torsdag, mai 31, 2007

Peoner


Glamourbibliotekaren nyter sin friuke med slaraffenliv, og et viktig innkjøp ble gjort i går: tre rosa peoner. Nice!

Designtorget


Den svenske butikken Designtorget har nå åpnet i House of Oslo i Vika. Designtorget har alltid vært et (temmelig crowded) sted for å finne morsomme gaver og uventede greier, bøker, smykker, ting man ikke visste at man behøvde i hus og hjem. F.eks. en bøyd smal matboks for en banan. Eller en dørmatte som sier "Mobilen, Nycklarna, Plånboken" - for å minne deg om hva du evt. har glemt før du går ut. Eller en coffeetable-book med bilder av stygge svenske prospektkort. Dette kan du altså få se i Vika nå.

Jeg bare lurer på; er det snart noe poeng i å reise til Göteborg på helgetur lenger? De siste årene har vi jo fått Makeup Store, Face Stockholm, Zara, Granit, Hemtex, Laura Mercier, Åhléns og Muji - og nå altså Designtorget. Kommer Lush til Norge snart, spørs det om Sverigereisene blir så hyppige. For ikke å snakke om hvis Kobbs te skulle dukke opp i butikkene her!

onsdag, mai 30, 2007

Dagens glamourtips: Rydd i veska!


Min rekord på antall leppestifter i en og samme veske er 16. Jeg hadde tatt med én ny hver dag ettersom jeg ikke fant den gamle (den lå jo allerede i veska), og veska var ikke ryddet på flere uker. Men nå har jeg skjerpet meg betraktelig. Uansett, alle trenger vel en opprydning i veska i blant. Her er Glamourbibliotekarens tips til hva en veske kan inneholde:

*En liten sminkepung med essensielle produkter
*Velduftende håndkrem i en liten tube
*En liten notisbok og en fin penn
*Almanakk
*Lommebok
*Kredittkortholder
*En miniflaske med parfyme (evt. en liten tester)
*Et lite futteral/etui for visittkort, viktige kvitteringer, notiser

Noen av disse tingene kan med fordel legges i en liten tøyveske som enkelt kan flyttes fra håndveske til håndveske.

Og i tillegg kommer jo ting som mobiltelefon, nøkler og andre forefallende ting man må ha med akkurat den dagen.

tirsdag, mai 29, 2007

Coco og Igor


Altså, lite ante jeg om at to av mine største helter hadde et forhold: Coco Chanel og Igor Stravinsky. Helt bekreftet er det vel ikke, men det skal i allefall lages film om det. Og da blir det plutselig sant, eller hur.. Audrey Tautou skal spille Coco, og Mads Mikkelsen Igor. Jeg forstår ikke hvordan jeg har gått glipp av denne "nyheten". Hva blir det neste jeg har misset? Det hete forholdet mellom Audrey Hepburn og Johann Sebastian Bach? Eller Ingrid Bergmans heftige romanse med Barry Gibb? Jeg gleder meg til flere slike filmatiseringer!

Facebook


Tja, nå har jeg opprettet en gruppe ved navn Glamourbibliotekaren på facebook... Velkommen alle som vil. Foreløbig skjer det ingenting der, og jeg vet ikke hva jeg skal bruke den til heller (jeg er ikke spesielt aktiv på facebook, må jeg innrømme...), men den er nå der i allefall!

mandag, mai 28, 2007

Kylie


Jeg har ikke vært i butikker og sett klærne ennå; jeg er ikke helt H&M-fan for tiden, men jeg synes kampanjebildene og reklamene er flotte. Fargene og stilen er ganske klassisk glamorøs. Og Kylie...

Comptoir Sud Pacifique Vanille Abricot


Comptoir Sud Pacifique har spesialisert seg på tropiske dufter, gjerne i vanilje/kokos-retning. Amor de Cacao er blant deres mest populære, altså en sjokoladeduft. Men den er jeg ikke så begeistret for - det er tvertimot Vanille Abricot som er min favoritt. En akkurat passe blanding mellom myk vanilje og frisk aprikos - ikke for fruktig, ikke for søt.

Noter: Jackfruit (diger indisk frukt som minner litt om ananas på smak), aprikos, papaya, vanilje og sugar candy.

Nicole Kidman er fan av parfymelayering og da spesielt med denne parfymen, akkurat som meg, og hun pleier til og med å blande den med min signaturduft Coco Chanel. Jeg tror jeg har prøvd det en gang jeg også.

