lørdag, oktober 21, 2006

Glamourspørsmål fra leser: Kombinasjoner?

Dette er en bönn til glamourbibliotekaren jeg ikke vet om jeg egentlig står helhjertet bak, du vil forstå hvorfor. Når jeg går på gata ser jeg det selvfölgelig som min fulle rett å vurdere andres valg av klär, og iblant er dommen stenhard. Jeg blir det store stilpolitiet, i blant til forlystelse for min mann. Dette har også fölger for min egen gjennomgang av meg selv (og i blant min mann) för jeg / vi forlater leiligheten og til at jeg har kommet fram til endel prinsipper når det gjelder hva jeg kan ha på meg. Her er noen eksempel. Om jeg skal trene og dermed må ha med stor ryggsekk / bag, har jeg ikke finsko (pene sko - ofte med häl) og sjelden skjört. Aldri ryggsekk og finsko (vel, jeg har aldri ryggsekk, jeg kan ikke fordra det- og har dermed heller ingen fine ryggsekker som kan funke med skjört og finsko, selv om de finnes) Jeg har heller ikke höyhälte- eller andre pene sko sammen med jakker som har et ut på tur-preg. Dette har selvfölgelig fört til unödvedig lange sekvenser foran speilet og frustrasjoner over å ikke kunne ha på meg det jeg vil. Når det gjelder andre syns jeg ofte folk kan ha saker jeg aldri ville hatt på meg og väre fine, så lenge sko og klär går sammen i en stil, eventuelt bryter en stil på en smart (i fölge meg) måte.
Jeg syns selvfölgelig at folk får ha på seg hva de vil, men stiller likevel spörsmålet: er det noe man absolutt ikke får kombinere?
Hvor går grensen? Jeg irriterer meg jo minst like mye på de som ser ut som at de har kjöpt et kitt og dermed ikke har et minste spor av personlighet i klesstilen.

Fra den overflatiske sfären, med önsker om en god og glamorös helg fra stilpolisen Sara




Hei Sara stilpolis!
Interessant emne. Her gjelder det dårlige kombinasjoner, ikke fashion no-nos generelt (bare for å avgrense for de som evt. vil kommentere og legge til noe). Jeg tror mange har noen slike regler, selv om de kanskje ikke er så bevisste på det. Jeg kjente meg igjen i mye av det du skrev, men har aldri tenkt over det - det bare "er sånn". I prinsippet er jeg ikke så glad i regler, jeg mener glamour er individuelt på mange måter, men som sagt - ubevisst følger jeg jo mange uskrevne regler jeg også. Nå må jeg tenke litt. Noe stilpoliti er jeg nok ikke. (Jeg lurer litt på om det er en forskjell på Oslo og Stockholm der - jeg tror folk generelt er hakket mer motebevisste i Stockholm...? I allefall var det sånn før.)

Det er jo mange kombinasjoner i ymse trender som jeg ikke ville gjort selv, men det blir for mye å nevne her nå. Vi får holde oss til de mer generelle reglene vi har laget oss.

Jeg er generelt ikke så glad i allværsjakker/turjakker til hverdagsbruk - bare på tur - så jeg tror ikke jeg hadde villet kombinere friluftslivlooken med høye hæler og pent skjørt jeg heller. Til jeans er det nok mer passende. Men til penere klær er det jo hyggelig med f.eks. en "gå-bort-kåpe" synes jeg (- og har stor forståelse for at de som bor i kaldere strøk ofte ikke har noe valg akkurat her). Samtidig er jeg lykkelig over at joggesko ble såpass akseptert i enhver anledning på slutten av nittitallet, for jeg er veldig glade i dem - særlig de litt smale med retrolook. Og de går fremdeles an å bruke til hverdagslige skjørt.

Når jeg ser noen med fine klær og ryggsekk, tenker jeg automatisk at de er glamorøse mennesker som skal på trening, så der går motivet foran glamouren for min del. Selv er jeg så heldig at jeg bor tvers over gaten for Sats og behøver ikke planlegge, ta med treningsklær på jobb osv, men hadde jeg bodd lenger unna hadde det nok blitt ryggsekkløsning uavhengig av antrekk tror jeg, altså de dagene jeg da eventuelt skulle direkte på trening. Dessuten, som nevnt i et tidligere glamourspørsmål, det finnes fine nøytrale svarte enkle ryggsekker hvis man skulle ha behov for å bruke en og er engstelig for at glamouren står for fall.

Ellers: Jeg forsøker å ikke blande altfor mange mønstre, selv om det ofte er moderne med mix&match. Isåfall må det være på en gjennomtenkt måte så de ikke slår hverandre ut. Og omvendt - én farge fra topp til tå må brytes litt med en detalj i en annen farge. Jeg så forleden dag en dame i (litt stygge) jeans, kort jeans-blazer og jeans-veske. Waaaay too much.

Også er jeg absolutt ikke glad i antrekk som lyser av "pakke". Du nevnte vel det også - altså noe som ikke har en eneste personlig detalj, og kanskje aldri kombineres med andre plagg man har kjøpt andre steder, har fra før osv. Rett og slett kjøpt som et "kit" som du sier. Til gjengjeld imponeres jeg daglig over de som virkelig kan ta tak i stiler og gjøre dem til sine egne - man behøver ikke å ha en gigantisk garderobe bare man vet hvordan man kan kombinere plagg på mange måter. Det er en kunst i seg selv. Litt tilbehør skader heller ikke.

Vet ikke om det besvarte noe som helst; bare en liten drodling fra min side.. Hvis noen har noe å føye til, kom med det! Kombinasjoner som ikke funker?

mvh
Glamourbibliotekaren - ikke så veldig stilpolis (tror jeg...)

Ingen kommentarer:

Populære innlegg