onsdag, mai 23, 2007

Glamourbibliotekaren tester selvbruningsbodylotion


Som glamourbibliotekar får man av og til tilsendt ting; invitasjoner til events, produkter til utprøving. Ikke alt er like relevant, men det er jo absolutt morsomt å teste litt av hvert. Tidligere i vinter mottok jeg en eske i posten med Niveas "Summer Beauty"-kremer i - dette er altså en slags bodylotion med litt brunende effekt; noe som virkelig slo igjennom i fjor sommer. Og ettersom jeg skulle i bryllup forrige helg med mine bare hvite armer godt synlige, fant jeg ut at jeg like gjerne kunne teste litt. I fjor brukte jeg Doves variant på leggene, og det funket bra. Nå prøvde jeg altså Niveas krem på armene, og ettersom de var bleke til å begynne med, valgte jeg den lyseste. En runde med peeling først, og deretter påførte jeg kremen to dager på rad. Jeg burde nok økt innsatsen litt, men ettersom jeg konsentrerte meg kun om armene, var jeg litt engstelig for at fargen skulle bli veldig annerledes enn f.eks. på halsen eller i ansiktet. To påføringer resulterte i en hudfarge et par nyanser mer gyllen enn den opprinnelige, noe jeg egentlig var godt fornøyd med. Det eneste problemet var at jeg kunne ane at selve hendene var litt blekere. Jeg hadde ikke tatt krem på dem, for man må jo på et eller annet tidspunkt vaske den bort fra håndflatene - og hvordan gjør man det uten å samtidig få vann over hele hånda? Ergo var det bedre å la være å brune hendene. Og dermed ble de bittelitt blekere enn resten av armen. Men det var nok ikke synlig for andre enn meg.

Anyway, jeg endte jo opp med å ha på cardigan hele dagen pga litt kaldt vær. Men det er fint å vite at jeg kan ty til en slik light-variant av selvbruningskrem, da jeg stort sett føler at vanlig selvbruningskrem er risikabelt andre steder enn på leggene.
(obs! for ordens skyld: Dette er ikke ment som reklame for Nivea; det er en generell testing av selvbruningsbodylotion. Jeg er ikke forpliktet til å skrive om noe som helst som jeg ikke vil skrive om.)

10 kommentarer:

Ane sa...

Det jeg synes er dumt med slike kremer, er at de lukter litt rart, litt emment på en måte. Eller snarere, jeg synes JEG lukter litt rart, særlig en liten stund etter at kremen er tatt på. Har du tips til kremer som ikke lukter?

Dame sa...

Jeg har testa dette for første gang i år og har brukt en variant fra apoteket, tror merket er Aco hud. Den lukter bare litt og lukten er frisk og god, synes jeg. Har nå brukt ca en uke og fargen er blitt fin!

Ingvild sa...

Jeg synes Natusan sin er god også, og den lukter ikke så ille! Bruker både body lotion og ansiktskrem, og synes det hjelper litt på fargen!

Et teknisk spørsmål på tampen: hvordan får du kategorisert innleggene dine? Finner ingen lur innstilling på blogspot, har du laget html-script selv? Har matblogg og vil gjerne kunne lage kategorier så en kan finne frem.. TakK!

Glamourbibliotekaren sa...

Handbag: Ja, det er en lukt som kommer uansett hvilken selvbruningskrem man bruker. Vet ikke helt hva, men det er vel noe i huden..

Nora: Takk for tips!

Ingling: Takk for tips til deg også! Når det gjelder kategorier, har jeg konvertert hele bloggen til den nyeste versjonen av blogger, og der ligger kategorifunksjonen fra før. Tidligere måtte jeg lage de selv, men nå er det bare å skrive på kategorinavn under hver post. Hvis du ikke har nye blogger, anbefaler jeg å bytte over til den.

elisabeth sa...

Ang håndproblematikk (et kjent problem for oss som bruker selvbruningslotion jevnlig): kjøp en liten foundation-svamp på Body Shop, HM, vita e.l. Når du har smurt selvbruner på kroppen, vasker du hendene som vanlig. Så skviser du litt krem på den svampen, og smører inn håndbaken/oversiden av hånda. Slik unngår du søl/merker inni håndflaten og mellom fingrene.

Jeg liker forresten L'oreals nye lotion med bruner i. Den lukter ikke så ille, og mitt inntrykk er at den i alle fall gir bedre fukt og mindre skjoldethet (?) enn Dove sin, som irriterte meg skikkelig i forrige runde... :)

Glamourbibliotekaren sa...

Elisabeth: Takk for tips, må prøves!

Anonym sa...

Handbag: Garnier har en lotion som ikke lukter typisk selvbruning, tror den heter Summerbody eller noe, den kommer i en gul flaske :)

Anonym sa...

Jeg elsker Dove sin (fordi den lukter fersken og jeg får så pen farge). Jeg pleier å gni oversiden av hendene mine på et sted jeg har tatt på selvbruner bare for å få litt farge, men Elisabeth sitt tips var enda bedre...

Ellers så er "den lukten" noe man ikke kommer bort i fra da det er komponenten som gir brunfarge i slike kremer som det lukter av. Så egentlig dreier det seg bare om å finne en krem der man liker maskeringslukten godt!

Anonym sa...

Jeg syns det lukter litt sånn av huden hvis man ligger ute ei stund i sola uten solkrem på også, jeg. Jeg har alltid tenkt at det kommer av en eller annen kjemisk prosess når ... eh altså når huden blir brun da(sjøl om jeg ikke blir det). Uavhengig av om den blir brun av selvbruningskremer eller the real thing liksom.

Anonym sa...

Bruk to bomullpads til å smøre kremen på oversiden av hånda, billigere enn svamper :)

Populære innlegg