Soiree lipgloss fra Estee Lauder


Dette er virkelig vårens favoritt for min del: Estee Lauder-lipglossen Soiree, fra Tom Fords kolleksjon som kom for et par-tre uker siden. Den er kaldere enn den ser ut til på bildet, og slett ikke bronseaktig - men en helt perfekt og litt mørk bringebærrød, nøyaktig den fargen man trenger om man vil ha en Austensk "English Rose"-look.


søndag, mai 27, 2007

Hjemme hos Glamourbibliotekaren


En liten hjemme hos-reportasje i anledning pinsen! Det er morsomt å fotografere detaljer og sette dem sammen etterpå.

Clockwise fra venstre: Hvite syriner fra hagen, en del av mine elskede platesamling, fotografier fra Sagene i gamle dager, stemorsblomstene på balkongen, krus fra Library Hotel i New York, stabler med Vogue, Vanity Fair, Living Etc og Gramophone, pianoet med Schumanns Dichterliebe-noter og en liten byste av en illsint Bach med bad hair day på toppen.

lørdag, mai 26, 2007

Nok en Audrey-auksjon



Denne gangen er det den rosa cocktailkjolen som skal auksjoneres bort. Det er den Holly Golightly har på når hun er ute med brasilianeren José som hun tenker å gifte seg med, og kommer hjem til beskjeden om at broren er død - og går bananas; knuser tallerkener, slenger puter rundt seg så dunet fosser ut, bryter fullstendig sammen. (Kanskje er det derfor det mangler et par rhinestones på kjolen? De falt av i basketaket?)

Det vites ikke om dette er Givenchys design - etter sigende skal denne kjolen ha blitt laget i siste sekund. Ellers var det jo Givenchy som laget alle klærne hennes.


Gratulerer med dagen mamma!


En liten hilsen til min mor som fyller år i dag - dette er hennes yndlingsblomst.

Finn stilen: Sommerbryllup III




Vi har kommet fram til bryllupscollage 3 - det stivpyntede bryllupet hvor man ikke sparer på noe. Den vidunderlige kjolen i champagnefarge med svarte perlebroderier er designet av Jenny Packham, og minner litt om Alice Temperley-kjolen som Kate Winslet hadde på en av premierene til Finding Neverland i 2004. Skoene er klassiske YSL-slingbacks, veska er klassisk Fendi, parfymen er også klassisk: Eau de Cartier. Perlene er fra Tiffany's. Og leppestiften er Chanel.

fredag, mai 25, 2007

Beautiful Girls


En av favorittfilmene fra året 1996 går på Tv2Zebra i kveld: Beautiful Girls, med verdens søteste lille Natalie Portman i rollen som nabojenta. Timothy Hutton (en gammel helt) spiller hovedrollen som utflytteren som vender hjem til småbyen for å delta i en reunion, og ellers er Uma Thurman, Matt Dillon, Michael Rapaport, Mira Sorvino og Rosie O'Donnell med. Absolutt verdt å se!

Dagens kjole


Dette er noe for dere London-farere: Kjolen er å få tak i på Miss Selfridge. En av mine yndlingsfarger, lysegrønn... og mønsteret minner veldig om Alice Temperleys mønstrete kjoler. En knock-off?

Glamourspørsmål fra leser: Briller og øredobber

Kjære glamourbibliotekaren!
Du har god smak og kvass penn, og jeg håper du kan hjelpe meg.

Som deg foretrekker jeg et par velplasserte øredobber fremfor store og prangende smykker. Men de siste månedene har jeg gått over fra kontaktlinser til briller. Tilvenningen har gått fort, og nå er det såvidt jeg greier å bruke kontaktlinser lenger - selv på fest. Brilleinnfatningen min er nokså dominerende.
Jeg lurer altså på - briller + øredobber, ok eller fy-fy? Jeg pleier å stole på min egen smak, men i dette tilfellet vakler jeg. Jeg veksler mellom å syns at det er kult (så lenge øredobbene ikke kræsjer med innfatningen, verken i stil eller farge) og å syns at det er much-too-much.
Dessuten: Innfatningen min har en liten gulldetalj på siden, en smal stripe. Er dette til hinder for at jeg kan bruke sølvsmykker? Jeg er ikke glad i gull, og har nesten ikke noe gullfarget tilbehør.

Håpefull takk fra
Strekker.

