søndag, november 26, 2006

Glamourspørsmål fra leser: Boblejakke

hei igjen!
Jeg lurte på, hva er vår alles bibliotekars holdning til boblejakker? (og boblevester også for den saks skyld, men de har jeg aldri forstått meg på). Er det bare stygt, tacky og uglamorøst? Jeg gikk til innkjøp av en svart, basic boblejakke fra only men jeg er veldig usikker på om det er noe for meg. Varm og myk er den ihvertfall, og det hjelper jo på i disse kalde kjipe dager. Hva slags sko og klær passer evt best til det? Vet at dette kanskje er noe dine prinsipper strider imot, men jeg tenkte jeg ville forhøre meg litt..
kristina



Hei! Jeg er generelt i mot regler når det gjelder klær og antrekk, så her finnes ingen antiboblejakke-prinsipper! Jeg tenker på boblejakke som et ganske sporty ytterplagg, og kan godt forstå at det er fint å ha når det går mot kaldere dager. Jeg tror boblejakker passer best sammen med jeans og vintersko/joggesko, og lue og skjerf såklart. Lauren Graham er ofte iført boblejakke i serien Gilmore Girls, og bruker det konsekvent til jeans. Jeg tror kanskje man lett kan bli seende ut som Ragna Rekkverk fra Pelle Parafins Bøljeband om man kombinerer boblejakke med lange skjørt, så til penbruk er det nok best med en kåpe eller penere jakke.

Når det gjelder boblevest har jeg aldri helt forstått poenget - blir man ikke veldig kald på armene?!

mvh
Glamourbibliotekaren.

5 kommentarer:

elisabeth sa...

Jeg har ikke boblevest, men fake pelsvest, og det er faktisk ganske digg for de dagene det er ganske kaldt, men ikke iskaldt. Du er god og varm over det meste av kroppen, men fordi armene er fri, har du ditt eget lille klimaanlegg... Avhengig av hva du har under, er vinter-yttervest faktisk et ganske glupt plagg!

Anonym sa...

Jeg har sverget til kåper i en årrekke, men en boblejakke er både varmere og mer praktisk når man går til jobben. I år er jeg på jakt etter en ny, og det finnes etter hvert ganske mange nette, innsvingede damejakker. Sjekk:
http://www.backcountry.com/store/group/205/c12/s42/Womens-Down-Jackets.html
Man kan velge tilbehør med omhu, slik at man fremstår litt mer glamorøs; skinnhansker, alpelue, og er det ikke for glatt - støvletter med hæl. Lykke til! Hilsen boblebærta

Anonym sa...

om man skal väre fjortisfjong i Stockholm kombinerer man ENORME Fjellrävenboblejakker (som må väre himmelske når det er kaldt. Nå er det 10 varmegrader...) med tighte jeans, masse brunkrem, gjerne hvit leppestift (jeg får stadige niendeklasse-flashbacks) og sommersko.

Glamourbibliotekaren sa...

Jeg mener å huske at min kusine (you know who you are) kjøpte en lys lys dekkstift og brukte som leppestift :)

Anonym sa...

Boblejakker KAN se elegante ut også...

Jeg har faktisk en veldig fin boblejakke (dessverre ikke dun, men...) som er kjøpt på Morgan for noen år siden... Den er i et gyllent beige matt stoff, og det er sydd sømmer slik at "pølsene" (boblene) opptrer både stående, liggende og på skrå. Dermed er det blitt en slags skreddersydd effekt slik at den ser både innsvinget og "smart" ut selv om den er lang og varm :-) Har fått mye skryt av den, og føler meg alltid feminin og velkledd når jeg tar på den med høye tøffe støvletter til...

Populære innlegg