tirsdag, juni 07, 2005

Je t'aime, Paris!

Paris er en herlig by, dere. Jeg vet ikke om det finnes et mer gjennomført glamorøst sted på denne jord. Det er interessant å iaktta menneskene. Gamle damer i Chanel-drakter og perler og store briller, duftende av YSL-parfymer. Middelaldrende menn med grått halvlangt bølgete hår, pen dress og svarte hornbriller. Yngre menn som alle ser ut som skuespillere i franske filmer fra sekstitallet. Og unge studiner med jeans og retro joggesko, kombinert med figursydd jakke - og perleøredobber. Casual glam er stilen til de unge; og akkurat som hos de eldre, kommer elegansen innenfra. Det er så lite påtatt. De er stilige, men ikke kunstige og jålete. Man skulle tro det var medfødt, men det er vel en fordom på lik linje med at vi nordmenn er født med ski på beina..

En ting jeg har lagt merke til - som jeg også la merke til både i Nice og i Cannes i fjor - er at franske kvinner i høy grad bruker parfymer fra Chanel og Dior. Jeg hadde inntrykk av at hele Nice duftet Coco Mademoiselle, mens den jeg kjente flest ganger i Paris var Chanel Allure. Ellers: Dior Addict, Dior Dune, Dior Poison - og Hypnotic Poison - overalt, men ikke prangende. Franskmenn er lojale i sitt parfymevalg. (Tenk om vi skulle være det her.. Finnes det egentlig norske parfymer? Bortsett fra den... hva den nå heter... laila? Noen som tar utfordringen og lager noe nytt?)

Det var deilig å kunne dra opp speilet og påføre rød leppestift når som helst, uten at folk glodde. Det var deilig å kunne bruke mine store Audrey-solbriller uten at folk glodde.

Dagens glamourtips: Ikke bry deg om hva andre måtte tenke - la glamouren leve! Det bor en parisier i oss alle... la henne komme ut og drysse englestøv på omgivelsene!

1 kommentar:

Anonym sa...

Jeg må bare fortelle om en "parfymemaker" jeg møtte sist helg. Han legger tarotkort, og kortene forteller ham de rette duftene for din karma. Og, vips, har han smekket i hop en mirakelduft. Bare for deg.

Populære innlegg