Hei!
Jeg synes ikke det er noe i veien for å bruke både briller og øredobber samtidig. Det kommer litt an på hva du har på ellers, og hvordan øredobbene ser ut, men det høres jo ikke ut som at du bruker digre smykker rundt halsen for eksempel. Så du kan trygt kjøre på! Du vil vel oppdage om det en dag skulle bli too much, tenker jeg. Når det gjelder gull og sølv, høres det jo ut som at gulldetaljen er såpass liten at det ikke gjør noe om man bruker sølvsmykker/tilbehør. Min angst for å kombinere gull og sølv gjelder egentlig mest et og samme smykke med innslag av begge metaller. Å ha f.eks. sølvøredobber selv om man skulle ha en giftering i gull, er virkelig ingen krise. Men et halssmykke med annenhver detalj i gull og sølv, det skurrer for meg. Konklusjonen blir: Bruk øredobber til brillene dine, og gi beng i om de er i sølv. Det går fint!

mvh
Glamourbibliotekaren.

Noen musikalske innkjøp...

...kan du lese om her.

Casual Glam Friday

Ah, fredag igjen. Lovely. Siste arbeidsdag før en hel uke med fridager for min del! Det inspirerte til en casual look: Viktor&Rolf for H&M t-shirt, svart cardigan, jeans, Nike Sprint Sister, Coco Chanel, og et par bittesmå engleøredobber som nesten kan kalles vintage, haha.. de ble kjøpt på Urban Outfitters i Santa Monica, Los Angeles, i 1995. Svarttrosten jubler utenfor mitt åpne vindu, og jeg drikker glamorøs grønn te fra tesalongen Mariage Frères i Le Marais, Paris. Nå skal det spilles musikk her i glamourhovedkvarteret!

torsdag, mai 24, 2007

Glamourspørsmål fra leser: Smykker og Kaffe

En leser lurer på om noen vet hvor man kan få tak i et lignende smykke som dette:

...og hvor i Oslo man ellers kan få tak i smykker som ikke tilhører typiske kjedekolleksjoner. Jeg tenkte øyeblikkelig på Conzept i Helgesensgate/Steenstrupsgate på Grünerløkka. Og Arts&Crafts, de finnes vel fremdeles?

Siste spørsmål fra denne leseren: Klesmerket Kaffe, hvor får man det i Oslo? Hvis noen kan hjelpe, er det kjempefint!

onsdag, mai 23, 2007

Finn stilen: Sommerbryllup II


Bryllupscollage nr. 2 er av budgetvarianten og består av knallfarger, og denne looken krever nok litt mer sommerbrun hud enn den forrige. Kjolen fra Oasis går i rød- og rosatoner, og derfor kan det være fint med matchende neglelakk fra Nivea og leppestift fra Maybelline. Skoene krever guts og kommer fra Din Sko. Matchende svart veske med gulldetaljer fra Accessorize, og øreringene er også derfra. Gullarmbånd fra Pilgrim. Parfymen er fra Yves Rocher og dufter av solbær, plommer og sandel. (Legg merke til at alt er å få tak i i Norge...)

Jeg tipper dette hører sensommeren til!

Lagersalg Fiori di Oslo


Speaking of innbydelser - jeg har ikke anledning til å gå, men noen andre har kanskje?

Glamourspørsmål fra leser: Medaljong

Hei,
takk for glamorøs side og inspirasjon til å nyte livet. Lurer på du vet hvor man får tak i fine medaljonger? Slike man kan ha bilde inni? De er nydelige. Kanskje du kan lage en "finn stilen" med et slikt smykke?
Hilsen Anne


Hei!
Jeg tror vi får spørre leserne! Noen som har sett medaljonger for å ha bilder i nylig?

mvh
Glamourbibliotekaren

Glamourbibliotekaren tester selvbruningsbodylotion


Som glamourbibliotekar får man av og til tilsendt ting; invitasjoner til events, produkter til utprøving. Ikke alt er like relevant, men det er jo absolutt morsomt å teste litt av hvert. Tidligere i vinter mottok jeg en eske i posten med Niveas "Summer Beauty"-kremer i - dette er altså en slags bodylotion med litt brunende effekt; noe som virkelig slo igjennom i fjor sommer. Og ettersom jeg skulle i bryllup forrige helg med mine bare hvite armer godt synlige, fant jeg ut at jeg like gjerne kunne teste litt. I fjor brukte jeg Doves variant på leggene, og det funket bra. Nå prøvde jeg altså Niveas krem på armene, og ettersom de var bleke til å begynne med, valgte jeg den lyseste. En runde med peeling først, og deretter påførte jeg kremen to dager på rad. Jeg burde nok økt innsatsen litt, men ettersom jeg konsentrerte meg kun om armene, var jeg litt engstelig for at fargen skulle bli veldig annerledes enn f.eks. på halsen eller i ansiktet. To påføringer resulterte i en hudfarge et par nyanser mer gyllen enn den opprinnelige, noe jeg egentlig var godt fornøyd med. Det eneste problemet var at jeg kunne ane at selve hendene var litt blekere. Jeg hadde ikke tatt krem på dem, for man må jo på et eller annet tidspunkt vaske den bort fra håndflatene - og hvordan gjør man det uten å samtidig få vann over hele hånda? Ergo var det bedre å la være å brune hendene. Og dermed ble de bittelitt blekere enn resten av armen. Men det var nok ikke synlig for andre enn meg.

