tirsdag, januar 30, 2007

Walking down the memory lane


I forbindelse med dette lille jubileet tenkte jeg å fortelle litt om bakgrunnen for denne bloggen.


Det hele startet i andre klasse på bibliotekskolen. Jeg hadde webpublisering som valgfag, og skulle lage webside med et lite program der man kunne skrive inn noe og sende det til min email. Bibliotekar som jeg var (nesten), tenkte jeg at dette burde være en slags referanse- eller veiledningstjeneste. Og ettersom jeg følte at det var altfor lite glamour i bibliotekvesenet og på utdanninga, fant jeg raskt min misjon: Jeg skulle bli en glamourformidlende bibliotekar - altså en glamourbibliotekar. Dermed satte jeg i gang, folk sendte inn spørsmål, og jeg svarte etter hjertens lyst. Dette var i år 2000.

Men programmering tok tid. Og tid var noe jeg fikk mindre og mindre av, med mye ekstrajobbing og etterhvert eksamen og lesing og full jobb. Derfor ble websiden lagt på is, men i praksis fungerte jeg som glamourbibliotekar for alle som spurte (og sikkert for noen som ikke spurte...).

Men så, våren 2005, altså for snart to år siden, oppdaget jeg blogg-formatet. Tidsbesparende, lettvint og greit - og da fikk jeg ånden over meg igjen. Voila! Glamourbibliotekaren.com ble til, fem år etter den spede start. På den tiden var det ingen andre moteblogger i Norge, knapt noen i Sverige - jeg hadde i allefall ikke sett noen. Ergo fant jeg min nisje, en god stund før motebloggmylderet kom ( - og dette er forøvrig ikke bare en moteblogg, så nisjen har jeg vel egentlig bevart).

Ordet spredde seg utover min kontroll, det ble et intervju i "bok&bibliotek", motemagasiner linket til bloggen - og i går passerte den altså 100.000 besøkende, samtidig som jeg hadde en besøksrekord som var veldig hyggelig (769 unike lesere på én dag, og 1357 sidevisninger).

Så takk, alle mine trofaste lesere! It' all for you...


mvh
Glamourbibliotekaren.

5 kommentarer:

Anonym sa...

Jag läser just nu till bibliotekarie i Sverige och en av mina vänner i klassen hittade din blogg - till vår lycka! Jag håller med dig, det är på tok för lite glamour i biblioteksvärlden och du ger alldeles underbar inspiration till vardagen och motivation till studierna samt förhoppningar om ett mer glamoröst yrkesliv... haha!

Fortsätt så!

Problemet är bara om det glamorösa tar över det professionella, en del manliga låntagare verkar ha problem med att hålla isär saker och ting ibland...

Glamourbibliotekaren sa...

Hei, hyggelig å kunne inspirere! :)

Mari sa...

Så morsomt å lese om hvordan alt startet!
Jeg oppdaget bloggen din i fjor höst og nå er jeg innom flere ganger daglig for å se om det har kommet noen nye, spennende innlegg. Forövrig har jeg også systematisk lest alle de gamle postene, fra den helt förste fram til den dagen jeg var her inne oppdaget bloggen.

Anonym sa...

Gratulerer med de 100.000!

Vel fortjent!

Glamourbibliotekaren sa...

Takk takk! :)

Populære innlegg