torsdag, februar 04, 2010

Up In The Air

Og der var årets Oscar-marathon i gang. Flest mulig filmer på fire og en halv uke, fra nominasjonene ble avslørt på tirsdag til selve utdelingen finner sted søndag 7. mars. Startskuddet gikk med "Up in the air" i går kveld ( i forbindelse med en helaften med kino, middag og pannacotta på restaurant for å feire min manns nye plateutgivelse og gode avisomtale).

George Clooneys karakter har såpass mange reisedager i året at han nærmest ikke har noe hjem, men han liker å ha det sånn. Han samler bonuspoeng. Hans filosofi er at man ikke behøver å eie særlig mye - alt han behøver, får han plass til i en trillekoffert i håndbagasje-størrelse. Hans pakketeknikk er imponerende, og noe hver og en av oss kan lære noe av.

Så blir hans elskede reisedager truet av ny teknologi. Hans jobb er å si opp folk - å reise fra bedrift til bedrift, innleid for å gi ansatte sparken. En ny nedbemanningsmedarbeider presenterer et nytt verktøy for å kunne sitte på ett sted og si opp folk over hele landet. Clooney har utrolig nok forelsket seg i en kvinne han har møtt, og blir fortvilet over å miste muligheten til å møte sin nye flamme (som reiser like mye som han) på hoteller rundtom i landet.

I utgangspunktet et litt underlig tema å lage en film over - jeg må innrømme at jeg ikke trodde mine egne øyne da jeg så traileren til denne en gang i høst. Sånn er det med trailere - de frister meg sjelden. Men jammen klarte de det. Dette er en av årets hovedfilmer - beste film, beste regi, to kvinnelige biroller, og Clooney er nominert for beste hovedrolle. Den kunne fort blitt en typisk romantisk komedie, men den går ikke i den fella. Karakterene er troverdige, det er bra casting, og det er sørgelig å se og høre alle menneskene som mister jobben og bekymrer seg for sine barn, lånene som skal betales, huset som må selges. Og dette er det jo faktisk mange som opplever hver dag, vi kan godt bli påminnet det i blant.

George Clooney er vår tids Cary Grant, det slår meg for hver gang jeg ser en av hans filmer. Iført dress blir han akkurat den kombinasjonen av neat og rough som Grant alltid var.


10 kommentarer:

k sa...

Jeg likte filmen, og George alene gjør den verdt å se, stunning , sukk :-)
Og grattis til gemalen!

Leila sa...

Denne så jeg i går, jeg så den på denne siden: www.ch131.com/ :-)

...jeg ble vel ikke fryktelig imponert over George sitt skuespillertalent (i denne filmen heller), litt utrykksløs og monoton. Vera Farmiga gjorde en god jobb:-)

Moro med Oscar-oppkjøring i bloggen her, gleder meg til resten!

Nå gjenstår det bare å finne ut hvordan man kan få sett Oscar live på nettet...som hvert år tidligere. Det ordner seg som regel...;-)
(jeg hadde ikke blitt lei meg om Oscar-sendingen ble prioritert av NRK eller andre kanaler snart!)

Kristin H sa...

Jeg skreve akkurat i min blog at jeg synes denne filmen var ganske så kjedelig... Men så synes jo jeg at George Cloney alltid kun spiller den samme karakteren over og over. Derimot tror jeg at filmen aldri ville ha kommet så langt om det ikke var for hans "navn"... En film jeg likte godt av årets nominerte er
"An Education". Stemmer også på Regissør Kathryn Bigelow for "The Hurt Locker". Ellers så er jeg ikke så imponert over filmene i år... Åh, glemte "Precious" Uansett god film titting til alle.

Flugo sa...

Det er jo veldig fristende å spørre om hva plata til gemalen heter, da... Alltid flott med norske musikere som får bra omtale, så gratulerer :-)

Pandora sa...

Jeg er selv i gang med maratonet, og startet selv med "Up in the Air". Var selv positivt overrasket. Veldig glad for at det ikke ble en typisk "happy ending". I kveld er det The Hurt Locker som er på menyen

Glamourbibliotekaren sa...

Jeg synes Clooney var veldig bra i denne filmen, faktisk.

Jenny B sa...

Den här filmen gillade jag också, och speciellt alla situationer där de kunde mjölkat ur känslorna, men inte gjorde det. George Clooney gjorde ett mycket bra jobb i just de scenerna. En smart och rolig film som var mycket mer än vad man trodde från trailern, som Glamourbibliotekaren också sade!

Glamouroversetteren sa...

Takk for omtalen. Den skal jeg absolutt gå og se. For øvrig har jeg alltid syntes at hr. Clooney er ganske severdig i en dårlig film også :)

Anonym sa...

På Göteborgs filmfestival-som just nu pågår-såg jag en mycket bra norsk film som heter Jakten på hukommelsen i regi av:Thomas Lien.Rekommenderas !

~SerendipityCat~ sa...

Bra omtale av en veldig bra film!! :-D

Populære innlegg