fredag, desember 19, 2008

Glamourbibliotekarens adventskalender: Luke 19


Å pakke inn presanger kan jo være en hyggelig ting å gjøre i dag. Bruk papir som kan resirkuleres - det kan nemlig ikke vanlig glossy julepapir. Man kan jo være kreativ på mange måter når det gjelder innpakking og også kort og konvolutter man sender i posten. En kamerat av meg får sin gave pent pakket inn i notepapir. Selve konvolutten jeg sender den i, prydes av et relativt konservativt portrett av Maggie Thatcher, printet ut fra nettet. Min svigerinne fikk tilsvarende konvolutt med en smilende Glenn Medeiros på. Fetterne mine får gaver pakket inn i Elvis-papir. Man kan rive ut blad fra magasiner og pakke inn presang i, f.eks. om det er fine bilder. Eller printe ut store bilder fra nettet og pakke inn presangene i dem. Eller pakke inn i hvitt papir og lime bilder på. Eller pakke inn i gråpapir og teipe på en liten grankvist eller kristtorn. Mulighetene er mange, og vanlig papir kan jo resirkuleres.

8 kommentarer:

Anonym sa...

Hahaha, Margaret Thatcher og Glenn Medeiros! Takk for glimrende idé. Ha en deilig adventsfredag.

Unknown sa...

Morro og se at noen tenker miljø midt oppe i julestria :)

Vanlig julepapir er jo dårligste sort papir og kan ikke gjenvinnes...

Anonym sa...

Hm, er vi plutselig enda en Randi her nå. Da får jeg begynne å skrive Randi.E jeg da:)

Anonym sa...

Ein utanlandsk avis er også morsom, gjerne ein som er trykt på farga papir.

Lille søster sa...

Å, notepapir må jo være nydelig å få en pakke innpakket i!

Ragnhild sa...

Haha - Glenn Medeiros! Eg trur eg må leita litt i gamle magasin her ...

Fleire innpakningstips: På Panduro sel dei einsfarga, reskirkulert innpakningspapir (både i grått, raudt, grønt, gull ...) som er tjukt og sterkt. Rullen inneheld så mykje papir at det held i alle fall i to juler (og til elles i året). Fordelen med sterkt papir er at ein slepp lag på lag med papir for å hindra at det ikkje går hol på det (særleg aktuelt dersom ein må transportera julegåvene i sekkar og koffertar - det går aldri hol på Panduro-papiret!)

Dei sel òg store hyssingrullar med flat hyssing som er fint til å ha rundt. (Dei varer kjempelenge) Eg brukar å pynta med klistremerke i form av stjerner og hjarte.

Til-frå-lappar får eg i dungevis i posten frå ymse veledige organisasjonar, og eg tykkjer det er fint å reklamera for dei på julegåvene:-)

Det fine med det einsfarga papiret og hyssingen er at det går fint å bruka det til bursdagsinnpakning året rundt!

Glamourbibliotekaren sa...

Takk for gode tips!

Anonym sa...

Kanskje ikke så mange som leser her inne lenger, men: Jeg slår et slag for god, gammeldags potettrykk! Jeg bruker gråpapir, og skjærer ut hjerter fra en potet - et lite hjerte og et større. Så bruker jeg rød hobbymaling på tefat med skumgummi oppi (bruk en du allerede har i huset, du kan alltids kjøre den i oppvaskmaskina etterpå hvis malinga er "snill"). Og så blir hele stuegulvet fullt av lange remser som jeg trykker og trykker og trykker på. Genialt å lage, både for voksne og barn!

Populære innlegg