Anyway, jeg endte jo opp med å ha på cardigan hele dagen pga litt kaldt vær. Men det er fint å vite at jeg kan ty til en slik light-variant av selvbruningskrem, da jeg stort sett føler at vanlig selvbruningskrem er risikabelt andre steder enn på leggene.
(obs! for ordens skyld: Dette er ikke ment som reklame for Nivea; det er en generell testing av selvbruningsbodylotion. Jeg er ikke forpliktet til å skrive om noe som helst som jeg ikke vil skrive om.)

tirsdag, mai 22, 2007

Finn stilen: Sommerbryllup



Glamourspørsmålene omkring hva man skal ha på som gjest i bryllup hagler over meg, men jeg tenkte det kunne være bedre å komme med forslag og inspirasjon i form av noen collager. Den første er en slags romantisk bohem-look som holdes i tøylene av et litt stramt tilbehør. Kjolen kunne vært av Alice Temperley, men det er Anna Sui. Utringningen er temmelig dyp, så en liten hvit trøye med blondekant fra H&M kan være fint å ha innom. Sølvsko fra Jimmy Choo matcher den rektangulære sølvvesken fra Devi Kroell. Smykkene spriker litt i stilen - det enkle sølvhjertet fra Tiffany's (som jeg eier selv) er rake motsetningen til den snirklete ringen med rosa stein fra Anaconda. Stilas parfyme Creme Bouquet er en feminin og pudrete blomster/vanilje-duft, og Chanels Blizzard Glossimer er rosa og skimrende. (Obs! Fargene varierer litt - plutselig ser sølvsmykker, sko og veske ut som om de er i gull...)

mandag, mai 21, 2007

Glamorøst vs uglamorøst


Jeg fikk et spørsmål i forbindelse med 17.mai om hvorvidt jeg syntes bunad var glamorøst eller uglamorøst. Og med det spørsmålet friskt i minne, tenkte jeg bare å repetere det jeg antagelig har nevnt før (men det er kanskje lenge siden): Det er ikke min oppgave å vurdere hva som er glamorøst eller uglamorøst. Tvertimot, det er min misjon å spre tanken om at glamour er individuelt; det er opp til hver enkelt å finne sin egen definisjon av glamour. For min del handler det om velvære - er man komfortabel og fornøyd og føler seg fin, da utstråler man noe som hos mange oppfattes som svært glamorøst. Det nytter ikke å iføre seg siste skrik om man ikke har gjort det til noe eget. Enkelte mennesker kan kle seg i hva som helst og se smashing ut. Andre får det aldri til uansett hvor hardt de prøver. Det handler nok litt om selvtillit; noe som også er individuelt selvfølgelig - men gjør man ting man liker, små ting som forgyller hverdagen, blir man lykkeligere. Og en slik tankegang vil sette i gang en kjedereaksjon som resulterer i den utstrålingen som er en stor part av min glamourdefinisjon. Hva som forgyller min hverdag, tror jeg jeg klarer å formidle gjennom denne bloggen. (Og det som kan leses i denne bloggen er mitt syn på ting, ting jeg liker, noe av det jeg er opptatt av. Dette er en uavhengig blogg uten reklame, og jeg har ingen som helst forpliktelser til å skrive om noe annet enn det jeg selv vil.)


...men jeg kan jo alltids nevne et par ting jeg synes er uglamorøst, bare for moro skyld, uten at dette er ment som kanonisering... Følgende får dere aldri se meg med:

*Stringtruser - no way. Særlig ikke når de stikker over buksekanten; hvilket de gjør på alle stringtrusebærere som sykler og får stort glippe mellom genser/jakke og bukse (be aware! Dere ser underlige ut bakfra!)

*Lipliner - ok hvis man har markant leppestift og liplineren blir usynlig, men lipliner alene, eller sammen med en lipgloss/leppestift i en annen farge, er en BIG no-no.

*Synlig foundation eller altfor mye bronzer - man skulle bli tvunget til å ta et sertifikat før man slapp løs på egen hånd. Hvis fjortisene bare kunne se seg selv... Ja til naturlig hud!


Og forøvrig kan man gjøre som man vil!

