torsdag, mars 09, 2006

Nytt moteblad i mai

Danske Costume kommer snart i norsk utgave. Som noen av dere kanskje vet, er jeg ikke overbegeistret for de norske magasinene rettet mot kvinner - jeg synes mange av dem er så skrekkelig wannabe, og det er så lett gjennomskuelig. Norge er for lite og har for få mennesker. Oslo er ikke New York, Grünerløkka er ikke Greenwich Village, Bogstadveien kan aldri bli 5th avenue. Hvorfor late som om vi er så mye hippere enn vi er? Dybdeintervjuer med realitystjerner eller Dorthe Skappel er heller ikke spesielt interessant. Og artikler om mektige menn omtaler alltid Petter Stordalen og John Carew (Petter Stordalen - årets mest sæksi, yeah right. GJESP). Dærsken som vi mangler interessante kjendiser i dette landet... (glamourbibliotekaren biter fra seg i dag)

Poenget mitt, som jeg er i ferd med å glemme helt, er at et renspikket moteblad faktisk ikke er så dumt. Da slipper man kanskje lister som "35 ting å gjøre før man fyller 35" der et av punktene er "vær utro!" (Mars-utgaven av Elle). Eller reportasje om en tenåring som jobber i det som en gang var MTV (siste Tique). Eller utallige Shabby Chic-interiørgreier.

Jeg ønsker Costume velkommen i allefall. Fordelen med et moteblad på norsk er at de forhåpentligvis er nødt til å vise klær som er å få tak i her tillands, og med en oversikt over hvem som selger de ulike merkene. Men kommer de til å vise budget-mote eller bare firesifrede klær.....?

3 kommentarer:

Anonym sa...

Må bare si meg helt enig. Har holdt meg til Costume de siste årene. Synes de er flinke til å vise dansk design i tillegg til alt annet. Håper den norske utgaven lever opp til den danske, men jeg er litt skeptisk.

Glamourbibliotekaren sa...

Ja, også er det jo generelt så mye fin design i Danmark også. Det blir spennende å se om den norske viser like mye norsk design...

Anonym sa...

Jag är så enig! De norske är så tråkiga! Alla som blir NY ändar upp med samma hårfärg (röd-toner så klart!) och samma ganska snäll-tråkiga stil... Glädjer mej.

Populære innlegg