mandag, juli 09, 2007

Mimre mimre

Castelvecchio

For nøyaktig ett år siden var jeg her på bryllupsreise med min glamourgemal. Vi tilbragte akkurat denne helga i Firenze, der jeg kjøpte den fine skinnveska som jeg er så strålende fornøyd med. Toscana hadde vært min drøm i ti år da jeg endelig fikk reist dit, og nå lengter jeg bare tilbake. Neste år, tenker jeg. Det lille gule huset i olivenlundene må bare besøkes igjen.

Fine fine Lucca

10 kommentarer:

Anonym sa...

Så fantastisk det ser ut! Det er noe å tenke på i gråværet her i Norge... Til høsten tenker jeg og min kjære å reise til Italia. Vi har snakket om Roma, men jeg må innrømme at Toscana frister veldig. Har du tips om nettsteder hvor man kan finne et fint lite hus/hotell i regionen?

Anonym sa...

Lucca er en kjempefin by! Leide en leilighet ca 30 min fra Lucca gjennom www.viatoscana.no for noen år siden. Veldig greit opplegg!

Glamourbibliotekaren sa...

Pip: Toscana frister alltid!

Kaisa: takk, bra at noen tar ansvar for å spre informasjon når jeg er busy! :)

Bokomaten.. sa...

Florens är förmodligen den vackraste staden i hela världen. Jag var också där och i Rom förra året med min pojkvän, efter att ha längtar säkert ända sedan jag var liten och såg A room with a view.. Jag längtar också tillbaka... kanske nästa år igen..

Bokomaten.. sa...

Hoppas det är ok att jag lade in en liten länk till din sida på min sida där jag skrev om Florens. Tack för de fina bilderna, de piggade upp hela min dag och skickade mig tillbaka ett år i tiden!

Glamourbibliotekaren sa...

Bokomaten: Så klart, bare link! :)

Anonym sa...

Lucca ja... min förste Italia-opplevelse! Det må ha värt perfekt for bryllupsreise!
Jeg var 7 år da flere familier sammen leide et hus höyst oppe på en av kullene rundt (det het Colle) av en baronesse med 7 hunder! Vi sprang barfotet rundt i valmueengen utenfor (til vi ble advart mot skorpionene) og naboen hadde en höne som alltid skulle springe over vegen når det kom bil. Kom det to, sprang den fram og tilbake! Om natten bar fedrene oss ut sånn at vi kunne se på ildfluene som svermet. Tenåringsdatteren til en av familiene vi reiste med kom med stjernekommentaren "ittalieneran kainn itj å gjörra pizza nei!". Litt kuriosa til slutt: Steinkjerkirka er tegnet som modell av en av kirkene i Lucca - med frittstående klokketårn. Det er sånt man lärer seg med mine foreldre...

Glamourbibliotekaren sa...

Ja, alle de søte små italienske kirkene har jo frittstående kirketårn! Kult at det finnes litt italia i steinkjer også!

Anonym sa...

Det ang kirka i steinkjer visste jeg ikke. Har faktisk ikke vært inne i kirka å sett, men burde kanskje det ettersom jeg bor i nærheten av den:)

Anonym sa...

Hvis du vil innom Firenze, så kan jeg anbefale nydelige rom hos fantastiske mennesker i kjempefin bakgate, midt i sentrum: http://hotelcestelli.com

Selv om dette ligger relativt lagt fra 5 stjerner (!) så gir det deg følelsen av at nettopp du er litt spesiell. Og det er jo glamorøst.

Populære innlegg