tirsdag, februar 06, 2007

Glamourspørsmål fra leser: Bøker om mote


Hei glamourøse bibliotekar!

Takk for en morsom og opplysende blogg som jeg sjekker (nesten) hver dag. Jeg synes motebransjen og klesmote som fenomen er fascinerende og lurer på om du som glamourfashionista og bibliotekar har noen bøker å anbefale om emnet. Gjerne både fakta og fiksjon. Ser også at du er interessert i innredning og design (fin julegave du fikk i år) - kjenner du til gode designblogger etc.?
mvhHanne

Hei!
Aller først må jeg si at jeg absolutt ikke er noen fashionista i ordets rette forstand... Jeg synes mote og trender er morsomt og interessant (derav denne bloggen), men til syvende og sist bruker jeg alltid pengene mine på reising og kultur (for som lavtlønnet bibliotekar må man jo prioritere...). MEN det finnes mange mange mange fine bøker om mote! Jeg så noen lekre på Barnes&Noble i forfjor, men la dessverre ikke merke til titler og forfattere. Jeg liker motehistoriebøker best tror jeg, eller slike som viser den klassiske stilen gjennom tidene. "Oscar Style" for eksempel, med de fineste, styggeste og mest kontroversielle kjolene gjennom 75 år med Oscar. Jeg har flere bøker om Audrey Hepburn, både biografier med få bilder i, og f.eks. en samling av fotografiene til Bob Willoughby (den utstillingen så jeg i Nice for tre år siden; vidunderlig!), og de er alle sammen veldig inspirerende. Ellers har jeg noen bøker om parfymer, noen om makeup (Kevyn Aucoin og Bobbi Brown), og noen litt mer generelle som f.eks. InStyles bok "Getting Gorgeous", The Beauty Bible osv. Men ellers er glamourbiblioteket mitt litt smalt - hvis du ser bort fra noen årganger Vogue da. Gjør noen søk på Amazon.com - de har ekstremt mange motebøker; både historiske og mer tekniske om tegning og søm, bransjebøker osv. Det er kanskje litt vanskelig å vite hvilke som er gode, så sjekk ut bibliotekene rundt omkring også. Jeg vet at biblioteket på Norsk Filminstitutt i Dronningens gate 16 i Oslo har en del bøker om mote knyttet til film - absolutt verdt en titt! Ellers har Tanum noe. Og sikkert Norli.

Når det gjelder design, er det ikke så mange blogger jeg leser fast - jeg er mest fan av interiørbladet Living Etc. - men denne har en del gode tips. (Den er avsluttet nå, men jeg tror hun har delvis gått over til å skrive i denne bloggen.)

Lykke til i jakten på bøker!

mvh
Glamourbibliotekaren.

1 kommentar:

Anonym sa...

Takk for tipsene, har søkt på amazon og det er enormt mye, vanskelig å vite hva som er bra.
Jeg liker nok, som deg, motehistorien best og skal undersøke videre. Internett er vel og bra men det er noe eget med det som er innbundet.

hilsen
Hanne

Populære innlegg