tirsdag, februar 20, 2007

Glamourspørsmål fra leser: Krympet ullgenser

Hei! Min nydelige 100% ullgenser fra maxmara havnet i vaskemaskinen her om dagen. Resultatet ble at sømmene dreide seg, og det ser ikke særlig pent ut. Sidesømmene sitter nå foran og bak hvis du skjønner. Jeg har prøvd å vaske den for hånd med milo, og jeg har strukket den i våt tilstand, men det ser ikke ut som det hjelper. Har du noen tips? Er det noe håp for meg (dvs for genseren)? Takk for fin blogg!Kathrine


Hei! Det høres ikke bra ut... jeg har dessverre ingen tips, men kanskje leserne har?

mvh
Glamourbibliotekaren

7 kommentarer:

Anonym sa...

Jeg har ikke prøvd dette selv, men et råd er visstnok å legge plagget i vann med hårbalsam (mye balsam), og så strekke forsiktig i fasong i våt tilstand. Tanken er vel at ullfiberen blir litt glattere da, slik at det er mulig å strekke mer uten å ødelegge plagget. (Man må selvfølgelig skylle ut før tørk.)

-t-

Anonym sa...

Jeg har prøvd noe som høres risikabelt ut, men som jeg har god erfaring med: legg et vått håndkle på genseren og kjør på med strykejern. Her blir det litt samme prinsipp som når du krøller håret: Du former det når det er varmt, holder på den nye fasongen til håret (genseren) er kaldt, og vips: håret holder seg krøllete (genseren har ny fasong. Det er viktig å bare strekke, ikke "jobbe med"/tove plagget. Jeg har gjort dette med gensere som er 100% ull. Lykke til!

Anonym sa...

Har også hørt det skal fungere med eddik. Men har altså ikke erfaring med dette selv...

Anonym sa...

Har prøvd tipset om balsam, noe som bare fungerte sånn middels, men alt er jo verdt å prøve dersom det er et favorittplagg. Likevel, er det først ødelagt så er det nesten bedre å hive det enn å fortsette å bruke det og ende opp med å hate det som var favorittgenseren. Da er det bedre å mimre om den fiiiine genseren du engang hadde... Uff, dette var romantisk - overdose av Pride&Prejudice i helga :)

Anonym sa...

Man kan (til en vis grad) ændre facon på uldtøj ved at blocke det efter "opskriften" her: http://www.knitty.com/issuewinter02/FEATdiyknitter.html

Anonym sa...

Og hvis ingenting virker...

Så tover du genseren! Skikkelig - på 40 grader med grønnsåpe og masse skyllemiddel. Deretter klipper du og syr fine votter! Da har du noe fra favorittgenseren som holder deg god og varm :o)

Glamourbibliotekaren sa...

Takk for alle tips! :)

Populære innlegg