fredag, mai 27, 2005

Billig shampoo

Travle dager i glamourbibliotekarens verden, og dessverre har det gått utover denne bloggen. Jeg regner med dere har glamourifisert deres egne lille verdener i mellomtiden, kjære lesere.

Dagens tema er shampoo. Jeg tror ikke på tv-reklamer, og jeg tror nesten ikke en gang på frisører som anbefaler ting. Jeg tør aldri helt stole på at de virkelig vil mitt beste - tross alt skal de jo selge produktene sine. Anyway, de siste ti åra har jeg stort sett brukt milde hårprodukter fra de dyrere merkene som blir solgt hos frisører - Paul Mitchell, Redken, MOP osv. Og i New York i fjor sommer hamstret jeg virkelig, så de tingene jeg kjøpte har vart helt til nå for to uker siden. Da gikk jeg tom. Blakk som jeg var, måtte jeg gå på Ica og kjøpe noe der istedet for hos frisøren. Det skulle jeg aldri ha gjort... håret mitt kjennes utrolig ekkelt, det er livløst og har en kunstig konsistens - som om hvert hårstrå har et lag med silikon rundt seg; noe som slett ikke er usannsynlig ifølge shampoo-rapporter jeg har lest. Skrekkhistoriene forteller at håret ramler ut mye kjappere når man bruker denslags.

Så mitt råd i dag: Kjøp ordentlige greier til håret ditt; enten dyre merker fra frisørsalonger eller naturprodukter fra helsekostbutikker, men stol aldri på tv-reklamen! En superbillig shampoo som inneholder 70%vann og 30% sterk såpe er ikke noe å satse på om du vil stelle pent med manken.

Det kan jo være interessant å lese hva forskerne fant ut om gift-innholdet i forskjellige shampooer også: Miljø-test

Ingen kommentarer:

Populære innlegg