torsdag, oktober 11, 2018

Kva las du no?


Egentlig er det nok å poste et bilde av Coltrane, man kan bli lykkelig av mindre, men jeg spør i tillegg: Hva leser dere for tiden? Noe dere vil anbefale oss andre? Alle lesehester oppfordres herved til å legge igjen en liten rapport, og jeg gleder meg - bredden er alltid så stor her. Inspirerende! 

Jeg er snart ferdig med Doris Lessings "Det synger i gresset", som jeg i alle år har trodd at jeg har lest før! Sånt er så rart. Jeg bladde litt i den her om dagen og fant ut at jeg slett ikke hadde lest den allikevel. (Blander sikkert sammen med "Sommeren før mørket".) 

Etterpå føler jeg veldig for en Paul Auster - det er jo ikke så mange uleste igjen i hylla, men et par skal jeg nok klare å grave fram.  

Værsågod! Deres tur!

30 kommentarer:

Elisabeth sa...

Jeg leser "Vandrefalken" av Jamil Ahfad, en afghansk forfatter som debuterte i en alder av 72. Fantastisk! Fant den tilfeldig da jeg var innom biblioteket i Stormen i lunsjen en dag i forrige uke.

Etterpå skal jeg lese Vetle Lid Larssen si bok om å elske en far. Gleder meg.

Trude sa...

Jeg holder på med Marte Michelets bok "Den største forbrytelsen" som handler om den norske holocaust. Den er så utrolig bra skrevet og jeg har lært så mye jeg ikke visste om jødenes historie både i norge og i utlandet. Anbefales på det varmeste!

Finnmarksravna sa...

I løpet av de fine dagene i San Peire leste jeg Isabell Allendes "Min japanske elsker" - nydelig bok som anbefales. Jeg har vært veldig glad i henne siden "Åndenes hus" - og kjærligheten varer.

Maje sa...

Å, jeg elsker "Kva las du no?". Der er det alltid så mye spennende tips å finne.
Jeg har nettopp gjort meg ferdig med to klassikere av Jules Verne, nemlig "En reise til jordens indre" og "5 uker i ballong". Det gammeldagse språket og det absurde i fortellingene gleder meg, og noen av holdningene til personene er så forferdelige at jeg krymper meg. Hallo, kolonitiden.
Ellers, i en helt annen genre, leser jeg nå "A month in the country" av J. L. Carr. Oppdaget nå nettopp at den også er filmatisert med bl.a. Kenneth Branagh. En av mine favoritter der. Må nok se den også.

Anonym sa...

Jeg leser 1900 Morgenrød av Gunnar Staalelsen. Har kjøpt de to neste bøkene også (1950 High Noon og 1999 Aftensang) på brukthandel, de står klare i hylla :)

Beady sa...

Søsterklokkene. Veldig fin. Håper det stemmer at det er starten på en trilogi.

Andrea sa...

Jeg leser The Girls av Emma Cline med bokklubben. Litt treig, men bra. Og så bestilte jeg nettopp romanen En ettermiddag om høsten fra biblioteket kun fordi jeg likte tittelen. Det kan bli spennende!

Cand. med. sa...

Hija de la fortuna, Allende. Har drevet med det siden februar, minst. Jeg er så treg! Mindre dilling med telefonen og mer skjønnlitteratur, det er planen. Og så har jeg begynt på en bok av Grisham som jeg ikke husker hva heter, og planer om å lese 3 4 2 1 nå som jeg har fått bytta den til originalspråket. En post om 'hvordan slutte å bruke for mye tid på telefonen' hadde vært bra. Kanskje gjøre som med unga, ha begrensa skjermtid og sette på alarm?

Anonym sa...

Akkurat nå leser jeg Isabel Fonsecas bok "Begrav meg stående" om romfolket. Helt utrolig spennende historie! Jo mer jeg leser jo mer innser jeg at jeg vet så altfor lite om denne forhatte folkegruppa som ikke passer helt inn i storsamfunnets snevre rammer.

Anonym sa...

Jeg har akkurat begynt på Sang for sekstiåtte forrædere av Gaute Heivoll og Det skjer nå - fortellinger fra en feministisk revolusjon. Begge deler fenger, dog på ulikt vis! I likhet med noen over her kaster jeg bort alt for mye tid på telefonfikling, men i høst har jeg vært strengere med meg selv (og ofte lagt mobilen på et upraktisk sted når jeg er hjemme), og resultatet er at jeg har fått lest flere bøker og er mer tilfreds med hverdagene mine.


Hilsen Trofast leser

Maren sa...

