onsdag, februar 28, 2007

Coco Chanel


Coco Chanel eau de parfum har jeg skrevet om hundre ganger før, men i serien "Glamourbibliotekarens parfymer" er den en naturlig åpner ettersom den er min aller største favoritt. Jeg fikk min første flaske for 14 år siden, og det er definitivt den parfymen jeg har brukt mest i hele mitt liv og med rette kan kalle signaturduft. Det er ingen i min omgangskrets som bruker den, og det er også et pluss.


Parfymen er skapt etter inspirasjon fra Coco Chanels leilighet på rue Cambon i Paris, med dens barokke stil og mange forgylte speil. Den tilhører familien oriental-spicy, og notene er som følger:

Toppnoter: Fersken, mandarin, mimosa og appelsinblomst
Hjertenoter: Nellik, rose og jasmin
Basenoter: Vanilje, amber og sandeltre

Jeg må innrømme at slike noteopplysninger sier meg fint lite - jeg kan aldri forutsi om jeg liker en parfyme basert på slik informasjon. Men det kan jo være interessant å se om parfymene mine har noe til felles. Jeg hadde aldri trodd at Coco Chanel inneholdt fersken og mandarin!? Eller rose? Uansett, kombinasjonen er vakker!

(obs! Må absolutt ikke forveksles med Coco Mademoiselle som kom for fem-seks år siden - det er en totalt annerledes duft!)

7 kommentarer:

Anonym sa...

Denne parfymen er den mest brukte i verden, dersom du ikke kjener noen som bruker den så vet du om noen nå. Nemlig meg, sammen med noen millioner andre.

Glamourbibliotekaren sa...

Jeg tror du forveksler den med Chanel No. 5 - som er den mest brukte i verden, og betydelig eldre enn Coco. Dessuten kjenner jeg ikke deg, anonym som du er :)

Anonym sa...

Jeg bruker Coco og har brukt den leenge. En nydelig duft. Synes eau de parfumen jeg har blir litt sterk til hverdagsbruk, og bruker bodycremen i stedet - den er bare lekker.
Kjempefin blogg, forresten. Du inspirerer og orienterer - bloggen din er en av favorittene mine!
Kayla

Glamourbibliotekaren sa...

Kayla: Tusen takk, det er hyggelig å høre! :) Det er nesten alltid stor forskjell på Eau de Toilette og Eau de Parfum - det gjelder de fleste dufter. Jeg liker begge variantene av Coco Chanel :)

Anonym sa...

Som representant fra din omgangskrets. Dine egne ord er "Man skal la venninner ha sin signaturduft for seg selv".
Stemmer ikke dette?

Derfor, når jeg leser om dine favoritter, er jeg nobel og stryker dem fra min liste.

Ensom ulv på jakt etter andre dufter, det er jeg. Snufs.

Dagros

Anonym sa...

Angående beskrivelse av de ulike "tonene" i parfymen: Jeg har funnet ut at jeg ikke er begeistret for parfymer som har vanlije som bunntone (basetone?). Så det er litt hjelp i de fancy beskrivelsene i alle fall:-)

Hva det står under topptone spiller egentlig ingen trille, for den tonen gjelder vel bare for de par første minuttene etter du har påført parfymen?

Glamourbibliotekaren sa...

Dagros: Du er nobel! Takk skal du ha! Og jeg hjelper deg gjerne å finne DIN duft, bare si tid og sted så stiller jeg opp! :)

Fruen: Jo, sånn sett kunne alle parfymer ha "sterk sprit" som toppnote, haha, for det er jo som regel førsteinntrykket av de fleste :D

Populære innlegg