tirsdag, januar 29, 2019

Januarteselskapet 2019


Det er så hyggelig å samle gode venner en lørdag formiddag! Drikke te, spise kake, prate om det som faller oss inn. Samtaleemnene har enorm bredde, latteren sitter løst. Teselskap er en mangemangeårig tradisjon hos oss, men tro endelig ikke at dette er noe høytidelige greier med etikette og skikk og bruk-regler. Så langt derifra. Ja, jeg dekker på med pent servise, men det er jo nettopp fordi sånt ikke skal bli stående ubrukt i skapet! Man må skape anledninger, de kommer ikke av seg selv. Ta i bruk de fine greiene dere har, det har vært blant denne bloggens mottoer i alle år. Jeg har arvet åtte sølvskjeer etter farmor, de bruker vi i hvert teselskap! Men ellers er det ingen faste opplegg, ingen krav, ingen regler som følges. Bortsett fra mine egne da, som lyder omtrent sånn: Inviter hyggelige mennesker, server god te, spill fine plater. Take it from there. 


Rømmekaka mi er med så å si hver eneste gang! Denne gang hadde jeg skvisa litt appelsin i røra. 


Gjestene hadde også med seg godsaker. Marsipankuler, lakris, mokkabønner, hjemmebakte sjokoladekjeks på sølvfat! Jeg blir imponert. 


Mitt servise fra Sovjet fikk skinne denne gangen. Made in the USSR. Tulipanene stod så fint i yndlingsmugga mi, mormors blå broderte duk prydet bordet. Suksessterta ble en suksess! Heldigvis. No guarantees. Vi drakk følgende teer:Og ute snødde det tett. 


For nye lesere: Teselskaper er noe av den hyggeligste måten jeg vet å sosialisere på, og jeg har fire faste selskaper hvert år (og en del innimellom) : Oktober, januar, påske, bursdag (da med hageselskap). 

Dette er også en oppfordring til å skape slike sammenkomster, invitere venner hjem, ha det hyggelig. Det må ikke bli en sjeldenhet at man samles hjemme hos hverandre. Det behøver virkelig ikke å være pent servise, det kan være et knekkebrød på et fat. Poenget er at man omgås, at man inviterer hjem, at man senker terskelen litt. Jeg har inntrykk av at en del tror man må ha det skinnende rent, servere treretters middag (minst tre!) og gjøre alt så perfekt, men den myten kan vi knuse umiddelbart. Det gjelder i alle fall ikke hos meg! Jeg bruker penservisene mine fordi jeg liker dem og fordi jeg vil bruke dem. Jeg hadde invitert hjem til akkurat samme selskap om jeg kun hadde pappkrus. Man må skape anledninger!! Dette har jeg skrevet om før, og det er viktig

Her er rapporter fra tidligere selskaper: 

Januar 2017
Oktober 2016
Påske 2016
Januar 2016
Oktober 2015
Januar 2015
Oktober 2014
Januar 2014
Januar 2013
Oktober 2012
Januar 2012
April 2011
Januar 2011 
November 2010
Januar 2010
Januar 2009

Finn stilen: Teselskap 1

Finn stilen: Teselskap 2Og her er noen bursdagshageselskaper:

2018 (kun et bilde pga bloggpause!)
2017
2016 (innendørs hageselskap pga plutselig styrtregn!)
2015
2014
2013
2012
2011
2010
20099 kommentarer:

Ingunn sa...

Så koselig det ser ut! Heldige venner du har :-) Den suksesskaka, hvilken oppskrift bruker du? En du vil dele? :-)

Anonym sa...

Så enig i at man må skape anledninger selv! Jeg liker å ha folk over på besøk, bryr meg ikke så hardt om at det må være veldig ryddig, eller at man ikke har enormt mange ting å by på. Selskap blir jo noe annet, da har man ofte bakt litt. Men å be noen på en kaffe eller te, vanlig kveldsmat eller det man har liker jeg veldig godt. Ofte er det ikke maten, men selskapet man er ute etter. Og ofte er gjestene så enig i at man ikke trenger å styre fælt for at det skal være hyggelig å treffes!

Anonym sa...

Veldig hyggelig, stilig servise fra USSR :-) Inspirerende. Jeg tror jeg skal invitere hjem noen en helg i februar :-) Takk for evig inspirasjon!

Glamourbibliotekaren sa...

Ingunn: Veldig hyggelig! Jeg er jo heldig jeg også, som får besøk av hyggelige mennesker :) Oppskrifta var den første og beste jeg fant på nettet tror jeg, med ordentlig vaniljestang vel å merke. Tine kanskje? husker ikke :D

Anonym: Absolutt selskapet som er viktig!

Anonym: Bare hyggelig! :)

Ida sa...

Ser helt nydelig ut, jeg er en tenovise men har fått mange gode tips herfra. Har til og med fått innbydelse til teselskap, gleder meg veldig :-)

Susanne sa...

Så koselig. Å be inn til te er noe av det fineste jeg veit, og jeg gjør det gjerne når mulighet. Å drikke te sammen kan gjøres så enkelt og komplisert man bare ønsker :)

ha en fin kveld.

Glamourbibliotekaren sa...

Ida: Så hyggelig! Er det noen som leser denne bloggen som har invitert deg? :) Det blir sikkert koselig!

Susanne: Absolutt, så enkelt eller komplisert man bare ønsker :) Fin kveld til deg også!

Susanne sa...

Takk. Jeg pleier å invitere til påsketeselskap og da dra frem mine gule Sisselkopper og mormors fat. :) Det er så fint.

Glamourbibliotekaren sa...

Gleder meg allerede til å teste årets påsketeer! Noe sier meg det blir i god tid før påske, den er jo ikke før laaangt uti april.

Populære innlegg