Dagens sko: Gullsandaler


Arvegods fra min glamorøse mormor: Et par gullsandaler. Ikke verdens beste å gå i, hælene er litt shaky, men øvelse gjør mester. Nå må jeg bare finne ut hvilken kjole de passer aller best til.

Marc Jacobs-shopper


Jeg glemte jo helt denne da jeg skrev om tøyvesker. En litt humoristisk vri fra Marc Jacobs - den har nemlig påskriften "Jacobs by Marc Jacobs for Marc by Marc Jacobs - in Collaboration with Marc Jacobs for Marc by Marc Jacobs". Jeg kunne ikke motstå den... Fra flaggskip-butikken til Marc Jacobs i Bleecker Str., Greenwich Village.

Dagens kjole


Den er nok ikke noe for sommerbryllup... men akk, så lekker. Vera Wang slår til i blant.

søndag, mai 20, 2007

Pride & Prejudice


NRK2 sender første episode av BBCs Pride& Prejudice i kveld. Serien ble laget i 1995 og har gått mange ganger før, og det har blitt laget andre versjoner både før og etter - men ingen kan måle seg med denne. Jeg husker jeg satt som klistret første gang den ble sendt her, våren 1996 (før man kunne få tak i den på dvd). Jennifer Ehle er nydelig som Elizabeth Bennet, og Colin Firth må være reinkarnasjonen av Mister Darcy. Jeg regner med de aller fleste har vært gjennom denne minst én gang før, men det kan aldri bli for mye av de gode BBC-seriene. Skru på tv'n og bli inspirert! Fine kjoler, blussende kinn, håndskrevne brev og cembalospill. Og Mr. Darcy.

L'eau par Kenzo


Vann-aktige parfymer er vanligvis ikke noe for meg, men denne fra Kenzo liker jeg veldig godt. Den er annerledes enn de typiske aquaduftene. Den har heller ikke melon- eller sitrustendenser, noe mange slike parfymer kan ha. Den ble kreert i 1996, og er en såkalt floral-aquatic. En meget behagelig parfyme. Jeg innbiller meg at det er slik vannliljer dufter.


Toppnoter: Syrinblader, mynte, mandarin
Hjertenoter: Pepper fra Guinea, vannlilje, amaryllis, vann-jasmin, hvit fersken
Basenoter: Blått sedertre, blomstrende musk, vanilje

fredag, mai 18, 2007

Glamorøs fredag


I dag er det fridag, det er sol, og glamourgemalen har bursdag som skal feires. Glamourbibliotekaren stiller i grå bukse og småblomstrete sommerlig bluse, og her dufter det både av Burberry Brit Red og av kake som stekes i ovnen. Hva med dere lesere, har dere glamorøse fredager i dag?

onsdag, mai 16, 2007

Agatha



Den franske smykkebutikken Agatha har alltid så flotte bilder i katalogene sine. Modellene er alltid freshe og naturlige og ikke oversminket. Vårens katalog er full av bilder ala dette - med usminket hud, friske rosa kinn, fregner og rosa lepper. En av mine all-time favorite looks, og en herlig motvekt til foundationveldet som regjerer makeup-bransjen.

Glamourspørsmål fra leser: Neglelakk


Hei Glambib!
I forbindelse med at neglene mine nylig bestemte seg for å bli harde nok til at jeg kan la dem gro litt (de har bestandig vært veldig myke), har jeg oppdaget neglelakk. Fordi jeg er en nybegynner, trenger jeg neglelakk som ikke er altfor dyr, og som er lett å legge. Har du noen tips?
Vennlig hilsen En hard negl


Hei!
Jeg vil anbefale Nivea sine neglelakker, gjerne de med bambusekstrakt. Husker ikke helt hva de koster, men i allefall ikke over 100 kroner. Noen av Maybelline-lakkene er også fine og praktiske. Jeg mener å huske at jeg likte Revlon sine en gang i tiden, men jeg er litt usikker på pris. Og Isadora kan være verdt å sjekke ut. Kvaliteten varierer ofte litt innenfor merkene også har jeg inntrykk av - f.eks. kan metalliske lakker sitte bedre enn "matte". Uansett kan det være smart å bruke under- og overlakk, både for å beskytte neglene og for å bevare fargen lenger. Også kan du jo avansere til dyrere merker som Essie, Chanel og Dior når du føler du har fått dreisen på det.

