mandag, juni 19, 2006

Uglamorøst

Jeg fikk nylig et spørsmål om det var noe jeg syntes var skikkelig uglamorøst, men som kanskje tradisjonelt sett regnes for å være glamorøst. Det første jeg tenkte på, var lange negler. Lange negler, samme hvor velstelte de er, er ikke pent synes jeg. Jeg har ikke sansen for neglekunst og "malerier" på neglene, i allefall ikke neglepiercing... Og like ille er det med ustelte negler; altså avskallet neglelakk, nedbitte negler, tørre og flisete og brukne negler.. men det kan man jo gjøre noe med. I dag så jeg en dame som i et forsøk på å få en fransk manikyr, hadde malt på den hvite kanten uten å legge annen lakk på neglene - og den hvite kanten var svært ujevn. Det så ut som korrekturlakk. I tillegg var neglene nesten firkantede. Nei, scary negler er ikke noe for Glamourbibliotekaren. Jeg går for korte velpleide negler, gjerne i en sprek farge, men de MÅ være rene og pene og lakken må være intakt. Eller fraværende. Eller blank eller lys transparent rosa, sånn at den naturlige hvite kanten skinner igjennom. Lange røde Jerry Hall-negler styrer jeg unna.

Det var dagens tekst - siden en av dere spurte.


Sånn - korte og fine:

Ikke sånn:
Og i allefall ikke sånn - med surfende katter på hver negl:

9 kommentarer:

Anonym sa...

Jeg er så enig at jeg kan nesten ikke få sagt det.

Anonym sa...

Jeg også.

Anonym sa...

Enig jeg også, men må beskjemmet innrømme at jeg fortiden går rundt med både sørgerender og fliste neglebånd.
Det er ikke nok med hansker når man graver og jobber i hagen, den eneste måten å spare neglene på er å få noen andre til å ta jobben tror jeg ...

Sørgerender er dog unødvendig, jeg innrømmer det ...

Mari sa...

Jeg har en underlig fascinasjon for avskallet neglelakk, jeg - jeg må innrømme at stikk i strid med dere andre, synes jeg det er herlig glamorøst! Ja! Dog på korte negler. Her sitter jeg nemlig med avskallet perlemorsaktig lakk, jeg mener, man skulle jo tro at Stila kunne lage en lakk som sitter mer enn en dag, men nei. Iallfall, jeg tror glamourfølelsen skyldes en jente som jeg beundret og var fascinert av på avstand, i dag er hun heldigvis min venninne. Mmm, fine negler i dag:)

Glamourbibliotekaren sa...

Et tips fra min mor som ble lagt inn under en annen post:

"Et lite tips til dem som liker å grave i hagen og som IKKE liker å bruke hansker og som aldri trenger å være livredd for å brekke en lang negl, for de eksisterer ikke:
Smør inn hendene i en god håndkrem FØR du graver i jorda, og vips er hendene rene etter første vask!"

Anonym sa...

Jeg var uenig med deg helt til jeg så bildet av hva du kalte korte negler. Laaaaange negler er ikke noe spesielt fint nei, men jeg syns det er flott at det er et hvitt felt øverst på dem. Og jeg foretrekker dem mer mot firkantet enn filt helt runde. Men HELT firkantet skal de ikke være. Og så er jeg glad i å polere neglene - heller enn å lakke dem!

Glamourbibliotekaren sa...

Ja, det kan gjerne være litt hvitt øverst, og gjerne litt "square" fasong fremfor helt runde, men jeg har sett folk med skarpe kanter liksom... usj. Jeg liker også polering. Det er en nødvendighet for min del.

Anonym sa...

Synes litt at lange negler er litt fint, men da ikke firkantete eller spisse røde. Selv er mine ca. 0.7 og det synes jeg går helt greit, også i og med at jeg har en beige farge på dem. Manikyr med det hvite malt midt på neglen for at neglen skal virke lenger synes jeg er litt dust.
Egentlig så passer ikke neglene mine til yrket mitt- arkeolog, men på en annen side er de jo fine graveredskaper. ;-) :-P

Anonym sa...

Min mann likar raude lange negler...det synes eg er ...billig look frå 80talet. Usj!

Populære innlegg