fredag, desember 19, 2008

Glamorøs fredag

God morgen!
Fem timers søvn er på grensa altså, men what can you do. Forrykende konsert i går aften, litt vel mye å gjøre på jobb før helga, ergo tidlig start - men samtidig; å ta heisen opp til taket om morgenen og stå der og stirre på månen og stjernene mens man hører Julie London croone "I want you for Christmas", er ganske fint. (Jeg må atter anbefale en tur innom iTunes altså, der finner man fine og ukjente julelåter i jazzballadetakt med Julie, Kay Starr, Jo Stafford, McGuire sisters, Peggy Lee... check it out!)

Mange av dere tar nok ferie fra og med i ettermiddag, mange av oss gjør ikke - noen må jo jobbe slik at andre kan få fri...! (et stikk av dårlig samvittighet er herved servert alle mine lesere)

Men å jobbe på disse tider er egentlig bare koselig. Det minner meg om i gamle dager da jeg jobbet i musikkbutikk i julestria og pakket inn hundre Celine Dion-plater hver dag og puttet litt ekstra sympati oppi til de stakkarene som skulle motta disse...

Glamoureffekter i dag: Nyvasket hår; foreløbig good hair day men det kan endre seg i løpet av få minutter (når det tørker). Givenchy-øredobber. Fresh Sugar parfyme. Og et hode fullt av musikk.
Ha en fin dag alle sammen!
P.S. noen som vet hvor man kan få tak i ca ensfargede filleryer?

29 kommentarer:

Anonym sa...

Frøkna her har og hatt 5 timers søvn, da vi feiret at vi var ferdige intensivsykepleiere i går kveld med gløgg, småmat og sprudlende drikke. Fortsatt litt uglamorøs her med pc på fanget i sengen, men planen er å stå opp, ta på den røde kjolen med hvite prikker som jeg fant på loftet etter farmor (er erklært min nye desember-jule-kjole, lukter fortsatt litt loft og farmors parfyme selv etter vask, må sikkert "gå den inn"). Deretter skal jeg nyte siste fridag før julaften. I kveld starter nattvaktshelg. God helg til dere alle.

Anonym sa...

Lite søvn her også, men svart strikkekjole/tykke grå strømper, rødkgrå dingeldangel i ørene, vakker makeup om jeg må få si det selv (div.prøver fra Chanel måtte testes ut), og Chanel no.5 Eau premiere (nam!!) på halsen. Juleferien begynner om kun få timer. Ytterst glamorøst :-)
Ha en flott fredag, alle!

Anonym sa...

Ikke julefri enda, men litt mindre intense dager på mandag og tirsdag håper jeg. Og så er det fri helt til 5. januar! :)
Den siste uka har vært litt stri, men i dag er jeg tilbake i gammel form. Rød selvsydd linkjole, sorte strømper og høye støvletter + hvit lang cardigan er passelig juleglamorøst. Gylden øyesminke og julerøde lepper kroner verket.

Plan for helgen: hente julekalkun i butikken i dag + se på lampe og espressomaskin. I morgen blir det fullt julegavekjør og besøk fra tante og onkel, og på søndag blir det juleselskap med storfamilien. Det er nesten så man gleder seg til å gå på jobb på mandag. ;) (nei, egentlig ikke!)

MillaCamilla: Gratulerer som intensivsykepleier!

Anonym sa...

Hadde bakekveld i går, og gleder meg til å overraske min kjære gamle mormor med julegave i form av hjemmebakt fruktkake og annet snadder. Jeg starter helgen med nyfarget hår, nystelte øyenbryn og negler. Er iført sort tynn dressbukse i ull med diskret velsittende ullgenser i sort og hvitt m. litt sølv i det hvite kjøpt på førjulstur til København for to år siden. Perler i ørene og Armani Diamonds på halsen. Diskret makeup: ID mineral foundation pudder,favoritt rougen fra Chanel, mascara på vippene og varmrød Chanel på munnen.
I morgen skal min kjære og jeg rydde,vaske, handle og lage mat og forberede storinnrykk av gjester på søndag.Da skal vi feire hans bursdag!
Senere idag skal jeg i et viktig møte som jeg gleder meg til. Deretter starter juleferien her i huset!God helg :)

Anonym sa...

Kjære Glamourbibliotekaren.
Et tips: De har ensfargede filleryer i forskjellige varianter hos IKEA:http://www.ikea.com/no/no/catalog/products/40100535

Jenny B sa...