Lykke til!
mvh
Glamourbibliotekaren.

mandag, mai 14, 2007

Laura Mercier Ambre Passion


Laura Mercier er mest kjent for sine makeupkunster og celebre kunder, men har også fått en etterhvert stor fanskare på grunn av sine produkter. Særlig kroppsproduktene er populære (og dyre...), og hun har også mye fin makeup og herlige parfymer. Ambre Passion ble lansert i 2005 og er en varm og herlig amberduft - perfekt til sommerkvelder! Den passer egentlig hele året, men jeg liker å bruke litt tunge varme dufter om sommeren, og ikke bare de friske lette typiske sommerparfymene.

Toppnoter: Geranium, Lavendel, Vanilje
Hjertenoter: Amber, Tonkabønner, Patchouli
Basenoter: Sedertre, Sandeltre, Musk


Finn stilen: 17. mai


Det er tid for å pynte seg i altfor tynne klær og fryse hele dagen i regnet! Det er mao snart 17. mai. Glamourbibliotekaren foreslår følgende antrekk: Hvit kjole fra Chloé, blå fin retro jakke med halvkorte ermer fra See by Chloé, hvite sko med tjukk hæl også fra Chloé, rød veske fra Marc Jacobs (såvidt jeg kan huske), Givenchys L'Interdit-parfyme er vårfrisk og fin, røde lepper fra Dior, og hvite perler i ørene fra Accessorize. Så får man heller ha ulltrøye innom kjolen.. eller holde seg innendørs. I allefall der jeg skal feire dagen!

lørdag, mai 12, 2007

"Deep plums. Rich Wines. Total glamour, day or night."


Tidligere Guccimann Tom Ford gjorde en brun, knallblå og ganske døll makeupkolleksjon for Estee Lauder i fjor sommer, i tillegg til å relansere klassikeren Youth Dew i en ny myggspray-duftende versjon. Med andre ord var jeg overhodet ikke interessert da jeg så at han skulle gjøre en ny makeupkolleksjon i år. Jeg kastet et halvt blikk på den, konstaterte at det var mye brunt... men plutselig la jeg merke til en skimrende plommerød lipgloss og en matchende leppestift. En liten test på håndbaken, og jeg var overbevist. Lekre farger!! Deretter tok jeg en liten spray av parfymen som hører til... Love at first sniff. I dag blar jeg opp.

fredag, mai 11, 2007

Kjøp iPod og støtt en god sak


Hvis du ikke har iPod, eller har lyst på ny, kan jeg anbefale å kjøpe denne røde nano-varianten, som finnes både i 4 og 8 giga. En del av inntektene (det står dessverre ikke hvor mye) går til et fond som bekjemper HIV/AIDS i Afrika. Og den er jo kjempelekker! 8 giga er dog litt for lite for meg.

Glamorøs fredag


God fredag kjære lesere! Atter en deilig helg står foran oss - dog skal det jobbes både i dag og i morgen, men helgefølelsen er der allikevel. Og lønna er på konto = Pascal i ettermiddag. Og jeg har til og med en kaffe-date FØR jobb, på fine Sankthanshaugen i morgensolen. Glamourbibliotekaren stiller i grå bukse, svart figursydd skjorte, svart trench, Givenchy-øredobber og Serge Lutens' Vetiver Oriental. Ha en fin og glamorøs dag, alle sammen!

torsdag, mai 10, 2007

Vårens vakreste eventyr


Så er det klart for trashglamourens årlige freakshow igjen: Melodi Grand Prix! Semifinale i aften, finale på lørdag. Glamourbibliotekaren sitter som vanlig i den norske juryen, hvert år siden 1996, men våre stemmer teller jo kun om televotinga streiker. I gamle dager var det bare våre stemmer som gjaldt, og det var selvfølgelig mye morsommere... Det er med skrekkblandet fryd jeg møter opp i studio 1 i dag for å overvære semifinalen på storskjerm direkte fra Helsinki. Hva blir årets kalkun??
Update etter generalprøven: Aiaiai. Pyroshow, puddelrock, nittitalls eurodance, gong og trommer, etnodisco med hylende sopraner... Intet nytt, med andre ord. Men tydeligvis bedre monitorer i år, for de fleste sang relativt rent.

onsdag, mai 09, 2007

Finn stilen: Filmfestival i Cannes


Nå er det snart filmfestival igjen. Cannes er et herlig sted på denne tiden av året - varmt, solfylt, røde løpere og utstillinger og hvite telt langs hele promenaden - og muligheten for å spotte en kjent regissør eller to... Regn dog med å stå i kø foran isbutikkene (men det er verdt det!).