Jeg er straks ferdig med Byens spor bind 2,men vil jo egentlig ikke bli ferdig! Men det er mye fint som venter i bokhylla, og jeg lurer på om det skal bli Jan Kjærstad neste gang. Eller noe helt annet, vi lar humøret bestemme!

tea sa...

Jeg leser Tea with Jane Austen av Kim Wilson, som jeg har spartogspartogspart på. Passer fint å lese den nå i oktober! Etterpå tror jeg det blir noe av Hjalmar Söderberg.

Ingerid sa...

Jeg leser Kyung-soon Shin, Jenta som skrev ensomhet. Jeg liker den godt, den er gripende og bra og handler om den industrielle oppbyggingen av Sør-Korea sett fra en ung jentes perspektiv. Språket er spesielt vakkert. Nå har ikke jeg lest Ta vare på mamma (ennå), men det kan godt være at dette er hennes beste roman. Anbefales på det varmeste!

Anonym sa...

Jeg startet på kjærlighet av Hanne ørstavik i dag. Ellers har jeg også lest fugletribunalet av Agnes Ravatn og snart er det høst av Bjørg Vik denne uken. Fugletribunalet elsket jeg!
-Yvonne

Anaruh sa...

Ååå, Yvonne - Kjærlighet er så vond! Men en bra bok, altså. Husker bare at jeg fikk vondt i hele kroppen av å lese den.

Selv leser jeg The enchantment of Lily Dahl av Siri Hustvedt. Etter den blir det sikkert Grensen av Erika Fatland, siden det *endelig* ble min tur å låne den fra biblioteket - hurra!

Anonym sa...

Anaruh-

Jeg vet.... Jeg hadde ikke forventet at den var så vond å lese.. Forventet noe helt annet. Har bare lest litt over halve boken. Trenger en pause kjenner jeg!

-Yvonne

Anonym sa...

Nettopp slukt "Du kan ikke svikte din beste venn og bli god til å synge samtidig" av Kim Hiorthøy på en liten ettermiddag idag. En perle!

Før den var det vel "Min nekrolog og andre skumle tanker" av Tove Ditlevsen. En kassert biblioteksbok jeg fant på bruktmarked sist helg (fikk den gratis), med datotavle bak og stempler tilbake til 1974 og all ting. Likte den også veldig godt!

Anbefaler begge!

B.

Løvemunn sa...

Ble akkurat ferdig med Tove Ditlevsen - Noveller i utvalg, leverte den på biblioteket i går. Presise beskrivelser, forord av Vigdis Hjorth. Anbefales på det sterkeste. Nå leser jeg De fem årstidene av Gaute Heivoll. Lovende så langt. Begge bøkene har noe høstmelankolsk over seg, tenker jeg nå.

Agatha sa...

Så mye bra folk leser, så mange fine lesetips. Takk for det.

Selv har jeg nettopp avsluttet «The Lido» av Libby Page. Innimellom leser jeg «Frøknene von Pahlen» av Agnes von Krusenstjerna. Det kan høres ut som en kioskroman, men er istedet en feministisk flere binds sterk serie fra forrige århundre. Det er verd å lese seg litt opp på forfatteren, som var født i 1894.

Ellers venter jeg på Glamorøs fredag (våknet litt tidlig i dag).

Tigram sa...

På det nye, fine biblioteket i heimbygda fekk eg lånt "Leksikon om lys og mørke" av Simon Stranger. Ei bok med eit dokumentarisk utgangspunkt om ein jødisk familie og Rinnanbanden i Trøndelag. Drar også linjer til notida, svært god bok av ein interessant forfattar.

Alice sa...

I dag gjenopptar jeg Stendahl og hans Rouge et le noir (Rødt og sort) fra tidlig attenhundretall. Gispende vakkert språk, men handlingen går liksom litt for tregt... Håper å komme inn i flyten denne gang.

J sa...

Jeg har nettopp begynt på Byens spor av Lars Saabye Christensen. Boka virker svært lovende! Foruten den har jeg mange bøker som ligger og venter, faller alt for ofte for fristelsen når jeg frekventerer den lokale bokhandelen...

Hermia Says sa...

Jag har ca 10 sidor kvar av Inte hemma av Lennart Hagerfors. Författaren växte upp i Kongo där hans föräldrar var missionärer, det har han skrivit om tidigare också. Den här gången berättar författaren som foster - ett mycket intellektuellt foster som bävar för den dag han ska födas och tappa sin tankeförmåga... Underhållande om familjens resa hem till Sverige på permission, en resa som går genom ett krigshärjat Europa.
Näst på tur står nog en annan bok med en ofödd berättare - Ian McEwans Nötskal (som väl heter något helt annat på engelska..?).