Sista arbetsdagen innan min julledighet! Det kommer att bli en massa läsning, bio, teater, musik och att träffa vänner i en halv månad. Underbart! Ikväll skall jag först träna Body Balance, och sedan skall jag därifrån till operan: det nyskrivna verket Batseba som spelas här i Stockholm. Skall bli spännande.

Jag önskar alla en fin fredag, helg och juletid!

Anonym sa...

Dagens duft er Miss Dior Cherie, noko tolvåringen hadde fått fingrane i, og som mor må låne. Det er bra det går litt den vegen og. Brun topp under kremkvit, innsvingt skjorte over jeans er antrekket, med eit raudt, paisleymønstra skjerf over skuldrane.

Helga skal brukast til å kome igjennom ei todo-liste som vonaleg er litt enklare å handtere når barna er sendt til Nord-Vestlandet til besteforeldra. Eg får til og med pynte pepparkakehuset sjølv, så kanskje vi får eit stilig pepparkakehus i år?

På bakelista står plettar, lyse luftige småkaker med tre korintar på, og kokosmakronar, dei einaste julekakene mi mjølke- og nøtteallergiske venninne kan spise. Så ho får ein boks med dei i julegåve. (Og plettane er til mannen hennar.:D) God helg og god jul til alle!

Anonym sa...

Har ikke hatt mange timene søvn jeg heller, men glamoren er da på topp allikevell:) Pyntet meg litt ekstra siden det er siste dag før ferien.
Har på meg bringebærfarget cardigan, blondetrøye, vintage skjørt og killer heels. Bak ørene har jeg Lovely by SJP.

I ettermiddag kommer min søster flyvende fra østlandet og i kveld skal vi se Max Manus på kino. Dette blir nok en bra kveld:) God helg, og god ferie til alle.

Anonym sa...

Fredagsstund har smil om munn og Chanel bak øret :-) Kanskje en konsert i kveld, imorgen treffe venninne for gaveutveksling og sushi. Søndag julekonsert. Helgen skal ellers brukes til å lage jul i heimen og trille marsipankuler.

God helg til alle!

Anonym sa...

Jeg glemte jo filleryene! Har du sjekket på Ikea? De har i alle fall hatt det før, men det er kanskje lenge siden?

Anonym sa...

Det går i rødt; rød kashmirgenser og svart bukse, og innesko er svart lave ballerinasko, md røde hjerter på - ja det er juleskoene. Gylden øyensminke og rød lebestift. Viktor og Rolfs Flowerbomb bodylotion er på, og masse duft gjør at jeg føler meg veldig glamourøs, mmm deilig.

Idag er det julelunsj på kontoret, men jeg skal jobbe litt også neste uke. Vi deler ut julegaver idag og jeg var tungt lastet med vin på vei inn dørene idag. Hadde ikke trodd det men jeg tror jeg er i mål sånn noenlunde på jobben til jul og kan starte januar uten stress.

Helgen blir travel; jeg håper håndverkerne kommer seg ut av huset og vi kan få det vasket. Så er det stort familieselskap hos oss imorgen kveld med alle grener av familien; gleder meg til det og jeg håper jeg kan få mannen med på å kjøpe inn juletre til det. Men han vil ikke stresse som han sier.
Så er det bursdagsselskap på søndag og julekonsert med Slettahjell og Co på kvelden. Og så håper jeg å få bakt litt julebrød, og jogget litt i den fine luften denne helgen.
God helg!

fru winther sa...

Her er det klart for langvakt i bokselgerland! Nisselua skal på, men jeg glamouriserer opp med dyprødt kashmirskjerf og Shalimar bak ørene.Ellers er antrekket først og fremst comfy- mer enn romslig tynn, grå ullcardigan, knelangt skjørt og tights. Fri i morgen, og så er det siste innspurt før jul; baking av kransekakestenger, pepperkakehjerter og peppermyntetrøfler. :-D God helg til alle!

Anonym sa...

Tre dager "inne" i influensaen her, men tror og håper det blir bedre i helgen. I morgen er det nemlig tradisjonell førjulsgløss hos venninne (hun har arrangert for venner siste helg før jul i iallefall 15 år! ), og på søndag julegaveinnkjøp og Max Manus - hvis feberen er borte da! Ingen glamour i dag derfor, ikke engang parfyme eller øyensminke, bare en tjukk og god ullgenser og filttøfler, pluss snart slappe av i sofaen med en varm katt i fanget :)

Anonym sa...

