onsdag, januar 10, 2007

Glamourspørsmål fra leser: Hvilke farger passer til blått?

Hei, Ønska meg klær til jul, og fikk en kjempefin og deilig omslagskjole fra Voice of Europe, merket er C-girl. Den er i tynn, litt lodden strikk, og passer veldig bra som litt "kosekjole". Eller som tøff tunikakjole over jeans. Den er kortermet (bare så vidt over skuldrene), og ganske "gjennomsiktig" iom at det er strikket i en tynn tråd. Så jeg må ha noe under. Foretrekker langermet, så jeg ser for meg en polo... Men problemet mitt er fargen... Kjolen er mørkeblå. En farge jeg aldri hadde kommet på å kjøpe selv. Jeg tror faktisk at jeg aldri har hatt noe i den fargen... Føler meg helt blind, dette er en ikke-farge for meg, og jeg ser rett og slett ikke hva som kan passe sammen med den... Det eneste jeg har klart å bruke til den er lys gammelrosa. Men det er ikke så pent når det rosa skinner igjennom det mørkeblå strikkede... Så jeg må nok gå for en mørkere farge. Jeg er av fargetypen "vår", og kler helst varme farger, men kan også bruke mange av de sterke fargene i "sommer"-skalaen. Trives best med farge, ser ikke helt for meg å bruke mørkeblått eller grått til, selv om jeg ser at det kan gå rent fargemessig... Finnes det noen måte å "glamme" opp en slik kjole på? Metallfarget polo, feks? På forhånd takk for hjelpa! Beady

Hei! Mørkeblå er en veldig trendy farge for tiden - i høst var det jo mørkeblått og svart som var den mest populære fargekombinasjonen. Jeg ser for meg enten en svart polo eller en figursydd skjorte under - i utgangspunktet hvitt også, men hvis det blir altfor gjennomskinnelig er det kanskje best å holde seg til mørkere farger.

Jeg synes mørkeblått er veldig fint sammen med forskjellige lillafarger - alt fra lys syrin og kald knall-lilla til varmere plommefarger, burgunder og aubergine. Hvis du finner noe sånt, kan det være verdt å prøve. Ellers er det mange fine kaldere grønnfarger som går bra sammen med blått.

Men det er litt vanskelig å si uten å se det med egne øyne. Hvis du føler at det blir litt for risky, kan du jo glamme den opp med fine smykker, hårbånd og sånt, istedet for med sterke farger. Svart (og grått) burde uansett bli fint til, så den er i allefall safe.

Håper dette hjalp litt!

mvh
Glamourbibliotekaren

2 kommentarer:

Anonym sa...

Jag älskar mörkblått! Jag tycker det är väldigt snyggt att ha vitt eller ljusblått under något mörkblått. Ljust rosa är också sött. Något jag också tror är väldigt snyggt är att ha en blekgul eller ljusbeige topp med litet mönster som drar åt blått. Det skall jag leta efter härnäst.

Anonym sa...

Takk til både glambibliotekaren og jenny b for gode og nyttige tips! Nå gleder jeg meg til å ta i bruk kjolen for alvor!

Populære innlegg