søndag, september 10, 2006

Glamourspørsmål fra leser: Gravid mote

Kjære Glamourbibliotekar,
Jeg har i det siste blitt fast leser av din fantastiske blogg, og elsker mange av de klærne og tingene du presenterer. Nå er jeg så heldig å ha blitt gravid, og med mannen min venter vi vår førstefødte i mars 07. Men, hva skal jeg ha på meg fram til den tid? Vet du om noen egne "gravid-blogger", eller noen andre nettsteder hvor jeg kan hente inspirasjon? Eller har du kanskje noen hete tips selv? Akkurat nå har magen såvidt begynt å vokse og jeg føler meg egentlig mest litt tjukk, men jeg håper det kommer bedre tider :)

På forhånd takk for svar og keep up the good work med glamourbloggen!

Varme hilsener fra
Gravidos


Kjære Gravidos,
Gratulerer med baby i magen og takk for hyggelige ord. Jeg har forhørt meg litt med venninner nå, ettersom jeg personlig ikke har noen erfaringer på dette området. Nå vet jeg ikke hvor du bor, men i Oslo finnes f.eks. Den Kule Mage i Markveien på Grünerløkka. Litt dyr, visstnok. Formes i Bogstadveien og H&M er andre alternativer, selv om sistnevnte kanskje ikke har det helt store utvalget dessverre. Ellers har du Ni Måner på Sandvika Storsenter, og Magen bruktbutikk på Jar. Før sommeren hadde jeg et glamourspørsmål om selskapsantrekk for gravide, og det kan du se her.

Her er et tips fra en venninne: "Jeg brukte en del singletter med mine vanlige skjorter åpne. Det er også lurt å klippe av nederste del av en t-skjorte og bruke den under vanlige gensere, så slipper man glippen imellom bukse og genser. Det blir som en slags leggvarmer rundt magen. Finn frem igjen buksene som er ultralave i livet og bruk dem under magen."
En annen venninne sier følgende: "Jeg synes det er fint med klær som fremhever magen, for eksempel tettsittende ullkjoler. Ull er i det hele tatt et veldig elastisk materiale. Man kan bruke vanlige klær en stund bare de er lange nok. Lange singletter, f.eks."

Og i den forbindelse kan jeg anbefale disse singlettene fra H&M-katalogen - ekstra lange og veldig behagelige. Klikk her og gå til utstillingsvindu tre - det bildet i midten. To lengder på singlettene. De lengste er supre.

Forøvrig har jeg funnet en gravidmoteblogg, startet av glamourbibliotekarkollega i Sverige: Grossessan.se.

Lykke til!

mvh Glamourbibliotekaren.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Jeg tok en tur til Mammahuset i Moss og brukte masse penger tidlig i svangerskapet. De har nettbestilling også. Gjennom hele svangerskapet har jeg følt meg fin og velkledd (nå er jeg i 8. mnd) - har lånt av venninner, satset på kvalitet og pent tilbehør, og fine farger. Tidlig i svangerskapet var skjørt kledelig, nå er bukse stort sett penere, men et skjørt med pent snitt går bra. Min erfaring er at en god BH og et par pene sett med tøy - som vanlig - er gode investeringer.
Mot slutten må man kompromisse litt mellom sitl og komfort, men det er ingen grunn til å gjøre det før man virkelig må!

Glamourbibliotekaren sa...

Takk for info! Veldig bra med supplerende opplysninger fra erfarne! :-)

Anonym sa...

Jeg er gravid i 4. måned og har vært på en ganske fortvilet leting rundtomkring i hovedstaden for å finne stilige klær som kan både fungere som 'overgangsklær', som kan brukes når magen vokser seg stor og som ikke ser 'kjerring' eller sekkete ut. Ble desverre ganske skuffet over "Den Kule Mage" på Grünerløkka. Syntes utvalget var lite variert og prisene var temmelig ramme (men jeg tror de har faktisk en god del kuule bukser). H&M var min eneste redning til jeg fant "Svangerskapet" i Kirkevegen på Majorstua. Butikken er liten men har et veldig bredt utvalg. Hvis man ikke har så god råd kan man sjekke ut et merke som heter "Mamalicious"; rimelig og moteriktig. Foreløbig er jeg fan og nøler ikke med å anbefale den.

Populære innlegg