Glambib: Du kan bestille ryer i ønsket farge fra henne her: http://www.finn.no/finn/bap/object?finnkode=15378812&sid=xz5cabvijvb114796&WT.svl=Link

Jeg har nette, gode innesko fra Maloix (LilleVinkel)på jobb og føler at det er både glamorøst og voksent! Sjokoladebrunt chenilleskjørt med liten tittekant, petrolfarget bluse og matchende pulsvarmere med litt brunt og gull strikket av en venninne. Gullheng i ørene, ser kanskje mest ut som stiliserte eiffeltårn, arvet fra mamma. Mûre et musc extréme i nakken -den lukter akkurat litt for kraftig til at jeg kan ha den bak ørene.

I kveld skal vi lage marsipan, klippe snøkrystaller og bake pumpernickelbrød, i morgen er det barnefri, juleinnspurt og vennetreff på kvelden, og på søndag har jeg gitt etter for press og skal se Putti Plutti Pott med seksåringen. (Dog gjenstår å se om stilton og portvin lørdag kveld og Putti... i Spektrum kl 12 dagen etter er den ideelle kombinasjon.)
God førjulshelg til dere alle!

Anonym sa...

Juristen har løpt to timer i piggsko, og vært veldig forsiktig med ivrige hundelabber. Siste innspurt før jul både på jobb og med julegaveinnkjøp, men det er bare kos! Antrekket er grå kjole med litt sølv, grå kashmir-cardi, Chanelstøvletter (helt klart uten pigger!), Serge Lutens, røde lepper og Chanel rouge noir på neglene, som alltid. Juleferien venter, Prätorius klinger i ipoden, juleteen er glovarm og julestemningen har senket seg.. God helg, alle glamorøse!

Mari sa...

Julekofferten ligger åpen på gulvet, formiddagen skal brukes til å fylle den med store og små klær. Juleperler på høyttaleren og kaffekoppen innen rekkevidde, så er vi klare til å reise på ferie når mannen kommer hjem fra siste arbeidsdag. Jeg gleder meg til herlig og glamorøs jul, den aller første med min egen familie.

Anonym sa...

Forkjøla fredag i grå Oslo, men frisørtime venter og da blir det glamourøs fredag likevel. Rouge Noir på negler og en dæsj Arpege, og jammen har jeg ikke funnet min favorittleppestift igjen: Dior Violet Tattoo, den var ikke gått ut av produksjon likevel. Ellers blir det julegaveshopping og vennebesøk resten av helgen. God helg til alle!

Anonym sa...

En litt sliten glamorøs fredag her. Sitter på jobb med et skjerf tullet rundt hodet, for å holde det ene øret varmt. Tror jaggu jeg har ørebetennelse, gjør i alle fall noe så inni hampen vondt!

Ellers er det hvit bluse med en grå ulljakke utenpå, og jeans da. Hermes Kelly Caleche midt på ryggen (har funnet ut at det er det beste stedet å parfymere meg, når jeg lett kan få hodepine av parfyme) :D

I dag kommer slekt og venner hjem til jul, så de skal treffes i løpet av helga, ellers håper jeg at det grusomme triste varme været og regnet vi har hatt de siste dagene blir borte. Snufs, snøen er snart borte :(

Ønsker alle er flott helg og en deilig Jul!

Smilla sa...

Riktig glamourøs fredag!

Denne dagen kommer virkelig til å bli en mellomting av glamour og glitter. Ikledd sort på jobb, men skal senere til frisøren og få laget litt blondere lokker (er vel ingenting som er mer glamourøst enn noen timer i frisørstolen?)...

Kvelden skal tilbringes på Teatercafeen (bordet er visstnok resevert siden april) sammen med venner. Ryktene skal ha det til at det er litt av et fesjå. Noen som har forslag til antrekk? (jeg vurderer den lille sorte)

Ha en strålende fredag alle sammen!

Smilla sa...

Og filleryene: www.jotex.no (under soverom) finner du flere. :)

Anonym sa...

