torsdag, desember 01, 2016

Glamourbibliotekarens adventskalender: Luke 1


Velkommen til Glamourbibliotekarens adventskalender! Gammel og god, dette er tiende året! Det er hyggelig at så mange ville ha reprise i år også! Første luke åpnes i dag, og der finner vi - som i fjor og året før og året før der igjen - Radio Glamourbibliotekars julesending. Over 550 følgere kan ikke ta feil! Jeg har redigert den litt, lagt til nye, og nå er det nærmere atten timer med juleperler nøye utvalgt for dere, variert i genre og stil, men med en grunnstemning som jeg tror dere vil like. Kjør den gjerne i shuffle, det er ingen spesiell rekkefølge. (Dog vet jeg at flere av dere liker å åpne desember med stemmen til Perry Como som ligger øverst)

Jeg er glad for å kunne dele mine julefavoritter, som jeg har brukt mye tid på å finne gjennom årenes løp. Loppemarkeder, LPer, gamle 78-plater, det er så mye der ute som man virkelig aldri hører på radio eller andre steder hvor julemusikk pushes intenst nå utover i desember. 

Spillelista er å finne her i Spotify - men som vanlig oppfordrer jeg dere til å fortsette å kjøpe fysiske plater. Spotify er fin som inspirasjon, men ingenting er bedre enn følelsen å eie en plate man kan holde i hånda, med cover, som man kan sette på når og hvor man vil - uavhengig av nett-tilgang. For ikke å snakke om det å gi bort eller få plater i presang - hvordan har man tenkt å løse det uten et fysisk medium? Gi bort en spilleliste til jul? Støtt opp om deres lokale plateforhandler, eller kjøp på nett om utvalget der dere bor er minimalt. (Big Dipper i Oslo er bra på vinyl!)  

Og når det er sagt: Har du ikke Spotify-abonnement, er denne spillelista ene og alene verdt å opprette et for!


Kos dere med juleperlene! Og hurra for desember!


11 kommentarer:

Janne sa...

Hurra! En kjempe fin tradisjon. Åpnes herved i Spotify.

Josefine sa...

Ingen adventstid uten! God første desember, i dag var det snø da jeg sto opp. Desembermagi! :) :)

Anonym sa...

Takk for at denne koselige tradisjonen med adventskalender fortsetter. Gleder meg til å hente frem igjen julespilleliste og gamle jule-cd-er. På tide nå! Hilsen Glamourlektoren

teabooks sa...

Tyvlyttet litt på spillelista her tidligere i uka, men ingenting er som å høre Perry Como 1. desember! Gleder meg til å følge med videre i adventskalenderen :)

Dahlia sa...

Første adventstid jeg tilbringer i Spotify. Vilt begeistret for spillelista di! Sånn en fin miks av alt mulig.

glow sa...

hurra for adventskalenderen!!! Jeg er storfan! og selvfølgelig følger av spillelisten. På grunn av nettopp denne spillelisten hørte jeg for første gang Bachs juleoratorium i fjor og falt pladask inn i en musikalsk forelskelse. Så i år skal både jeg, min mor og min søster på konserten i Frogner Kirke. Vi kan knapt vente.

Tusen takk for all juleglede og inspirasjon. Ønsker deg og baby og mann en god førjulstid!

Stine Arkeologine sa...

Joho! Julekalender, snø og en by som ser ut som et julekort - for en fin 1. desember!

Kjersti sa...

Hurra! Lista er nå satt i gang på sonos-høyttalere (første jula med slikt høyteknologisk utstyr!). Takk :)

Miss Golightly sa...

Da er vi i gang! Ha en fin førjulstid.

Anonym sa...

Etter å ha sett første episode av Snøfall og gledet meg over fin julekrybbe jeg kjøpte i går (jeg begynner alltid å pynte 1. desember), satte jeg på spillelisten din! Den første sangen ble Have yourself a Merry little Christmas med Judy Garland. ( Jeg liker også Matildas versjon av denne.) Lista er kjempefin og jeg kommer til å spille den mye. Tusen takk! God Advendstid!

Elisabeth sa...

Åh, tusen takk for fin spilleliste! I dag har jeg hørt på den mens jeg har pusla på kjøkkenet, og resultatet har blitt sju forskjellige sorter spiselige julegaver (ingen kaker eller lignende). Jeg elsker den, og den er så utrolig mye mer behagelig å lytte til (med Spotify-abonnement og ekstern høyttaler) enn alt jeg ellers måtte finne på radio...

Populære innlegg