mandag, februar 20, 2006

Glamourspørsmål fra leser: Kuldekrem

Kjære Glamourbibliotekaren,
I helga fikk jeg endelig gjennomført min første skitur etter at nye ski ble anskaffet. Glamorøst for kropp og ikke minste sjel; pga av OL og ikke kjempefintvær var jeg alene i løypa og det er absolutt noe med dette med å høre på stillheten. Jeg koste meg skikkelig! Men i dag merker jeg baksiden av medaljen. Selv om sjelen takker og bukker, er det ikke dermed sagt at ansiktshuden gjør det. Huden i ansiktet mitt er blitt utrolig følsom overfor parfyme, varme, kulde, det meste egentlig. Så jeg lurer på om du har noen tips til en god kuldekrem, gjerne med solfaktor. Jeg håper jo på mange flere turer i de dype skoger og de høye fjell, gjerne uten å måtte stille på jobb og se ut som jeg har vært på Nordpolen.
Hilsen Hege

Kjære Hege,
Takk for et relevant spørsmål! I dag var det ti minusgrader da jeg skulle gå til jobb, så det sier seg selv at kuldekremen står klar i baderomsskapet mitt til slike dager. Jeg har en fra Darphin som egentlig er en slags fet hudbalsam til tørr hud, men som de anbefalte som kuldekrem. Det er over tre år siden jeg kjøpte den, så den er virkelig drøy - og jeg bruker den bare når det er under fem minus og jeg skal være ute en stund. Jeg vet at Decleor har også - og sikkert Dermalogica og alle de andre litt dyrere merkene. Når det gjelder solfaktor, vet jeg ikke helt - jeg tror de fleste solkremer inneholder fuktighet. Apoteket har også kuldekremer - kanskje de har noen med solfaktor. Det er vel bare en begrenset periode dette er aktuelt å bruke - i påska når sola virkelig har begynt å steike, behøver man knappast kuldekrem.. så det er akkurat nå du har behov for det. Da tror jeg jeg ville satse på Apotekskremer som er litt billigere enn Decleor osv - og rett og slett spørre hva de har og hva de mener du bør gjøre for å beskytte mot både sol og kulde/vær/vind.

Lykke til, og fortell gjerne hva du endte opp med!

mvh
Glamourbibliotekaren.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Jeg bruker weledas vind- og vær-balsam. Den er meget god til både voksne og barn:-)

Anonym sa...

Min søster er helt nazi på kuldekrem i ansiktet til ungene. Har ikke fått med meg hvilke merker hun bruker, men hun sier at det er veldig viktig at det ikke er NOE vann i kremen. Så sjekk varedeklarasjonen!

Anonym sa...

Jeg endte opp med en fra apoteket, husker ikke merket. Vet ikke enda hvor god den egentlig er; tok nemlig på litt for mye og så var det ikke spesielt kaldt i går ettermiddag. Dama på apoteket sa også at man kan bruke kremer med vann, men da må man vente i minste en time før man går ut, da skal nemlig vannet ha fordampet?

Populære innlegg