Litt retrofeel over antrekket som går i brunt og gult - gul silketopp fra Fendi, blekbrune shorts fra Chloé, brune lekre sandaler med litt hæl (det må man jo ha i Cannes) fra Miu Miu, shopper-veske fra Bottega Veneta, store solbriller fra Accessorize, mønstrete skjerf til håret også fra Accessorize, øreringene er også derfra, og den lekre flasken inneholder Nars Monoï Body Glow - en olje som både gir glød til huden og en deilig tropisk duft av hvite blomster. Også is, da. Men den får du ikke ta med deg inn i Chanel-butikken ved siden av...

Dagens kjole


Dagens kjole er faktisk på salg hos Net-a-Porter nå. Jeg har hatt den med i en tidligere collage, og Kari Slaatsveen hadde den på under Radiodagene i fjor høst. Den er fra Anna Sui, og det er kanskje lurt å slå til nå for den som har siklet på den en stund?
update: Siden er under arbeid... så kanskje den ikke er tilgjengelig allikevel. Jaja.

Dagens glamourtips: Gjør føttene klar for sommeren!


Det er ikke lenge til tærne skal titte fram fra sandaler, og da er det best å ta affære allerede nå. Sett av en time eller to, f.eks. mens du ser en film på tv, og begynn med følgende:
*Fjern eventuell gammel neglelakk
*Klipp neglene rett over
*Fil av skarpe kanter med sandpapir-fil (metallfiler gjør stort sett mer skade enn nytte)
*Polér om nødvendig - mange har ru overflate på neglene. Poleringsfiler kjøpes f.eks. på Vita.

Så fyller du en balje eller en bøtte (sistnevnte er litt trangt..) med behagelig varmt vann, gjerne med velduftende badesalt eller skumbad eller lignende i. Oljer kan også være fint, men hvis du skal legge neglelakk etterpå må du passe på at det ikke sitter igjen olje på neglene. Plassér bena oppi og slapp av med en kopp avslappende urtete...

Etter ca et kvarter er huden myk, og da kan man gjøre noe med eventuell hard hud på hælene. Til dette brukes enten en skrubbekrem eller en fotfil. Vær forsiktig så det ikke gjør vondt. Skrubbekrem er mest behagelig - masser den inn på hele foten og gjerne litt over anklene og leggene også, før du "skyller" den av i baljen.

Når du er ferdig med fotbadet, tørker du føttene med et mykt håndkle, og deretter skal neglebåndene dyttes tilbake. Dette kan du enten gjøre med enden av neglefila, eller med små trepinner spesielt til dette bruk (selges overalt hvor de har neglefiler o.l.). Så masserer du føttene med en god fotkrem - f.eks. en fra
Dr Scholl's - og lar den trekke inn en stund.

Til slutt skal neglelakken på, og da er det viktig at neglene er tørre og rene og ikke har spor av krem eller oljer på seg - det ødelegger bare for lakken. Tørk av hver negl godt, evt. med vann, og legg to lag med neglelakk på. La hvert lag tørke i minst tjue minutter.

Resultat: Pene føtter, og ikke minst en intens følelse av velvære!

tirsdag, mai 08, 2007

Steen&Strøm

Noen som skal på Steen&Strøm på shoppingaften i morgen kveld etter stengetid? Jeg fikk invitasjon, men tror kanskje jeg står over - selv om jeg EGENTLIG burde ta en titt; trenger en ny liten fin cardigan som passer min ermeløse gullbrokadekjole. Bryllupssesongen står for tur! Hmm. Vi får se. Jeg er litt lat og orker ikke shoppinghysteri og kaos.

Yves Rocher Pur Désir Syrin


Så var det den franske postordrekongen Yves Rocher sin tur! Jeg må innrømme at jeg synes de fleste parfymene hans dufter likt, og at det er risikabelt å bestille dem uprøvd.. men av og til ramler man jo over en Yves-butikk og da oppdager man perler som denne: Pur Désir Syrin. Det er rett og slett en ren syrinduft, hverken mer eller mindre - den lukter nesten som barndommens toliters økonomiflasker med lilla syrinshampoo. Kanskje bare litt bedre og mer autentisk. Jeg bruker den så å si daglig nå for tiden, ettersom syrinperioden er så altfor kort.

