mandag, mai 15, 2006

Glamourspørsmål fra leser: Jeans

Kjære glamourbibliotekar,
Fem timer på nye sko er ingenting - tenk når vi skal ha nye jeans! Det er krevende!
Kjært barn har mange navn; ola-bukse, jeans, dongeribukse, whatever. Uansett, det ser ut som den har kommet for å bli, og jeg kan faktisk ikke huske at den noensinne har vært ute av motebildet. Den finnes i utallige varianter; lange, korte, med og uten sleng, bleket, steinvasket, med steiner og strass på lommene eller enda mer fornemt; med krone på lommene. Den er glamourøs og casual og kan brukes til alt: Sommer og vinter, fest og hverdag, på restaurant, på jobben, på båttur, i skauen osv.
Så til poenget: Jeg leste nylig et intervju med en stylist eller noe sånt i et motemagasin. Hun uttalte at hun likte å blande dyre merker sammen med funn fra bruktbutikker og kjedebutikker. (Ikke særlig originalt i dag, men...) Så la hun til noe som fikk meg til å tenke: Ett plagg bruker hun alltid mye penger på: Jean'sen. At ikke folke er villig til å legge litt penger i en bukse som brukes daglig og som er anvendelig til så mye, skjønte hun ikke!

Det er klart jeg er enig i det! Men hvordan finne den ultimate buksa? Den som sitter perfekt og som foretrekkes hver gang man skal ha på seg en olabukse? Den som brukes og vaskes og brukes til den faller fra hverandre? Jeg tror det er flere som er som meg, som gruer seg til den dagen man skal ha en ny jeans. Å finne sko er vanskelig, men å finne en ny lekker jeans som man er 100 % fornøyd med er mye vanskeligere synes undertegnede. For ikke å snakke om hvor mye mer strevsomt det er å prøve bukser i trange prøverom!

Mitt spørsmål er: Har dette noe med pris å gjøre? Selv har jeg aldri kjøpt jeans i prisklasse over 1000 kr, men jeg er villig til å gjøre det hvis jeg visste at den ville sitte godt, for jeg elsker dongeribukser (dvs. de som sitter godt som jeg føler meg vel i). Har en jeans til 2000 kr en bedre kvalitet enn en til kr 800? Jeg skulle gjerne hatt en jeansguide som kunne gi en oversikt over de viktigste merkene med hensyn til pris, passform, kvalitet osv. Jeg har sett noe sånt i et svensk magasin, men synes ikke artikkelen var god nok.

Jeg skulle også gjerne ha individuelle råd om hvilke merker jeg burde prøve. Jeg er forholdsvis kort, (ca 160 cm) og bruker f.eks str 30/30 i tommer, i en C-girl-bukse som pr i dag er yndlingsjeansen. Er smal rundt livet, litt bred over baken (men ikke verre enn at str 38 eller noe mindre kan gå bra), og har litt kraftige lår.

Hva sier andre om dette? Har de erfart at det lønner seg å betale f.eks. kr 2000,- for en bukse? Hvor trang kjøper man buksa? Med eller uten strech? Ønsker å høre dine og andres kommentarer i dette viktige spørsmålet....


mvh
Mona

Kjære Mona,
Jeg åpner herved slusene og ber alle lesere om å legge inn sitt beste jeans-tips! Min siste erfaring på denne fronten var på fredag da jeg kom over et supert par på Indiska - myke og litt lefsete jeans som satt som et skudd i prøverommet. Jeg beundret speilbildet mitt og konstaterte at til og med ansiktet mitt så smalere ut i disse buksene. At det ikke ringte en bjelle da... for da jeg kom hjem og prøvde de på, så de veldig veldig annerledes ut. Konklusjon: Indiska har slankespeil i prøverommet!! I dag går jeg dit og krever pengene tilbake.

Så kjære lesere - kom med tips om jeans! Hvorfor skal det være så vanskelig å finne det perfekte paret?? Og HVOR finner man det egentlig?

mvh
Glamourbibliotekaren

5 kommentarer:

Anonym sa...

Jeg tror ikke prisen har noe å si overhodet. Det viktigste er som du sier at de passer og at man ser bra ut i dem.
Tipset mitt er å kjøpe to par når du endelig har funnet noe som passer perfekt. Jeg ga opp sist, og gikk til skredderen med et par og fikk han til å legge de opp med originalsøm på lengden, og så tok han de inn med to innsnitt i livet. 130 kr betalte jeg ekstra for det, og nå har de perfekt passform til meg :-)

Elin

Glamourbibliotekaren sa...

Jeg synes forresten at Lene V har noen fine jeans. Og de koster bare 200 kroner.. med det resultat at de er utsolgt for alt annet enn XS og S. Antagelig fordi de eneste som kommer inn i størrelse small, er fjortiser som ikke handler på Lene V..

Kaja sa...

Jeg synes det er lettere å finne gode jeans som holder passformen hvis du går litt opp i prisklasse. Har en stor forkjærlighet til Nudie, derfra har jeg 3 bukser - 2 i samme modell, men forskjellig farge, og en trang og mørk jeans. De første vier seg ganske fort ut, er utrolig behagelige å gå i, og passer perfekt som skole/lesebukser. Siste er stram og holder seg stram i en evighet - passer bedre når jeg vil se ekstra bra ut. Sist, men ikke minst, rumpen min ser meeeeget bra i begge buksene ;) Kan også anbefale Denimbird, sitter godt og holder passform! Fant min på salg til halv pris, plutselig ikke så dyr lenger..

Anonym sa...

Jeg har kjempegod erfaring med å kjøpe dongeribukser på Carlings. Det har kanskje bare vært tilfeldig, men der har jeg truffet utrolig gode ekspeditører. Jeg er egentlig typen som helst prøver klær helt alene, men det er lurt å be om råd en gang i blandt også. Carlings fører mange forskjellige merker, ganske dyre alle sammen tror jeg, men har inntrykk av at de som jobber der kjenner modellene godt - og da jeg bad om en bukse som kunne passe for mine komplekser og behov, så tryllet hun fram den ene buksa etter den andre, og gav tips om tilbehør og bruksområder etc. Prøvde selvfølgelig å prakke på meg belter og undertøy i samme slangen ... :-)
Mitt tips altså : Gå til ekspertene - og finn en sympatisk en...
Jeg ble veldig fornøyd med Lee sin modell Maddox. Nå er den bare en hullete lefse, så jeg må nok investere i en ny snart.

Anonym sa...

Jeg kan tipse om modellen Rosa som de har på Lindex. Passe lav/høy i livet, passe stretch, finnes i lys blå, mørk blå og svart.

Populære innlegg