Her er det gla' mor istedenfor glamour. Helgen er igang etter fire timers intenst juleverksted med 22 unger + lærer + meg. Nå sitter jeg helt stille og nyter lyden av ingenting...
Har på meg svart skjørt, røde strømper og ditto genser,avslitt rød lebestift og Lukter en blanding av pepperkake og Mirto di Panarea.
Filleryer kan bestilles etter egne mål og fargeønsker hos Gamle Oslo Tre og Tekstil. Ellers, bredden er vel standard i henhold til veve, men lengde bestememr kunden. Mine er tantevevd etter egne fargeforskrifter, men hun har sluttet med ryeveving.

glamourlegen sa...

Grattis MillaCamilla! Godt gjort! Var selv ute og festet jula inn med sykepleierne mine i går kveld, og det var fryktelig koselig og veldig gøy. Nå er formen noe skral, og det skyldes ikke for mange vodka russians, men en lei bronkitt som er for oppadgående.

Glamouren er ikke-eksisterende på nuværende tidspunkt, men planen er å forsøke å karre seg inn til byen for middagsdate hjemme hos den nye flammen (som er super-fantastisk-kjempe-vidunderlig bra).

Antrekket blir vel nye mørkeblå jeans, Filippa-cardigan (jeg har tre like i svart, grått og brunt, for de holder i evigheters evighet og har vist seg å være geniale investeringer), og en fin, myk t-skjorte under.

God helg alle sammen!

Anonym sa...

Dagens mest glamorøse innslag er at det er årets siste arbeidsdag, ser veldig frem til drøye to ukers ferie etter en kjip jobbhøst.

Så langt har dagens antrekk tweedbukser og ullgenser, Shalimar i nakken og mørk neglelakk (anbefaler Maybellines holde lenge-neglelakk, den gjør nettopp det - holder lenge altså). Har siden jeg kom hjem rukket å pynte litt til jul i heimen, akkompagnert av Glambibs julemusikkanbefalinger og duften av kongerøkelse. Nå nyter jeg et glass cava mens jeg kler meg om til kveldens juleselskap hos venner. Føler at dette er en virkelig glamorøs fredag!

I morgen skal jeg tradisjonen tro på Nøtteknekkeren med min seks år gamle niese (jeg debuterer samtidig i Operaen, det gjør at jeg gleder meg litt ekstra). På kvelden skal vi bake julekaker, og få besøk av en venninne for utveksling av julegaver.

Søndag skal samboeren og jeg kjøpe juletre før vi på kvelden får besøk av gode venner for pynting av juletre mens vi hører på musikk og drikker vin chaud. Nok en tradisjon jeg ser frem til.

Ønsker alle en strålende helg og en riktig god jul!

Anonym sa...

jeg hadde bruk for ensfargede filleryer for noen år siden. Jeg fant ikke slike jeg ville ha, men kjøpte noen billige stripete på Ikea, og farget dem i maskinen i en klar blåfarge.

Hon med klackarna sa...

Jo, några måste ju jobba också! Jag "drar mitt strå till stacken" och gör min sista arbetsdag på måndag, sen får även jag lite välbehövlig ledighet. ,o)

Hoppas att du får en trevlig 4:e advent helg!

Anonym sa...

Jag fortsätter representera dina manliga läsare..

Glamouröst värre idag då det inte bara var årets sista arbetsdag utan även sista dagen på mitt nuvarande jobb. Blev avtackad med tal av chefen och presenter: En korg med delikatesser och en flaska Highland Park!

Iklädd ljusblå skjorta, stickad röd slips och svarta byxor.

Nu tre veckor ledigt!! ;-D

Anonym sa...

Takk for en super blogg :) Jeg er ikke spesielt glamorøs for tiden da dagene går med til pendling mellom hjem og Radiumhospitalet, men ønsket å tipse deg om filleryer. Butikken "Quo vadis" i Markveien 57 har supre og vakre filleryer i alle mulige farger (noe blandingsfarger, men det går stort sett i en farge). Butikken er for øvrig et vekst og produksjonssenter for innvandrerkvinner i Norge. Det anbefales på det sterkeste å ta en titt innom. De har også vakre og gode pulsvanter i alle mulige farger :)

Glamourbibliotekaren sa...

Takk for alle rapporter og alle fillerye-tips!! :) (og spesielt takk til anonym rett over her - den i Markveien høres fin ut!)

Unknown sa...

Hyggelig informasjon! om Permanent sminke Av Lepper Oslo Jeg setter stor pris på artikkelen din. Dette er en flott nettside. Jeg vil sørge for at jeg stopper tilbake igjen!

Populære innlegg