Angående parfymer:

Jeg har fått noen spørsmål/oppfordringer om å skrive om den og den parfymen - så jeg vil bare oppklare at de parfymene jeg skriver om i serien "glamourbibliotekarens parfymer", er favorittene blant mine egne flasker - og ikke nyheter eller populære parfymer. Kun de jeg selv liker, eier og finner interessante. Bare til orientering :)

mandag, mai 07, 2007

Glamourspørsmål fra leser: Lang kjole


Hei!
Jeg har fulgt glamourbibliotekarens eksempel og gått til innkjøp av en lang kjole. Se så fin den er!! Og til en pris som jeg kan kjøpe meg mange, mange andre fine kjoler denne sommeren…
Men kanskje vi kan få noen gode tips fra vårt kjære glamour-orakel om tilbehør til disse flagrende gevanter? Hva kan en for eksempel ha til kjolen dersom det blir en kjølig sommerkveld?
mvh
Mari


Hei!
Kjolen er veldig fin - jeg har sett den i levende live på Indiska, og fargene er nydelige. Jeg er jo veldig fan av cardigans, så jeg tror nok jeg ville satse på det om det skulle være en kjølig aften. Gjerne i en av fargene i kjolen; kanskje rosa eller lilla sånn som på kanten nederst? Det går også an å slenge på seg en v-genser, men da vil i såfall kjolen framstå som et langt skjørt. Annet tilbehør: Flate sandaler, enkelt smykke i halsen, blomst i håret!

mvh
Glamourbibliotekaren.

søndag, mai 06, 2007

Autentisk "Finn stilen": Glamourbibliotekarens søndag


En herlig og litt lat søndag med klesvask og balkong-hagearbeid, Schumann spilt av Alfred Brendel, og rød vaniljete fra Celestial Seasonings i min fine hvite Guggenheim-tekopp. Antrekket er omtrent som på bildet - grå tanktop fra Zara, svart v-genser fra H&M, jeans fra.. Peder Risøe?, etterhvert off-white classic Converses, svart veske fra Esprit (denne på bildet er jo brun), perler fra Agatha i ørene, rosa tidligere nevnt essie-lakk på neglene, og Muschio Bianco-parfymeolje fra Italia, kjøpt i Lucca i fjor sommer. Nei, om man skulle spise middag på Villa Paradiso i dag..

Dagens neglelakk


Ingen fan av neonfarger - men hot pink er absolutt gangbart. Min "Strawberry Shortcake" fra Essie er knallrosa og litt skimrende - fint på korte velpleide negler. Den er litt "varmere" i retning korall enn rosafargen på bildet. La oss bare håpe lånerne ikke freaker ut når mine sjokkrosa negler klaprer over tastaturet i morgen.

For 90talls-nostalgikere


I formiddag kl. 11.20 begynner TV2 å sende Melrose Place helt fra begynnelsen, fra før de var onde og utspekulerte, men bare var nyetablerte og unge og snille, Jane og Michael var lykkelig nygifte, Alison lette etter noen å dele leilighet med, og Sandy slet med skuespillerkarrieren. Tv2 Zebra sender jo episoder hver dag, og TV3 har sendt noen runder i blant, men for dere som ikke tar inn disse kanalene burde det jo være en gledens dag i dag!

lørdag, mai 05, 2007

Blomstring

De siste par ukene har jeg plukket inn hvitveis og fioler i mengder, men det som fascinerer meg minst like mye som vårblomstene, er de blomstrende trærne. Dessverre blomstrer de så kort, men heldigvis blomstrer ikke alle samtidig. Jeg går og venter spent på syrinbuskene... Inntil videre har jeg klippet av en gren fra det vakre rosa treet (noen som vet hvilket slag det er?) i hagen.

En liten gren pynter opp



Treet i hagen som blomstrer så altfor kort


Også kan man gjøre som meg og glamourgemalen - bruke lørdagen til å ta en biltur på landet, og plukke med seg herlig hegg som pynter opp i vinduskarmen. Det dufter vår og barndom og konfirmasjoner og sykling og 17. mai og nye joggesko og Melodi Grand Prix (?!).


Ingenting dufter som hegg!


Update: Min mor kan fortelle meg at treet i hagen er japansk prydkirsebær.

fredag, mai 04, 2007

Flere bursdagsbarn


Det er ikke bare bloggen som har bursdag - men også dens høye beskytter, Audrey Hepburn. 78 år ville hun ha vært i dag om hun fremdeles hadde levd. Tre ganger tre hurra for den mest glamorøse av oss alle!

torsdag, mai 03, 2007

Glamorøs fredag og dobbeltjubileum!

I dag feirer bloggen fødselsdag! To år er gått siden det aller første innlegget, og det skulle gå et halvt år før jeg første gang fikk høre at det eksisterte andre lignende blogger. Nå er det ikke fullt så ensomt her i motebloggverdenen lenger, og bra er det!

Glamourbibliotekaren feirer dagen med den klassiske tuberoseduften Fracas, dressbukse og perler i ørene. Senere i dag blir det trening, Vogue og grønn te.

Dessuten passerte bloggen 200.000 besøkende i går - derfor: Kake til alle sammen!



Populære innlegg