fredag, april 28, 2006

Mmmmmmmmmm.... te...De som kjenner meg, vet at jeg drikker rundt ti kopper te pr dag, gjennomsnittlig. Jeg drikker sjelden kaffe, men desto mer te - og det har jeg gjort siden jeg var fem. Jeg husker min første kopp! Favoritten på den tiden var jordbærte - som vi drakk mens vi spiste hjemmelaget pizza med ti cm høy bunn og så på "Hjemme hos oss"; norsk lørdags-sitcom med Ingerid Vardund, Kim Haugen, Henki Kolstad og Linn Stokke.

Nå drikker jeg mest grønn te, og favoritten er Kobbs När och fjärran - som for tiden er veldig fjärran faktisk; den er dessverre ute av produksjon. Ellers drikker jeg mye Dean&Deluca Earl Grey, Covent Garden Tea House Caramel Tea, hvit te, Friggs Earl Red, Earl Green, Twinings Earl Grey, Twinings solbær-te... need I go on? Stort sett alt utenom nypete, det har jeg aldri likt.


Glamourbibliotekarens favoritt-tekopp: Roy Kirkhams English Rose, kjøpt hos O. Mysterud på Sagene for den nette sum av 198 kroner.


Dessverre har ikke tedilla kommet hit til Norge. Kaffebarene råder, og de har kanskje bare to-tre sorter te. Tea Lounge på Løkka er vel stedet med best utvalg; der har de i allefall et tosifret antall sorter. Noen som har tips om andre steder?

Sverige er definitivt stedet å hamstre - når andre valfarter over grensa for å kjøpe fläsk og snus, stapper jeg bilen full av te og vegetar-fastfood (et annet fenomen som ikke har nådd Norge ennå).

A New Yorker by heart; jeg får ofte mailer om nye klubber og steder som åpner på Manhattan og i Brooklyn (eller sample sales. Synd at jeg bor så langt unna.). Gleden var stor da jeg nå nettopp kunne lese om den nye klubben TAVALON på 14. str, nyåpnet, et paradis for tenerder og musikknerder. Enter Glamourbibliotekaren... Dette stedet skal jeg virkelig besøke neste gang jeg er i New York City. Det har allerede blitt et trendy sted blant studentene ved University of NYC, da det ligger rett rundt hjørnet, mellom universitetet og 5th av. Jeg gleeeeder meg allerede!!


2 kommentarer:

Anonym sa...

Var i Sverige og så Kobbs-te og husket at din favoritt er när och fjärran. Den hadde de ikke, ellers skulle du fått en pakke (sende gjennom kabelen på maskinen her kanskje...). Selv drikker jeg mest økologisk rooibush, gjerne med smak, feks. peppermynte. Deilig. Eller Khoisan, eller rett og slett Confecta. En selger derfra tipset meg om at rooibushte kan være gunstig hvis man har kolikkbaby, og det tror jeg kan stemme, hvertfall ble min mindre skrikete etter at jeg hadde drukket te. Hvis man skulle trenge en grunn altså...

Glamourbibliotekaren sa...

Så hyggelig at du tenkte på meg! Ja, När och fjärran er dessverre utgått, men jeg har hamstret og klarer meg nok minst i et par års tid framover (obs! Birgit fikk en til jul av meg!). Rooibush er mumsig - jeg drar til Sverige nå i helgen og da skal jeg jammen hamstre Friggs Earl Red, som rett og slett er Rooibush. De andre får stille seg i kø på Systembolaget - jeg stikker til Konsum! (er det kvote på te?)

Populære innlegg