mandag, mars 13, 2006

The Birkin Bag

Historien sier at Hermès-sjefen en gang satt ved siden av skuespillerinnen Jane Birkin (Serge Gainsbourgs eks) på et fly, så på canvas-vesken hennes og ba om å få designe en kopi av den, mot at den ble oppkalt etter henne. Birkin sa selvfølgelig ok (det var en ære, jfr Hermès' Kelly-bag som er oppkalt etter Grace Kelly), og seks måneder etter fikk hun prototypen - den aller første Birkin-bagen.

Disse veskene er ekstremt dyre, ekstremt vanskelige å få tak i - og dermed ekstremt ettertraktet. Har du en Birkin-bag på armen, får du stjernebehandling på steder man vanligvis ikke slipper inn. Når en celebrity dukker opp med denne, blir det garantert lagt merke til. For å få en, må du sette deg opp på venteliste og vente i minst to år. Hvis du i det hele tatt havner øverst på listen, må du finne ut hvordan du kan få tak i penger - de koster fra ca 40.000 og opp til 600.000.

Det finnes mange referanser til Birkin-bagen på film og tv - senest i går så jeg to tilfeller:
I Will & Grace fikk Grace Birkin-bagen til ektemannens eks-kjæreste, og Will blir gal av sjalusi. I Gilmore Girls fikk Rory Birkin-bagen av sin kjæreste Logan, men hadde aldri hørt om den før. Bestemor Emily blir gal av sjalusi. Og i SATC bruker Samantha sin stilling som "Lucy Liu's publicist" for å rykke opp til førsteplass på lista ved å si at hun skal kjøpe den for Lucy Liu - og mister både veska og jobben når Lucy Liu får høre om det.

Her er en blå Birkin:

1 kommentar:

Anonym sa...

jeg synes ikke den er fin engang jeg. jeg elsker vesker, men denne er ikke bare ulekker, den er overpriset og kopiert i tusentalls. forstår ikke helt populæriteten. hvis denne er the it-bag of all times, er den et strålende eksempel på hva en hype kan gjøre for et produkt.

Populære innlegg