Emma sa...

Montro om jeg skal driste meg til å utvide deltagelsen her til å være med
på "Kva las du no" også...

Jeg leser nesten alltid en liten haug bøker samtidig jeg : ) Litt roman, litt biografi, litt fagbøker,høytlesning for barna og dessuten elsker jeg temabøker som får følge årstiden-både for små og store.

Akkurat nå har jeg tatt frem igjen en gammel kjær favoritt : Alice Hoffman "Syvende himmel"om brtyningstid både hos mennesker og i Amerika. Jeg tror den var en bokklubb bok i sin tid ( jeg elsket bokklubber og nydelige verve premier; jeg fikk hekleteppe og brun skinnveske) Jeg har lest andre ting av henne siden, men denne har forsatt en spesiell plass hos meg.

I tide til Halloween ( som det fatisk er helt mulig å feire på en glamorøs og hyggelig måte) leser jeg høyt for barna fra boken "Belladonna" av Eva Ibbotson.Den er fryktelig søt og morsom for litt større barn,og er en årlig tradisjon for den lille flokken min. Jeg tror tenåringer har godt av å fortsatt få være litt små innemellom og bli lest for.

I tillegg leser jeg og vi om epler, gresskar og blader som skifter farve, samt at jeg koser meg en vakker bok om hatter ; )

Litt av hvert altså, takk som spør!

instance sa...

Har akkurat begynt på Knausgårds min kamp, og liker den foreløpig forbausende godt. Vet ikke helt hvorfor jeg har hatt sånn motstand, men det var vel noe trassig siden "alle" leste den en stund. Så får jeg heller være en treiging som kommer litt sent etter! :D

Ellers enig i at den Ørstavikboka er god, men fryktelig sår og vond. Får fremdeles litt vondt i magen av å tenke på den! Etter at jeg har fått barn selv tåler jeg ikke noe som har med barn å gjøre, rart med det.

Ellers leser jeg også Immun - kroppens evige kamp for å overleve av Anne Spurkland, Fri vilje av Helga Hjort, samt at jeg gjenleser Annes Drømmehjem for kanskje trettiende gang, eller noe. Alltid like koselig!

Ai. sa...

Jeg er såvidt i gang med James Joyce "Ulysses" og skjønner fint lite.
Dersom drømmer kom til oss i brev, og ikke bilder, tror jeg de ville være skrevet på samme måte, fragmentarisk og litt om alt man har sett, hørt og lest.
Boken "Brev til en ufødt datter" av Anne Bitsch, burde alle kvinner som er interessert i metoo-debatten få med seg.

Stine Arkeologine sa...

Jeg holder på å lese «Occasions of Sin» av Sandra Scofield. Jeg tror kanskje den ikke er utgitt på norsk? Den er basert på hennes eget liv og handler om forholdet til moren som døde da Scofield var femten, og om hvordan begge på sine måter prøvde å finne frihet som kvinner i en streng katolsk familie. Så langt er den veldig bra, den er vakkert skrevet og oppleves som en roman.

Dahlia sa...

Det er litt kaos på lesefronten om dagen, med mange bøker på gang. De to som opptar meg mest nå, er Per Pettersons Jeg nekter og Agnes Ravatns Verda er ein skandale. Den siste er et sjarmerende lite reisebrev fra landet, og et portrett av den nærmeste naboen: Einar Økland. Han har jeg aldri lest noe av, men det kommer jeg til å gjøre snart. Og mere av Ravatn må jeg også lese, hun må jo være den morsomste forfatteren i sin generasjon.

Kristin sa...

Jeg har nettopp begynt på "Syngja" av Lars Amund Vaage, som handler om hans (nå voksne) datter med autisme. Et tema i tiden, og bra er det. Ikke kommet så langt i boka ennå, men den virker helt nydelig og litt vemodig.

Maje sa...

Dere - jeg må bare fylle på med en til. (Det går litt sakte med "A month in the country" som jeg meldte om over, selv om det bare er en tynn, liten flis av en bok.) Jeg begynte å lese en bok jeg fikk på fjernlån: Å leve med Shakespeare - essays av Inger Merete Hobbelstad. Det er en fantastisk bok som jeg varmt kan anbefale selv om jeg bare er kommet til tredje kapittel. Hobbelstad tar for seg et utvalg av Shakespeares skuespill og diskuterer dem opp mot dagens samfunn, egne erfaringer og historiske personer. Denne boken skal nytes i fulle drag.

Populære innlegg