripelig kjekk og sjarmerende i filmen.
Jeg leser bloggen din ofte forresten, er bare dårlig med å legge igjen kommentar. Jeg deler mange interesser og fascinasjoner som deg ^^

Glamourbibliotekaren sa...

Princess of many sorts: Bra at du liker musikken! Jeg skal få somlet meg til å legge ut noen spotifylister snart også.

Nora Alexa: Så hyggelig å høre! :)

Bokomaten.. sa...

Tror jag har sett den här säkert 100 gånger. En riktigt, riktit storfavorit som jag gärna plockar fram med jämna mellanrum. Var ett tag sedan jag var inne här nu, här går det undan med inlägg men så gör allt annat. Terminsstart ger mindre tid att läsa gamla favoritbloggar.:-)

Populære innlegg