onsdag, august 30, 2006

Bøker for den som vil forbli glamorøs

Det finnes nok av bøker om fashion & beauty. Jeg har kjøpt noen på loppis; noen tynne blekker fra 80-tallet som delvis ble utgitt av KK tror jeg - med makeup-tips, knallrød lipliner, korallrød rouge langs kinnbena, og sterk blå kajal om du hadde blå øyne. Videre; asymmetriske halvlange og glatte frisyrer med pigg, puddelpermanenter, og sololje med faktor to. En gang var jeg med i en bokklubb som muligens het "Dagens kvinne". Der fikk man bøker om hvilke farger man skulle kle seg i hvis man var vår, sommer, høst eller vinter. Det er liksom litt ut nå, føler jeg... Nå er det bøkene til de store makeupartistene som selger best. Kevin Aucoins bøker er meget populære, det samme med Bobbi Brown sine, og boka til Francois Nars er lekker. Veldig arty og ikke alltid så veldig brukervennlig kanskje. Men imponerende.
Her er noen andre alternativer som kanskje kan være litt mer nyttige til daglig:

"How to walk in high heels - the girl's guide to everything". Lovende tittel! Eller denne:


"A girl's guide to glamour". En leser sier "It's all about making yourself feel (and look) confident, stylish and totally ravishing!" - noe som også er denne bloggens hovedmål.

For den som er lat men allikevel ikke vil let herself go:



The Lazy Girl's Guide To Beauty. Slett ikke dumt. Og for den som derimot har dårlig tid, finnes denne:



"The Busy Girl's Guide To Looking Great: Time-Saving Ideas For Fitting Exercise, Diet, Fashion And Beauty Into Every Day."

Her er noe for den med liten veske, men store krav:



"The Handbag Beauty Bible - Your Ultimate Guide To The Best Beauty Products". (Den burde forøvrig funke bra både til den lazy og den busy kvinnen, så slipper de å teste ut alt mulig for å finne det beste)

Den følgende boka har jeg - og den er helt ok:

"InStyle - Getting Gorgeous", utgitt av InStyle magazine, som av og til er bra og interessant - og andre ganger er usedvanlig overfladisk. Men boka er som sagt helt ok med mange gode tips.



Men DENNE boka har navnet mitt på seg... "Things A Woman Should Know About Style". Jeg tror jeg må legge inn en bestilling på den.



3 kommentarer:

Anonym sa...

Vilka härliga, glamourösa böcker! Det är inspirerande bara att läsa namnen. Själv visar jag tydligen en annan sida av mig själv... Jag äger en bok som heter "Actionhjältinnans handbok", en som heter "The lazy girls' guide to getting ahead" (skönlitterär), och fick nyss en bok som heter "Kaxiga tjejers väg att få allt de vill ha". Men jo, man kan vara både stark och glamourös. En amazon!

Anonym sa...

Jo, förresten! Redan för tjugo år sedan köpte jag Vogue's stora guide till skönhet. Den var min beauty-bibel, tillsammans med Victoria Principals bok om träning... ROFLMAO! Nu blir jag litet nostalgisk...

Glamourbibliotekaren sa...

Actionhjältinnans handbok må jeg nevne i en egen post ved en anledning, tror jeg. Den er genial! Takk for tipset!

Populære innlegg