onsdag, september 26, 2007

L'Interdit


L'Interdit ble skapt i 1957 av parfymøren Francis Fabron på oppdrag fra Hubert de Givenchy - og den var ikke tiltenkt hvem som helst... Audrey Hepburn var Huberts gode venninne og muse, og denne parfymen skulle bli hennes signaturduft (dog var det flere parfymer hun var glad i, så helt trofast var hun ikke - men hvem er vel det). Antagelig var hun med på å skape den også.

Det er en svært elegant duft, med assosiasjoner både til Chanel no. 5 og YSL Rive Gauche. Dette er selvfølgelig på grunn av aldehyden, som er en av de viktigste ingrediensene i slike tidløse parfymer.

Toppnoter: Aldehyder, bergamot
Hjertenoter: Fersken, jordbær
Basenoter: Rose, jasmin, iris

Det fruktige er ikke veldig fremtredende. Jeg vil heller si at den er krydrete. Med litt honning. Litt pudrete. Og VELDIG fin... Og dessverre veldig veldig forsvunnet fra markedet.

Det kontroversielle (og kanskje litt underlige) med Givenchy er at de reformulerte den under samme navn i 2002 - men da var det en helt annen duft. Audrey frontet kampanjen atter en gang - uvitende, for det var jo 10 år etter hennes død - og nå skulle den være mer appellerende for den unge kvinnen. Selvfølgelig møtte dette stor motvilje hos de som virkelig elsket den gamle L'Interdit, og det kan jeg godt forstå. Audrey-kampanjen var misvisende og informerte overhodet ikke om at dette var en ny og annerledes parfyme. Hadde de trukket Coco Chanel fra markedet og re-introdusert den som en helt annen duft, hadde jeg blitt rasende... (jeg var jo en smule skeptisk da Coco Mademoiselle kom - navnet lignet, men parfymen var av en helt annen karakter)

Jeg har dyp respekt for den gamle og dens historie, tilhengere og eleganse. Skulle ønske den fremdeles var å få tak i. Min flaske er snart tom.

Men personlig elsker jeg også den nye L'Interdit. Den er helt annerledes, men nydelig! Den har en del av det klassiske i seg, litt mer fruktig (noe jeg vanligvis er skeptisk til, men her funker det tydeligvis). Man må bare tenke på dem som to forskjellige dufter.

Den nye L'Interdit (2002)

Forøvrig blir den relansert i USA nå, sammen med en hel del andre Givenchy-klassikere (jeg vet ikke om de er reformulert også...). Og nå blir det heldigvis oppgitt at det er en ny og annen versjon, med helt andre noter. Men jeg tviler på at den serien kommer hit.

6 kommentarer:

Anonym sa...

Den hørtes spennende ut! Må nok prøve den. De har den på Strwaberrynet.com. Men hva er best når man skal kjøpe parfymer, eau de parfum eller eau de toilette?Prøver ut noen Chaneldufter, men klarer ikke å bestemme meg.

Glamourbibliotekaren sa...

Det er så individuelt. Jeg tror jeg foretrekker eau de parfum i de aller fleste tilfeller, det er jo ofte en helt annen duft enn eau de toilette.

Men personlig er jeg fryktelig skeptisk til å kjøpe parfymer på nettet uprøvd altså.. Jeg foretrekker absolutt å prøve en parfyme, gjerne flere ganger så jeg vet om den kler meg, før jeg kjøper den. Ellers blir man så lett skuffet. Eventuelt at man føler at man MÅ bruke en parfyme man kanskje ikke er så glad i, bare fordi man har betalt masse penger for den og egentlig angrer seg... Bare et tips, av erfaring :)

Anonym sa...

Takk for tipset Glamourbibliotekar! Har prøvd begge deler ja, og det er stor forskjell på parfum og toilette.Og stor forskjell fra person til person.
Ser det når jeg og en venninne (som er like glad i parfyme som meg)prøver noen parfymer så blir det helt to forskjellige dufter

Glamourbibliotekaren sa...

Ja - samme parfyme kan lukte HELT forskjellig fra person til person. Nettopp derfor er det alfa og omega å prøve dem først, alltid! :)

Anonym sa...

Jeg har ett lite spørsmål på siden av posten. Er det fashion faux pas å ha sokker i feks ballerina sko til bukser?

Glamourbibliotekaren sa...

Hei, jeg er ikke noe motepoliti :) Gjør hva du vil - jeg kan tvilsomt forestille meg at det skulle være noen krise med sokker i ballerinasko :)

Populære innlegg