søndag, januar 08, 2006

Glamourspørsmål fra leser: Neglepleie

Kjære Glamourbibliotekar,

Hvordan holder jeg neglene pene? For første gang har jeg neglebånd som sklir innover neglen, og jeg vet ikke hvordan jeg skal forholde meg til det. Som bibliotekar (og gitarspiller, lesestundene du vet:) kan jeg ikke holde meg med lange luksusnegler, så jeg trenger pene, velstelte, kortklipte MEN LIKEVEL GLAMORØSE negler.

Jeg håper du som så ofte før kan hjelpe meg ut av bakevja!

Vennlig hilsen Glamorøse Mari

Kjære glamorøse Mari,
Takk for ditt spørsmål. Korte negler er like glamorøst som lange! I min fortid som klassisk gitarspiller måtte jeg ha korte negler på venstre hånd og litt lengre negler på høyre hånd, men nå er jeg fri til å ha den lengden jeg vil. Jeg beholder dem fremdeles ganske korte. Lange negler er både upraktisk og små-tacky.

Du trenger bittelitt utstyr: små trepinner for å skyve neglebåndene tilbake (mine er fra Body Shop), neglefil (sandpapir; ikke metall!), og en poleringsfil som er litt grovere på den ene siden og fin på den andre. Dessuten bør du ha en god håndkrem.

Det kan være lurt å ha en omtrent fast tid til ukentlig skjønnhetspleie, f.eks. søndag ettermiddag/kveld sånn at man føler seg fresh til å starte en ny uke. Så hvis du allerede har tenkt å ta en lang dusj med bodyscrub, ansiktsmaske, hårkur osv, kan du utnytte at neglebåndene blir myke og enkle å forholde seg til pga det varme vannet i dusjen/badet. Hvis du filer neglene i ønsket fasong før du dusjer (de bør ikke files når de er myke), kan du gjøre resten etterpå:

Gni inn hendene med en god håndkrem, og masser ekstra rundt neglebåndene. Så tar du en liten trepinne og dytter neglebåndene forsiktig tilbake. De er skjøre, så ikke være hardhendt. Når kremen har trukket godt inn i huden (du kan evt. skylle hendene litt om du har dårlig tid), kan du starte å polere neglene. Bruk den groveste først - dog skal den ikke brukes hver uke. Så fortsetter du med de litt mindre grove (disse kan du bruke oftere), før du ender opp med den fineste - og du vil få skinnende blanke negler. Egentlig er det ikke nødvendig med neglelakk når neglene er så fine og blanke, men det kan jo være morsomt å lakkere dem litt - prikken over i'en. Pass bare på at all håndkrem er borte når du lakkerer, så slipper du ujevn lakk.

Skal du lakkere med en farge, er det best å ha en underlakk og en overlakk også, så holder det lenger. Det finnes slike 2-in-1-lakker som fungerer både som under- og overlakk.

Har du svært tørre og ødelagte neglebånd, kan det være lurt å investere i en olje som du masserer inn jevnlig. Men til hverdags holder det nok med vanlig håndkrem - gjør det til en vane at du smører inn hendene hver kveld før du sovner.

Ha alltid en neglefil i veska eller på kontoret - det er veldig slitsomt når man rykker i referansehylla, og de tunge oppslagsverkene glipper ut av hånda og neglen brekker tvert av.

Lykke til!

Mvh Glamourbibliotekaren.

Ingen kommentarer:

Populære innlegg