onsdag, januar 24, 2007

TV-oversikt?


Da jeg var liten og det fantes bare én tv-kanal, hadde vi Programbladet hjemme. Da jeg flyttet for meg selv og hadde ti kanaler, kjøpte jeg Dagbladet på torsdager når det var tv-bilag. Men hva i allverden skal man gjøre nå? Programbladet er utelukket - det dekker så mange kanaler at man blir helt stresset av å bla i det. Aftenposten viser bare dagens programmer, og morgendagens programmer står skviset sammen nederst på siden ( - litt sånn som TvGuide som jeg har kjøpt noen ganger i New York - tett i tett i tett står programtitlene uten annen omtale). Andre tv-bilag kjenner jeg ikke til.

Jeg er igrunnen ingen tv-slave, men i dagens tidsklemmesamfunn er det fint å kunne planlegge livet sitt litt, og det er fint å vite hvilke filmer man evt. går glipp av. Man kan så klart bruke diverse nettsider og lagre egen profil med de kanalene man har og sånt, det har jeg gjort, men jeg savner et blad som dumper ned i postkassa og som man kan gå gjennom med markeringstusj og lage fine rosa streker over de programmene man har lyst til å se.

Forslag mottas med takk!

12 kommentarer:

Anonym sa...

Her og Nå har en god programdel (med Showview om man bruker det). Selv om man må bla gjennom en del sladder for å komme til den delen i bladet.

Ellers er det vel kanskje noe i se og hør om man foretrekker det. :-)

Anonym sa...

Har ikke den avisa som kommer gratis i Oslo (husker ikke hva den heter) TV-oversikt? Men hvis jeg ikke husker helt feil, dekker den ikke så mange kanaler?

Glamourbibliotekaren sa...

Arkivaren: Takk for tips, men jeg kommer aldri til å kjøpe Her&Nå eller Se&Hør uansett :)

Hege: Finnes den lenger? Jeg aner ikke; vi får den ikke i allefall... Før kom den bare til de som ikke hadde Aftenposten, så vi har egentlig aldri fått den. :)

Anonym sa...

Adresseavisen har en egen TV-del for 1 uke i gangen på torsdager. Lurer på om ikke Aftenposten også har det?

Ellers er SOLs TV-guide på nett veldig grei. Siden du selv kan sette opp kanaler og/eller interesser.
http://www.sol.no/underholdning/tv/guiden/

Glamourbibliotekaren sa...

Mildrid: Kanskje Aftenposten har flere dager enn vanlig på torsdager? Må ta en ekstra titt. SOLs tvguide har jeg brukt i årevis, den er fin, men man kan liksom ikke bruke markeringstusj :) Men den er absolutt bra som nett-alternativ altså!

Anonym sa...

Ja det fungerer dårlig med overstrykningstusj på nett. Er selv avhengig av å ha en i papir på stua. Det føles tungvint å gå bort til en PC hver gang man skal sjekke hva som går.

Anonym sa...

Dagsavisen har TVbilag på torsdag eller fredag med fyldig omtale av ukens filmer og greier.

Anonym sa...

Jeg tror Dagsavisen har et kulturbilag (eller lignende) på fredager, der halvdelen består av den kommende ukens tv-oversikt. Det hadde de iallefall sist jeg var hjemme hos foreldrene og leste norske aviser...

Glamourbibliotekaren sa...

Aha! Dagsavisen! Må sjekkes ut. Takk for tips!

Anonym sa...

*rødme* Jeg har en fast "tv-timeplan"-fil på pc'n hvor jeg bruker tvguiden på sol og fyller inn litt over ei uke framover. Ikke hver uke, men når jeg tar meg på tak. Det kan virke som jeg er MEGET opptatt av tv, men saken er faktisk at jeg forsøker å se mindre på tv. Litt planlegging gjør at jeg ikke slår på "bare for å se om det er noe å se på" - det er det jo alltid! (ikke alltid noe BRA men...)

Ettermiddagene og kveldene blir mye lengre og mer hyggelig hvis idiotboksen slås av, og den gode musikken slås på:-)

Glamourbibliotekaren sa...

Glamourarkeologen & Mdm Bricolleur: Takk for tipset nok en gang, Dagsavisens bilag var nøyaktig det jeg lette etter! En dobbeltside tv/radio pr dag, i tillegg til en "hva skjer"-seksjon. Perfect! :)

Anonym sa...

mja, nå har du jo fått svar, men bergens tidende har hver fredag eget tv-magasin med ukens kommende programmer, med anmeldelse av alle filmene som går hele uken! (:

Populære innlegg