fredag, april 21, 2006

Mote og alder

Jeg fikk nylig en hyggelig email fra en bibliotekar som hadde lest intervjuet i Bok&Bibliotek, og som lurte på hvilke tanker jeg hadde om mote for kvinner (og spesielt bibliotekarer) på 40+. Først må jeg si som Rob Lowe sa på Carson Daly-show på NBC: "40 is the new 30". Jeg ser ingen grunn til å forandre klesstil når man passerer 40. Klær har i utgangspunktet ikke noe med alder å gjøre - man bør gå i det man føler seg fin i, og prøve noe nytt i blant, uansett hvor gammel eller ung man er. (Selvfølgelig behøver man ikke å gå med bar mage når man er 50, men det behøver man jammen ikke om man er 20 heller...)

Jeg vil anbefale å satse på en basisgarderobe med tidløse plagg i god kvalitet som holder seg sesong etter sesong, og heller variere tilbehøret etter hva som er moderne for øyeblikket. Altså belter, skjerf, vesker, sko, smykker.. sånt kan man jo oppdatere litt oftere. Og være litt vågal, prøve noe nytt, altså gå med støvletter iblant istedet for komfortable og utslitte sko, eller bruke en fin veske om man vanligvis går med en praktisk ryggsekk... Å utfordre seg selv litt er viktig.

Dessuten er det smart å fremheve sine beste trekk - har man en smal midje skal man gå i innsvingede gensere, skjorter og jakker - og har man pene legger må man jo for guds skyld gå i knekorte skjørt og støvletter! Hvorfor middelaldrende kvinner skjuler kroppen sin i uformelige flagrende kjortler har jeg aldri forstått. Mange tror at de ikke kan kjøpe klær på f.eks. H&M lenger, men det er feil. Ikke resigner! Det finnes masse fint for alle aldersgrupper i vanlige klesbutikker; de er slett ikke forbeholdt de unge.

Det svenske bladet Femina har mange motereportasjer der de også bruker modeller på rundt 50 - smakfulle klær og total mangel på kjerring-preg. Forøvrig et bra blad for alle aldre.

Ingen kommentarer:

Populære innlegg