onsdag, juli 25, 2007

Glamourspørsmål fra leser: Klær til første dag på universitetet


Hei! Har nettopp lest bloggen din for første gang (selv om jeg har hørt masse flott om den før:)). Jeg skal være kort: Har du noen ideer om hva jeg kan ha på meg første dag på universitetet? Føler jeg bør være litt ekstra fin den dagen:) Jeg er 20 år og føler ikke at en altfor pynta/classy stil er helt meg, kanskje mer ungdommelig og tøft eller søtt. Hva sømmer seg på en slik dag?
M.v.h Tine:)

Hei hei, takk for ditt glamourspørsmål! Så moro å begynne på universitetet! Jeg gikk mye i jeans, joggesko, hettejakker og sånt i studietiden og var fornøyd med det. Men kanskje litt mer pyntet første dag.. Hva med f.eks. en søt bluse, småblomstrete eller ensfarget med puffermer eller noe sånt, kombinert med jeans og en litt tøffere jakke? Å blande feminint med litt androgynt er jo bra hvis man vil balansere litt. Conversesko og perleøredobber går helt fint, det er bare å bryte gamle dumme regler.

Sånn tenker iallefall jeg. Føler jeg meg litt for macho i antrekket, f.eks. jeans, sneakers og hettejakke, myker jeg det opp med litt ekstra sminke, en blomst i håret, eller øredobber.

Og husk nå endelig leppestift! Lipgloss er for pyser!

Lykke til!

mvh
Glamourbibliotekaren

(bilde: Fine vesker fra Anthropologie som kan passe for en nybakt student)

P.S! HER er mer inspirasjon, fra vinterens moteuke i New York! Og her også.

9 kommentarer:

Anonym sa...

Mimre, mimre - studietid og klesstil! Da jeg begynte å studere (i 1988 - grøss, det er snart 20 år siden!) brukte jeg å gå i Levis 501 eller sort skjør, Doc Martins-sko (Glamourbiblotekarens nye sko fra Forsvaret ligner veldig), litt utringede topper eller blomstrede bluser og svart dressjakke m/skulderputer over. På vinteren var det sid kåpe og stort skjerf over antrekket. Den gang var alt i størrelse 38, nå er alt i størrelse 40... ;-)

Glamourbibliotekaren sa...

Henrikka: Høres ut som et av mine antrekk på gymnaset noen år etterpå :) Jeg hadde også slike Doc Martens. Det må sies at mine forsvarssko faktisk føles mer feminine og "tynnere", tro det eller ei.

Bokomaten.. sa...

Oh, men lite nostalgisk universitetslook är ju så snyggt. En lång halsduk och en stor stickad basker till ett par 501:or el något utställda jeans är dessutom helt rätt i höst!

Anonym sa...

Har lenge vært på jakt etter den riktige skoleveska. Jeg har gått rundt på universitetet i to år nå med ulike vesker som alltid har vært for små til å romme bøkene mine. Disse veskene er midt i blinken! Takk for tipset! :)

Anonym sa...

gled deg til glade universitetsdager!
ville bare påpeke den store forskjellen i klesstil mellom de forskjellige fakultetene, og noen ganger institutter. en av mine favoritt pause aktiviteter er å drikke kaffe på fredrikkeplassen sammen med medstudinnene mine, og forsøke å gjette hvilket fag de forskjellige studerer ut fra hvordan de går kledd..

men frykt ikke, jeans og en søt bluse vil nok være rett uansett ;-)
lykke til med studiene1

Unknown sa...

Takk takk:) Er jo egentlig klin umulig å gjette hva slags stil som passer akkurat mitt fakultet (odontologi), men som dere sier, en hvit bluse til jeans kan ikke bli feil uansett:) Tusen takk for tipsene! Hilsen Tine

Glamourbibliotekaren sa...

Aha, odontologi! Tannlegesekretæren der jeg vokste opp, hadde knalloransjerødt afrohår og fuchsiarosa leppestift - kanskje det kan være noe å vurdere? hehe..

Anonym sa...

Anthropologie sender jo ikke til Norge. Har du noen erfaring med USA-adresse via nettsider som jetcarrier.com?

Glamourbibliotekaren sa...

Nei, Anthro sender ikke til Norge, dessverre. Jeg har aldri prøvd jetcarrier eller lignende; jeg shopper ikke noe særlig på nettet da jeg vil prøve ting og se dem med egne øyne før jeg kjøper dem (jeg shopper nesten bare når jeg reiser utenlands).

Populære innlegg