mandag, november 13, 2006

Glamourspørsmål fra leser: Tørr hodebunn

Kjære glamourbibliotekaren!
Det er vinter, lufta er tørrere - og hodebunnen min tørker helt fullstendig ut! Nå har det gått så langt at jeg ikke har noen hårfrisyrer som fungerer, uansett hva jeg gjør så klarer jeg ikke motstå trangen til å klø på den stakkars, irriterte huden som drysser ved den minste berøring. Det er like før jeg utvikler mine sveip over skuldre for å sikre meg mot ulekre hudflak til et nervøst tic (Jf reklamen: "Ser du for deg flass i dette bildet?" NEI!)
Jeg synes sjøl jeg har prøvd mye nå, uten særlig suksess... Diverse hårkurer og innpakninger funker ikke, og dessuten begynner de å spise litt på glamourpotten i lommeboka mi. Jeg begynner med andre ord å bli desperat (prøver hva som helst) og blakk (kan ikke kjøpe hva som helst). Jeg vil tro at den stakkars huden min helst ville sitte inne i god og varm stue med olivenolje og varm håndkle rundt hodet annahver kveld - men man har jo et liv å leve også! Hva gjør jeg nå?

Fortvilet hilsen
FruenHei!
Jeg kjenner absolutt problemet. Ut i kulda og inn i tørr varm luft, luer, vind og vær gjør jo at både hud og hodebunn oppfører seg helt annerledes enn om sommeren. Hvis du ikke er plaget med fett hår, prøv å vaske håret sjeldnere (2 ganger i uka bør holde, kanskje til og med én i en liten periode). Evt. bare skylle det med vann om det ikke er skittent (altså hvis det ikke er fett/svett og du ikke bruker mye produkter). Jeg tror shampoo har en del å si i denne sammenheng - unngå Herbal Essences og andre sterkt parfymerte shampooer fra dagligvarebutikker. Min hodebunn er ganske fornøyd med Urtekram-serien, som du kan kjøpe på helsekostbutikker. Den likte også Creme de coco fra Bumble&Bumble, men den er mye dyrere. Jeg tror ikke spesialshampooer er løsningen nødvendigvis - jeg tror det beste er å finne det mildeste av det milde og vaske håret sjeldnere. Og kanskje klippe neglene så du ikke scratcher opp hodebunnen for mye... Evt. begynne å strikke så hendene er opptatt når du f.eks. ser på tv... Jeg har i allefall erfart at kurer, innpakninger og spesialshampooer faktisk kan gjøre problemet verre. Jeg har sikkert millioner av frisører mot meg nå, men dette er altså mine erfaringer. Det er ikke sikkert det funker for deg. Men sjekk iallefall ut hva som finnes av milde shampooer på helsekostbutikkene.

Kanskje det er lurt å massere hodebunnen før du vasker håret, så du får i gang litt blodomløp også. Også er det alltid smart å drikke ekstra mye vann når man merker at huden blir tørr.

Lykke til!

mvh
Glamourbibliotekaren.

5 kommentarer:

Anonym sa...

Samboeren min har slitt med nettopp dette i mange år, men endelig funnet løsning: Head and Shoulders Mild Care! Han var skeptisk til Head and Shoulders fordi det tidligere gjorde mer skade enn nytte, men det har jo kommet stadig flere varianter, og Mild Care har fungert som en drøm de 6-7 ukene han har brukt den! Må virkelig anbefale deg å prøve den dersom du ikke har gjort det før! Men pass på at du får med deg Mild Care og ikke en av de andre litt sterkere Head and Shoulders i handlekurven. Lykke til! :)

Anonym sa...

Kjære Fruen,
har hatt samme problem som deg vinterstid, men kløe og dryss er nå en saga blott etter at jeg oppdaget Cosmica Medicals hodebunnsgele på Apoteket. Den has i håndkletørket hår og masseres lett inn. Skal ikke skylles ut. Hodebunnen blir helt fin, og hverken den eller håret føles fett av behandlingen:-)
Lykke til, og tusen takk til Glamourbibliotekaren for en super blogside!

Anonym sa...

Jeg har tørr hodebunn hele året, og er kommet fram til at uparfymert Lactacyd er det som passer best for meg. Jepp, intimsåpen, ikke en gang hårvaskvarianten. Etter kortere perioder med vanlig shampoo, må jeg alltid tilbake til Lactacyden. Vasker håret max annenhver dag, prøver oftest mulig å drøye det til 3 (ender dog ofte på toogenhalv).

Bruker også minimalt med produkter i håret, og føner sjelden. Trikset er å vaske håret tidlig kveld, og la det lufttørke litt før man grer det ut og legger seg. Bruker leave-in spraybalsam fra frisøren (den er lettere enn sånne vaskevarianter, og kommer ikke så lett til hodebunnen), og kanskje en anti-frizz serum når jeg skal pynte meg... C'est tout.

Anonym sa...

Jag hade samma problem under några år. Det blev bättre när jag slutade använda specialshampoo mot mjäll eller mot fett hår; det var som att de bara irriterade mer. Nu använder jag Toni & Guy Moisture Injection, som är milt og doftar så gott, og slipper torr, kliande skalp. Men jag tror at andra milda shampoon fungerar lika bra.

Anonym sa...

oljeinnpakning!!! kan ikke skryte nok av olivenolje. extra-jomfru må det være. hell opp i en flaske, tilsetter noen dråper peppermynte eterisk olje og masserer oljen i håret sammen med balsam, når du dusjer.

dampen fra dusjen får oljen til å trenge inn i håret. skyll ut.

bytt til sjampo uten SLS. jason aloevera sjampo kan fås hos de fleste apotekene.

intimsåpe inneholder ikke SLS. skrell vekk etiketten hvis det er et problem.

Populære innlegg