torsdag, april 20, 2006

Glamourspørsmål fra leser: Skjørtefredag

Kjære Glamourbibliotekar,
Mange arbeidsplasser har Casual Friday, fordi de kler seg ganske stivt til vanlig.På min arbeidsplass, en skole, gjør vi det omvendt. Casual til vanlig, og Skjørtefredag. Her kommer du inn. Hva trengs for å møte vårens skjørtefredager?


Jeg har ikke sko.
Jeg har noen skjørt, men de er lange.
Jeg lurer på hvilke topper man kan bruke til ulike skjørt.
Jeg lurer til og med hvordan man grer sitt kommuneblonde, halvlange hår for å matche herligheten.

Det er på tide å bruke vårens lønningsslant på å oppgradere garderoben.Med kredittkortet i hånda venter jeg spent på dine anbefalinger.

Mvh Lærerinnen


Kjære Lærerinne,
Så flott at dere har innført glamorøs fredag på din arbeidsplass! Dette er helt i glamourbibliotekarens ånd. Gjelder det bare skjørt, eller er det andre ting også - sånn som ørepynt, skjerf osv?
Her er noen skjørtetips til deg:
Sats på skjørt som akkurat dekker knærne, og som er litt vide eller med A-linje. I år kan de absolutt være mønstrete, enten blomster eller mer geometriske mønstre. Uskyldsrent og hvitt er også in, men det egner seg kanskje bedre i andre sammenhenger enn i skolegården. Til slike knelange skjørt er det fint med sandaler, og i år er det wedge-sandalen som er det helt store. Inntil det blir varmt nok til å gå i sandaler, kan du bruke støvletter. Et klassisk par støvletter er kjekt å ha uansett årstid; se på det som en investering. Ellers kan jeg anbefale et jeansskjørt for en litt mer casual vri; og da kan du gjerne bruke joggesko om du har noen som er litt femi og gjerne retro. Det kan du bruke allerede nå, f.eks. med svarte halvtjukke strømpebukser til. Dessuten bør du ha et svart skjørt som går til alt - gjerne i cordfløyel om du ikke vil ha et mer dressy smalskjørt, da. Til svart skjørt kan du bruke støvletter, svarte småsko (f.eks. ballerinaskoene som er så hippe i år), røde joggesko... egentlig det meste.

Handleliste:
*Mønstrete a-linjeskjørt, gjerne to
*Jeansskjørt
*Svart skjørt
*Feminine joggesko
*Svarte småsko
*Støvletter

Til skjørt kan du f.eks. bruke slike innsvingede v-gensere fra H&M, evt med en liten bluse under. Genserne finnes i de fleste farger og koster 98 kroner - selv har jeg fem. Du kan også bruke cardigans med en t-skjorte under, og til jeans-skjørtet kan du bruke kule t-skjorter, hettejakker og litt mer casual topper.

Når det gjelder håret, ville jeg sette det opp på fredager. Bruk masse små hårspenner og få det opp fra nakken! Det burde gjøre susen. Musefletter er jo søtt, hestehale går også an, men det aller fineste er en slags hårtopp synes jeg.

Lykke til!

mvh
Glamourbibliotekaren

Ingen kommentarer:

Populære innlegg